https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 13.6.2017

TTY: Robotiikasta uusi pääaine

Tampereen teknillisessä yliopistossa voi ensi syksystä alkaen valita pääaineeksi robotiikan. Avaus on merkittävä, sillä TTY on ensimmäinen suomalainen yliopisto, jossa robotiikkaa voi opiskella pääaineena.

 

-robotiikka_900px

– TTY:llä seurataan aktiivisesti teollisuuden tulevaisuuden tarpeita ja tutkinto-ohjelmia kehitetään niiden mukaan. Esimerkiksi robotiikan osaajille on selvä tilaus. Siksi TTY on päättänyt perustaa kokonaan oman pääaineen ja tarjota uusia kursseja, kertoo dekaani Pauli Kuosmanen teknisten tieteiden tiedekunnasta.

Syksyllä 2017 alkavan pääaineen tavoitteena on tarjota opiskelijalle laajat tiedot robotiikasta ja sen mahdollisuuksista yhteiskunnassa. Kurssit pitävät sisällään sekä alan teoreettiset perusteet että käytännönläheistä opiskelua oikeiden robottien parissa. Lisäksi valittavana on useita mielenkiintoisia valinnaisia kursseja. Kurssit luennoidaan englanniksi.

Pääaine on suunnattu erityisesti TTY:n automaatiotekniikan, konetekniikan sekä tieto- ja sähkötekniikan tutkinto-ohjelmissa opiskeleville. Opiskelijoilta odotetaan hyviä matemaattisia taitoja sekä tietoteknisiä valmiuksia, kuten ohjelmointitaitoa. Se myös soveltuu sivuaineeksi lähes kaikkiin tekniikan tutkinto-ohjelmiin.

– Sovellusalana robotiikka tarjoaa monialaisen ja mielenkiintoisen tehtäväkentän. Sitä pääaineenaan opiskelleet työllistyvät monenlaisiin tehtäviin tutkimuksen tai teollisuuden palveluksessa, sanoo dekaani Mika Grundström.

Tavoitteena on, että opiskelija osaa valmistuttuaan kehittää robottijärjestelmiä ja työskennellä osana eri alojen ammattilaisten muodostamaa tiimiä.

www.tut.fi

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.