https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Nesteen jalostamo Naantalissa valmistautuu suurseisokkiin

Nesteen jalostamolla Naantalissa alkaa elokuun puolivälissä kaksi kuukautta kestävä suurseisokki. Naantalin seisokissa viedään loppuun vuonna 2014 esitetty suunnitelma, jossa Nesteen Suomen jalostamoiden toiminnot integroidaan tiiviimmin yhteen ja johdetaan yhtenä kokonaisuutena. Nesteen Suomen jalostamokokonaisuus koostuu Porvoon jalostamon neljästä tuotantolinjasta ja viidennestä Naantalissa sijaitsevasta tuotantolinjasta. 

neste_jalostama

- Parhaillaan toteutettavan investointiohjelman myötä tavoitteenamme on vähintään 5,5 dollarin keskimääräinen lisämarginaali barrelilta sen jälkeen, kun käynnissä olevat strategiset investoinnit Porvoossa ja Naantalissa on saatu päätökseen. Tuotantorakenteen myötä raskaan polttoöljyn osuus Nesteen tuotannossa laskee ja arvokkaiden jalosteiden osuus nousee, kertoo Matti Lehmus, Nesteen Öljytuotteet liiketoiminta-alueen johtaja. 

Naantalin tuotantolinja valmistaa jatkossa dieseliä, bensiiniä ja erikoistuotteita kuten liuottimia ja bitumia. Lisäksi Naantalin tärkeänä roolina on tuottaa syöttöaineita kuten tyhjökaasuöljyä Porvoon tuotantolinjoille.  Naantalin terminaalikapasiteettia käytetään sekä Naantalissa että Porvoossa tuotettujen tuotteiden jakeluun. 

Suunnitellut suurseisokit ovat tärkeimpiä toimia jalostamon kilpailukyvyn, turvallisuuden ja toimintavarmuuden ylläpitämiseksi, ja ne toteutetaan 4-5 vuoden välein. Myös lakisääteiset painelaitetarkastukset ja laitehuollot edellyttävät säännöllistä huoltopysäytystä. Edellinen suurseisokki Naantalissa oli vuonna 2012. Nyt alkava seisokki on Naantalin tuotantolaitokselle kaikkien aikojen mittavin. 

Suurseisokki on monikansallinen työmaa, jossa työskentelevät urakoitsijat edustavat noin 30 eri kansallisuutta päivävahvuuden ollessa enimmillään noin 1 500 henkilöä. 

Naantalin seisokki investoineineen on panostus Nesteen jalostustoiminnan kilpailukyvyn parantamiseen Suomen jalostamokokonaisuudessa. Seisokki tulee maksamaan noin 90 miljoonaa euroa. Se koostuu seisokkiin liittyvistä investoinneista, samassa yhteydessä tehtävistä ylläpitoinvestoinneista sekä menetetyn tuotannon arvosta. Tuotantorakenteen muutostöitä on jo tehty Naantalissa käyvän laitoksen keskellä yli 700 päivää ilman yhtään poissaoloon johtanutta tapaturmaa.

www.neste.com

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.