« 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 16 »

14.12.2016 | 22:48
TUTKIMUS JA KOULUTUS

Kaivosvastuujärjestelmän koulutukset päättyivät, malminetsintää koskeva koulutus valmisteilla

Kaivosvastuujärjestelmää koskevat koulutustilaisuudet saatiin marraskuun lopulla päätökseen. Neliosaisen koulutussarjan aikana käytiin läpi kaivosalan uutta vastuullisuusjärjestelmää koskevat kahdeksan arviointityökalua, jotka kattavat kaivostoiminnan koko elinkaaren.

Kaivosvastuujärjestelmän koulutukset päättyivät, malminetsintää koskeva koulutus valmisteilla
05.12.2016 | 8:51
TUTKIMUS JA KOULUTUS

AEL aloittaa ylikonemestarinkoulutuksen tammikuussa 2017

AEL:n ensi vuoden alussa voimalaitosalan erikoisammattitutkintoon johtava koulutus  tarjoaa konemestarilta ja ylikonemestarilta vaadittavan koulutuksen. Koulutukseen osallistujalla tulee olla valmiina alikonemestarikoulutus tai voimalaitoksen käyttäjän ammattitutkinto tai alikonemestarikirja.

AEL aloittaa ylikonemestarinkoulutuksen tammikuussa 2017
05.12.2016 | 8:12
TUTKIMUS JA KOULUTUS

Analytiikka on varma tie työllistymiseen

Liiketoiminta-analytiikan osaamisella on ratkaiseva merkitys yritysten menestykseen nyt ja tulevaisuudessa. Tutkimalla ja ymmärtämällä kerättyä tietoa saadaan aikaan kustannussäästöjä, voidaan kehittää uusia innovatiivisia ja usein olemassa olevaan asiakasmassaan sopivia tuotteita ja palveluita, sekä parantaa ja nopeuttaa päätöksentekoa, kertoo professori Mikael Collan Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta (LUT).

21.11.2016 | 10:12
TUTKIMUS JA KOULUTUS

Uusi menetelmä langattoman tiedonsiirron häiriöiden havaitsemiseen

Langaton tiedonsiirto tehdasympäristöissä häiriintyy ajoittain haastavien radiosignaalin etenemisolosuhteiden takia. VTT:n tutkija Marina Eskola on kehittänyt uuden menetelmän näiden radiokanavan häiriöiden havaitsemiseksi ja tunnistamiseksi.

02.11.2016 | 9:29
TUTKIMUS JA KOULUTUS

Pudonneet syyslehdet teollisuuden käyttöön

Syksyn pudonneet lehdet sisältävät paljon teollisuuden näkökulmasta kiinnostavia ainesosia, kuten väriaineita, hiilihydraatteja, proteiineja sekä haitallisten bakteerien kasvua estäviä yhdisteitä. Teknologian tutkimuskeskus VTT kehittää parhaillaan lehdille käsittelymenetelmiä, joita esimerkiksi kosmetiikka-, tekstiili-, rehu- ja elintarviketeollisuus voivat tulevaisuudessa hyödyntää.

Pudonneet syyslehdet teollisuuden käyttöön
12.10.2016 | 14:46
TUTKIMUS JA KOULUTUS

Uusiutuvia polttoaineita ja kemikaaleja ilmasta aurinkosähköllä

Globaalisti ollaan siirtymässä kohti sähköistyvää ja nettopäästötöntä energiajärjestelmää, jossa energian tuotanto pohjautuu tuuli- ja aurinkovoimaan. Sähköistymisestä huolimatta polttoaineita ja kemikaaleja tarvitaan jatkossakin. Niitä voidaan tuottaa sähköllä ”Power-to-X” -teknologioita hyödyntäen. SOLETAIR on ensimmäinen tähän teknologiaan perustuva pilotti Suomessa.

Uusiutuvia polttoaineita ja kemikaaleja ilmasta aurinkosähköllä

NÄKÖKULMA

Uudet liiketoimintamallit ravistelevat kunnossapidon kenttää

Juho Liljeroos

Liljeroos on teollisuuden big data ratkaisuja tarjoavan Quva Oy:n liiketoiminnan kehitysjohtaja ja palvelumuotoilua tarjoavan Effisio Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Vihreä vallankumous tulee – oletko valmis?

Juho Ristimäki

Markkinointipäällikkö, Industrial Sales Finland

Oy SKF Ab

Toimitusketjusta lohkoketjuun

Michael Hanf

Partnerina yrityksessä Taival Advisory Oy, joka erikoistuu digitaaliseen transformaatioon, ekosysteemeihin, innovaatioihin ja tulevaisuuden liiketoiminta-arkkitehtuureihin.

Ovet auki ja kiinni yhtaikaa

Reko Lehti

Partneri yrityksessä Taival Advisory Oy. Erityisosaamisalueet: digitaalinen muutos, ekosysteemit sekä tulevaisuuden yritysarkkitehtuurit.