https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Työtapaturmat ja työperäiset vammat maksavat EU:lle 476 miljardia euroa vuodessa

Singaporessa 3.–6. syyskuuta pidettävässä XXI:ssä työsuojelun maailmankongressissa Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto (EU-OSHA) ja Maailman työjärjestö (ILO) esittelevät yhdessä uusia arvioita heikon työsuojelun kustannuksista. Uusien tuloksien mukaan työperäisten vammojen ja sairauksien aiheuttamat menetykset ovat maailmanlaajuisesti 3,9 prosenttia BKT:sta, ja niiden vuosittaiset kustannukset ovat noin 2 680 miljardia euroa.

EU-OSHA

Työperäiset sairaudet ja vammat maksavat EU:lle 3,3 prosenttia sen BKT:sta, mikä on 476 miljardia euroa joka vuosi. Tämä summa voitaisiin säästää oikeilla työsuojelustrategioilla, -toimintalinjauksilla ja -käytännöillä.

Työsuojelun hyvillä käytännöillä voidaan auttaa tekemään yrityksistä tuottavampia, kilpailukykyisempiä ja kestävämpiä. Samalla voidaan vähentää terveydenhoidon kustannuksia ja muita yhteiskunnallisia rasitteita. Heikosta työsuojelusta työntekijöille, yrityksille ja yhteiskunnalle aiheutuvat kustannukset ovat suuret. Kustannuksia ja etuja koskevan hankkeen avulla EU-OSHA on pyrkinyt löytämään ja arvioimaan EU:ssa ja muualla maailmassa saatavilla olevaa tietoa ja kehittämään täsmällisiä ja ajantasaisia arvioita työperäisten sairauksien ja vammojen kustannuksista.

Muita maailmankongressissa esiteltäviä tuloksia ovat seuraavat:

  • työperäiset sairaudet ovat syynä 86 prosentissa kaikista työperäisistä kuolemantapauksista maailmassa ja 98 prosentissa tapauksista EU:ssa
  • työperäisten vammojen ja sairauksien takia menetetään maailmanlaajuisesti 123,3 miljoonaa (7,1 miljoonaa EU:ssa) haittapainotettua elinvuotta (disability-adjusted life years, DALY). Näistä 67,8 miljoonaa (3,4 miljoonaa EU:ssa) menetetään kuolemantapausten takia ja 55,5 miljoonaa (3,7 miljoonaa EU:ssa) vammautumisen takia
  • useimmissa Euroopan maissa työperäiset syövät aiheuttavat suurimman osan kustannuksista (119,5 miljardia euroa eli 0,81 prosenttia EU:n BKT:sta) ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat toiseksi suurin kustannustekijä.

Maailmankongressissa esitellään myös uusi  tiedon visualisoinnin työkalu , jonka EU-OSHA on kehittänyt osana hanketta. Sillä havainnollistetaan työperäisten sairauksien ja tapaturmien kustannuksia maailmanlaajuisesti helppokäyttöisellä tavalla. Keskeisimmät tulokset esitellään infografiikan muodossa, jotta tutkijat ja päättäjät voivat tutustua tuloksiin nopeasti ja helposti. Visualisoinnin työkalu on suunniteltu avoimuus ja helppokäyttöisyys huomioon ottaen, ja siinä on myös mukana usein käytettyjä termejä sisältävä sanasto ja käytettyjä metodeja koskeva opas.

Työsuojelun maailmankongressi on maailman suurin työsuojelun asiantuntijoiden ja alan toimijoiden tapaaminen, ja se antaa mainion tilaisuuden jakaa tietoa näistä uusista tuloksista. EU-OSHA on yksi kongressia tukevista organisaatioista. Se osallistuu tapahtuman neljän päivän aikana moniin eri tilaisuuksiin ja työpajoihin, se isännöi näyttelyosastoa ja sen edustajat pitävät puheita. Erityisesti mainittakoon, että EU-OSHA osallistuu kahden symposiumin järjestämiseen. Yksi niistä käsittelee kustannuksia ja etuja koskevaa hanketta, ja toisessa käsitellään näyttöön perustuvia hyviä työsuojelukäytäntöjä mikro- ja pienyrityksissä ottaen huomioon EU-OSHAn tällä alalla tekemä työ ja sen OiRA-hanke (interaktiivinen riskien arviointi).

Singaporessa julkaistavat arviot perustuvat suuresta työsuojelun kustannuksia ja etuja koskevasta hankkeesta saatuihin tuloksiin. Hankkeen toteutukseen osallistuivat Kansainvälinen työjärjestö (ILO), Suomen sosiaali- ja terveysministeriö, Suomen työterveyslaitos, Singaporessa toimiva WSH Institute, Kansainvälinen työterveyskomissio (ICOH) ja EU-OSHA.

http://osha.europa.eu

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.