https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kattilalaitosten turvallisuus varmistettava lakon aikana

Sähköalan lakko aiheuttaa muutoksia ja poikkeuksia normaaliin työrutiiniin. Tällöin vakituiset työntekijät eivät ole käytettävissä ja henkilömäärä on normaalia pienempi. Myös näissä tilanteissa painelaitelainsäädännön velvoitteet on otettava huomioon, jos kattilalaitosten käyttöä aiotaan jatkaa.

Painelaiteturvallisuuden varmistamiseksi omistajan ja haltijan on nimettävä lakossa olevan käytön valvojan tilalle varavalvoja, jolla on kattilalaitoksen valvontaan vaadittu pätevyys. Tämän lisäksi on huolehdittava siitä, että kattilalaitoksen painelaitteita käyttää ammattitaitoinen, tehtäviinsä perehdytetty henkilökunta.

Kattilalaitosta ei saa käyttää, elleivät nämä edellytykset täyty.

Vaikka omistaja ja haltija ovatkin turvallisuusvastuussa, on lainsäädäntö määritellyt myös käytön valvojalle henkilökohtaisen vastuun. Tämä vastuu siirtyy lakon ajaksi nimetylle varavalvojalle, jonka tehtävät ovat samat kuin varsinaisella käytön valvojalla. Käytön valvojan keskeisinä tehtävinä on:

valvoa painelaitteen käyttöä ja kuntoa sekä huolehtia käyttökirjanpidosta

pitää painelaitteen omistaja tai haltija tietoisena olennaisista painelaitteen käyttöön ja kuntoon liittyvistä seikoista

varmistua siitä, että painelaitetta käyttävä henkilökunta tuntee painelaitteen toiminnan, käyttöohjeet, turvallisuussäännökset ja varmistus- ja hälytyslaitteiden toiminnan, käytön ja kokeilut.

Varavalvojan käyttö on tarkoitettu sijaisuusjärjestelyihin ja lyhytaikaisiin poissaoloihin. Painelaitteelle pitää aina olla nimettynä pätevä käytön valvoja.

www.tukes.fi

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.