https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Työturvallisuuden vuositilasto 2016: vain yksi viidestä yrityksestä yltää kiitettävään yleisarvosanaan

Suomalaisissa yrityksissä työturvallisuus vaihtelee paljon, vain yksi viidestä yrityksestä yltää kiitettävään yleisarvosanaan, todetaan pelastusturvallisuuteen erikoistuneen palveluyritys Safetum Oy:n raportissa. Parhaat yritykset tekevät kaikkensa minimoidakseen työtapaturmien määrän nollaan, heikoimmissa jätetään jopa lakisääteisiä velvollisuuksia noudattamatta – puhumattakaan siitä, että ne ylitettäisiin.

safetum

Juuri valmistuneen vuoden 2016 työturvallisuuden vuositilastot osoittavat kulkuväyliin, poistumisteihin, siisteyteen ja järjestykseen liittyvien riskien heikentävän työturvallisuutta eniten. Nämä riskit muodostivat 39 prosentin osuuden kaikista yritysten turvallisuushavainnoista. Koneisiin ja laitteisiin liittyvien riskien osuus oli 15 prosenttia.

Safetumin johtava turvallisuusasiantuntija Tuomas Jurvelin sanoo yritysten teknisten ja rakenteellisten asioiden olevan pääosin tyydyttävällä tai jopa hyvällä tasolla, mutta toiminnallisella puolella on paljon parantamisen varaa. 

- Asiantuntija- ja tietotyössä työturvallisuuteen ja –hyvinvointiin ei kiinnitetä riittävästi huomiota, kun tapaturmariski ei ole päivittäin läsnä. Tyypillisesti tapaturmat aiheutuvat kaatumisesta tai liukastumisesta toimialasta tai työtehtävästä riippumatta, kertoo Safetum Oy:n riskipäällikkö Miko Kortesalo.

Katse työympäristöön

Teollisuuden ja logistiikan yrityksissä yleisimmät ongelmat liittyvät liukkauden torjuntaan ja kulkuväylille jätettyyn ylimääräisiin tavaroihin ja jätteisiin. Myös meluun ja pölyyn liittyvät havainnot ovat yleisiä. Toimistotyössä työhyvinvointia ja - terveyttä heikentävät tilojen väärät lämpötilat ja heikko sisäilman laatu sekä työergonomia.

Uhka- ja väkivaltatilanteet eivät nouse kokonaistilastoissa merkittäväksi osa-alueeksi, mutta esimerkiksi opetustoimessa ja sosiaali- ja terveystoimessa uhka- ja väkivaltatilanteet ovat riski jonka työntekijät kohtaavat säännöllisesti.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan työtapaturmat aiheuttavat suomalaisille yrityksille vuosittain noin 500 miljoonan euron välittömät kustannukset. Välillisten kustannusten arvioidaan kohoavaan 1,5–2,0 miljardiin euroon. 

- Työtapaturmien määrä on vähentynyt Suomessa viime vuosikymmenien aikana, mutta niistä maksetaan edelleen aivan liian suuri inhimillinen ja taloudellinen hinta, Jurvelin sanoo. 

- Havaintojemme mukaan asiaan kiinnitetään enemmän huomiota Suomessa toimivissa kansainvälisissä yrityksissä. Usean suomalaisen yrityksen työturvallisuuskulttuuria muovaavat kansainvälisten yritysten sisäiset standardit ja ohjeistukset, päättää Kortesalo.

Safetumin vuositilasto perustuu kaikkiaan 130 yritysasiakkaan tekemiin turvallisuushavaintoihin. Havainnot tehdään Pelastusvalvoja -mobiilipalveluun, joka seuraa työturvallisuutta reaaliaikaisesti ja hälyttää puutteista vastuuhenkilöille.

www.safetum.fi

Uusimmat artikkelit

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

12.4.2024 | Alan Uutiset

Volvo Cars käyttää biokaasua ensimmäisessä ilmastoneutraalissa tehtaassaan Kiinassa

Volvon tehdas Taizhoussa on siirtynyt käyttämään biokaasua. Taizhou on toinen Volvon ilmastoneutraali autotehdas Göteborgissa sijaitsevan Torslandan-tuotantolaitoksen jälkeen.

SSAB:n vihreä energian jätti-investointi meni Ruotsiin, Raahen terästehtaan vuoro myöhemmin

Uusi huippumoderni fossiilivapaan teräksen minimill-tuotantolaitos rakennetaan Ruotsiin. Tehtaan uudistus vähentää Ruotsin hiilidioksidipäästöjä seitsemän prosenttia. SSAB kertoo liiketoiminnallisten syiden puoltaneen hankkeen etenemistä seuraavaksi Luulajan tehtaassa.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.