https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Siemens ja VTT lähtevät yhdessä kehittämään digitaalista metsäteollisuutta

Siemens ja VTT ovat sopineet Digital Fiber -yhteistyöstä, jossa kehitetään digitaalista metsäteollisuutta. Kehitysyhteistyö sisältää ekosysteemien rakentamisen, metsäteollisuuden uudenlaisten prosessien kehittämistä, teknologiaratkaisuja sekä VTT:n Bioruukki-pilotointikeskuksen modernisointia. 

siemens

Siemensin ja VTT:n yhteistyöhankkeessa muodostetaan ekosysteemi, jonka tarkoituksena on kehittää digitaalista metsäteollisuutta. Ekosysteemiin kutsutaan mukaan metsäyhtiöitä sekä prosessiosaajia kuten konsulttiyhtiöitä, startupeja sekä OEM-teollisuusyrityksiä. Tarkoituksena on luoda menestyvä teollisuusekosysteemi, jossa uusia ideoita voidaan kehittää ja kaupallistaa ketterästi.

- Suomessa on ylivoimaista metsäteollisuusosaamista, ja olemme edelläkävijä digitalisaatiossa. Pienessä maassa on myös aina yhdistetty voimavaroja ja osaamista, josta kaikki hyötyvät. Tämä ymmärrys luo hyvän pohjan ekosysteemin kehittämiselle. Uskon, että voimme tuottaa arvoa, joka hyödyttää ekosysteemiä avaamalla mahdollisuuksia myös kansainvälisille markkinoille, sanoo Siemens Osakeyhtiön toimitusjohtaja Janne Öhman.

Metsäteollisuus on voimakkaassa muutosvaiheessa. Metsästä saatavan puukuidun uudet käyttökohteet, biomassan jalostus ja kierrätys edellyttävät uudenlaisia prosesseja ja niitä tukevia teknologiaratkaisuja. Hankkeessa kehitetään muuttuvan toimintaympäristön vaatimia prosessimalleja, joista hyötyy Suomen koko metsäteollisuus.

Merkittävä investointi VTT:n Bioruukki-pilotointikeskukseen

Kehityshankkeen testiympäristönä toimii muun muassa VTT:n Bioruukki, joka on tutkimustarkoituksiin perustettu pilotointikeskus Kivenlahdessa. Lisäksi VTT tuo hankkeeseen osaamisensa metsäteollisuuden prosesseista. VTT:n kehittämiä prosessimalleja hyödynnetään laajasti tehtaiden ja prosessien suunnittelussa.

- Kehitämme Bioruukista maailman eturivin bio- ja kiertotalouden kehitysympäristöä ja haluamme siitä kehittyvän myös eturivin IoT:tä ja muuta modernia tietotekniikkaa, kuten simulointia, optimointia ja data-analytiikkaa, hyödyntävän ympäristön. Yksi tärkeimmistä visioistamme on uudistaa teollisuutta tietotekniikan avulla, sanoo VTT:n liiketoiminta-alueen johtaja Jussi Manninen.

Siemens tuo yhteistyöhankkeeseen teknologiaratkaisut, joita ovat Comos-prosessien elinkaaren hallintaohjelmisto sekä avoin MindSphere IoT -ratkaisu. Lisäksi Siemens voi toimia kansainvälisenä myyntikanavana hankkeessa kehitetyille ratkaisuille.

Comos-suunnitteluohjelmiston avulla suunnittelua voidaan nopeuttaa ja tehostaa ja optimoida prosessin tehokkuutta koko elinkaaren ajan kilpailukyvyn lisäämiseksi. MindSphere IoT -käyttöjärjestelmän avulla data siirtyy prosessimallin ja varsinaisen prosessin välillä. Prosessimalli on varsinaisen prosessin virtuaalinen kopio, digitaalinen kaksonen, joka mahdollistaa prosessien suunnittelutiedon hyödyntäminen koko elinkaaren ajan, sekä optimoinnin ja simuloinnin. Datan omistaa tyypillisesti prosessin omistaja eli loppuasiakas, joka myös päättää datan jakamisesta muille toimijoille.

Täysin avoimena IoT-ratkaisuna MindSphere toimii helppokäyttöisenä alustana ekosysteemeille, jotka voivat kehittää digitaalisia palveluita, sovelluksia ja uusia liiketoimintamalleja.

Digitaalinen talous on tulostaloutta, jossa tuotteiden ja palvelujen sijasta myydään tulosta tai arvoa, mikä väistämättä muuttaa liiketoimintamalleja.

- Kutsumme erikokoisia yrityksiä liittymään Digital Fiber -ekosysteemiin tuottamaan ohjelmistoja, sovelluksia ja palveluja digitalisoituvalle metsäteollisuudelle. Tämän yhteistyön kautta on mahdollista luoda uusia työpaikkoja ekosysteemiin, Öhman toteaa.

www.vtt.fi

www.siemens.com

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.