https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

”Ketterät ekosysteemit ovat ainoa vastaus kiihtyvään teknologiakehitykseen teollisuudessa”

Oikeanlaisen osaamisen ja resurssien puute voi tulevaisuudessa muodostua menestyksen esteeksi digitalisoituvassa teollisuudessa. Nopein ja tehokkain tapa osaamisen varmistamisessa ovat ekosysteemit, osaajien verkostot, joissa uusia ideoita voidaan kehittää ja testata ketterästi, arvioi Tampereen MPD-tapahtumaan osallistuva Siemens Osakeyhtiön toimitusjohtaja Janne Öhman.  

Small-business-ecosystem

Ekosysteemien muodostumisen mahdollistavat teknologia-alustat ovat Öhmanin mukaan jo olemassa.

- Koneita ja laitteita yhdistetään kiihtyvällä tahdilla verkkoon.  Monissa yrityksissä haasteet alkavat IoT-pilotoinnin jälkeen.  Kun laitteet on kytketty verkkoon ja dataa saadaan kerättyä, se pitää saada jalostettua liiketoiminnalle arvokkaaksi tiedoksi. Arvo luodaan analytiikan avulla sekä uusilla palveluilla.  Niiden tuottaminen onnistuu parhaiten ekosysteemeissä, joissa on mukana on useita ketteriä toimijoita.

Digitalisoituvassa teollisuudessa on kova kysyntä uusille palveluille ja toimintamalleille, sillä kuluttajien ja lopputeollisuuden muuttuvat vaatimukset edellyttävät liiketoimintamallien uudistumista.

-  Teknologian kehittyessä kiihtyvällä tahdilla, muutokseen vastaaminen edellyttää paljon uudenlaista osaamista, jota harvoin löytyy oman organisaation resursseista.  Globaalissa taloudessa menestyvät parhaiten ne yritykset, jotka ensimmäisten joukossa tarttuvat uusiin mahdollisuuksiin, sanoo Öhman. 

Teollisuudessa tarvitaan toimivia verkostoja, ekosysteemejä, täydentämään omaa osaamista ja lisäämään muutosvauhtia. 

 Eri toimijat tuovat osaamistaan ekosysteemiin, joka mahdollistaa verkostoitumisen ja nopean arvonluonnin koko ekosysteemiyhteisön hyödynnettäväksi.   Menestyvä teollisuusekosysteemi hyödyttää kaikkia sen toimijoita, niin teollisuusyrityksiä, startupeja, ohjelmistokehittäjiä kuin muitakin osaajia.  Jatkuvan uudistumisen haasteeseen vastataan siten, että ekosysteemiin liittyy jatkuvasti myös uusia osaajia, sanoo Öhman.

 Digitaalinen talous on tulostaloutta, jossa tuotteiden ja palveluiden sijasta myydään arvoa esimerkiksi käytettävyyttä tai energiansäästöä.  Tulostalouden liiketoimintamallit perustuvat palveluille, jotka yhdistävät, analysoivat ja hyödyntävät dataa.  Luotettavat ja turvalliset alustat mahdollistavat sen, että eri toimijat voivat yhdessä kehittää ja rakentaa uusia, dataan perustuvia palveluja.  Siemensin avoin, pilvipohjainen MindSphere-käyttöjärjestelmä on  helposti käytettävä alusta avoimien IoT-ekosysteemien luomiseksi, joka osaltaan mahdollistaa myös suomalaisten ekosysteemipartnereiden siirtymisen globaaleille markkinoille.

-  Kutsumme eri alojen, erikokoisia yrityksiä liittymään MindSphere-ekosysteemiin tuottamaan ohjelmistoja, sovelluksia ja palveluja laajalle teollisuusyhteisölle.  Haluamme kehittää yhtenä ekosysteeminä  menestyviä liiketoimintakonsepteja.  Voimien yhdistäminen on mahdollisuus pienelle maalle.  Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlavuosi on oikea hetki kiinnittää huomiota teollisuuden merkitykseen.  Suomalainen hyvinvointi edellyttää menestyvää teollisuutta, joka rakennetaan  toimintamalleja uudistamalla, Öhman toteaa.

www.siemens.fi

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.