https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 15.9.2016

Suuret lämpöpumput voivat kattaa yli 10 prosenttia kaukolämmön myynnistä

Tuoreen selvityksen mukaan suurilla lämpöpumpuilla voidaan tuottaa 3 - 4 terawattituntia (TWh) kaukolämpöä vuodessa. Se tarkoittaa 9-13 prosenttia kaukolämmön vuotuisesta myyntimäärästä.  Nykyinen kaukolämmöntuotanto lämpöpumpuilla on noin 0,6 TWh vuodessa.

6

Lähde: Energiateollisuus

Energiateollisuus ry:n Valor Partners Oy:llä teettämän selvityksen mukaan lämpöpumput muun muassa monipuolistavat lämmöntuotantorakennetta ja suojaavat markkinariskeiltä.

Niiden ansiosta lämmöntuotannossa voidaan käyttää sähköä, mikä lisää kaukolämpöjärjestelmän ja lämmöntuotannon joustavuutta. Pumpuilla voidaan myös joustavoittaa sähkön tuottamista lämmön ja sähkön yhteistuotannossa niin, että otetaan markkinaolosuhteet huomioon.

Lämpöpumput mahdollistavat lisäksi suurten tuotantolaitosten käyttöasteiden optimoinnin – erityisesti silloin, jos järjestelmään kuuluu lämpöpumppujen ohella energiavarastoja.  Lämpöpumput käynnistyvät nopeasti, joten niitä voidaan tarvittaessa käyttää useaan tarkoitukseen.

Hyödynnetään uusiutuvaa ylijäämälämpöä

Suurissa lämpöpumpuissa hyödynnetään ylijäämälämpöjä, jotka muuten jäisivät käyttämättä. Täten ne kasvattavat uusiutuvan lämmöntuotannon osuutta. Lämpöpumpuilla on jo entuudestaan hyvä imago kuluttajien keskuudessa, mikä edistää myös kaukolämpöalan imagon mieltämistä asiakasläheiseksi, ekologiseksi ja joustavaksi toimialaksi.

Lämpöpumppuinvestoinnit on järkevää toteuttaa taajamissa osana kaukolämpöjärjestelmää. Kaukolämpöjärjestelmän osana lämpöpumppujen hyödyt saadaan optimoitua koko lämmitysjärjestelmän kannalta paremmin kuin kiinteistökohtaisilla investoinneilla.

Suuren lämpöpumpun rakentamista osaksi kaukolämpöjärjestelmää ei tulisikaan nähdä irrallisena investointina, vaan investoinnin kannattavuutta ja vaikutuksia tulisi tarkastella koko kaukolämpöjärjestelmän tasolla (lämmöntuotanto, varastointi ja jakelu).

Suomessa lämpöpumppuja hyödynnetään kaukolämmöntuotannossa suuressa mittakaavassa jo Helsingissä, Espoossa ja Turussa. Lisäksi Mäntsälässä pumppujärjestelmää hyödynnetään hieman pienemmässä mittakaavassa datakeskuksen tarjoaman lämmön avulla ja joillain paikkakunnilla samalla systeemillä hyödynnetään savukaasujen lämpöä kaukolämpöveden lämmittämiseen. 

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.