https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 11.9.2017

TUT Industry Professor Ari Ahonen toimii "maailman mielenkiintoisimmalla toimialalla"

TTY:n uusin TUT Industry Professor Ari Ahonen aloitti syyskuun alussa viisivuotisen kautensa rakennustekniikan laboratoriossa. Hänen professuurinsa ala on kiinteistökehittäminen. Yhtenä tavoitteena on saada yrityksiin lisää tohtoreita.

TUT

Ari Ahosella, 60, on ollut pitkä ura muun muassa suunnittelutyössä ja korjausrakentamiseen erikoistuen rakennuttajakonsultoinnissa, tutkijana TTKK:lla, rakennusliikkeessä ja rakennuttajana.

Koti, koulut, työpaikat, kaupat ja palvelut – rakennettu ympäristö vaikuttaa ihmiseen lähes kaikilla elämänaloilla. Rakennukset ja niihin kohdistuvat tarpeet ovat myös jatkuvassa muutoksessa.

– Urbanisaatio on valtava voima: joka kuukausi miljoona kiinalaista muuttaa maalta kaupunkiin. Lisäksi ICT:n ansiosta erilaiset etätyöt yleistyvät kaikkialla. Miten tulevia tai jo olemassa olevia rakennuksia ja koteja saadaan muokattua uusia tarpeita vastaaviksi? Miten luodaan ympäristö, joka mahdollistaa mahdollisimman suuren tuottavuuden nousun kaikessa työssä, mutta tarjoaa myös vastapainoksi viihtyisyyttä, TUT Industry Professor Ari Ahonen havainnollistaa kiinteistökehittämisala haasteita.

 – Ala on hyvin monitieteinen. Rakentamiseen ja kiinteistökehittämiseen tarvitaan monenlaista teknistä osaamista, ja pohjimmiltaan alalla on kyse ihmisistä, joille rakennuksia tehdään. Minusta tämä on maailman mielenkiintoisin toimiala.

Tutkimusryhmä kokoon

Pitkän uran muun muassa rakennus- ja kiinteistöalalla, rahoituspuolella Tekesissä sekä toimijana SHOKissa tehnyt Ahonen aloitti tänä syksynä kaksi uutta työtä: Tekniikan Akatemian toimitusjohtajana ja 30 prosentin työajalla alma materinsa TTY:n TUT Industry Professorina.

– Professorina tavoitteenani on koota toimiva tutkimusryhmä sekä varmistaa alan ajankohtaisten aiheiden ja tarpeiden näkyminen koulutuksessa. Kiinteistökehittämisen alalla on esimerkiksi liian vähän tohtoreita. Yksi tavoitteeni on, että heitä saataisiin pian lisää, Ahonen suunnittelee.

– Olen hyvin iloinen saadessani tutkijatohtoriresurssiksi CoreLab-foorumissakin toimivan TkT Jukka Puhdon, jonka kanssa saamme varmasti paljon aikaan.

Aaltoliike on hyväksi

Ari Ahonen on ehtinyt urallaan työskennellä myös tutkijana TTY:llä lisensiaatintyötä valmistellessaan. Lisäksi hän toiminut jo lähes seitsemän vuoden ajan dosenttina talossa. Toinen jalka akateemisen maailman puolella ja toinen yritysmaailmassa auttaa näkemään molempien tarpeita ja vahvuuksia.

– Harmillisen usein ajatellaan, että akateemista työtä tehneet eivät voi siirtyä yrityspuolelle tai päinvastoin. Itse kapinoin tällaista lokerointia vastaan jo nuorena, siksi urani onkin ollut aaltoliikettä kahden maailman välissä, Ahonen kertoo.

Ahonen väitteli aikoinaan tohtoriksi palveluiden markkinointiin liittyvästä aiheesta ja pääsi valmistuttuaan heti käyttämään tutkimustaan yritysmaailmassa.

Yritysyhteistyöllä etumatkaa

Ari Ahosen toiveena kehittää yritysyhteistyötä kiinteistökehittämisen alalla modernilla tavalla.

– Akateemisen maailman ja liike-elämän yhteistyö on ollut tällä alalla vaatimatonta kaikkialla. Alalla olisi paljon tarvetta yhteistyölle ja sen tyydyttämiseen TTY:ltä löytyy hyviä mahdollisuuksia, Ahonen arvioi.

Etuna alan kehittämiselle hän näkee myös sen, että suomalaiset ovat yhden kaupungin kokoinen kansa, jossa on helppo oppia tuntemaan toinen toisensa ja verkottua.

– Uudet rohkeat avaukset voivat tuoda meille etumatkaa kansainvälisestikin. Kiinteistökehittämisessä on tärkeää olla proaktiivinen. Nyt perinteisesti reaktiivisella alalla ollaan heräämässä ja käärimässä hihoja. Minusta on hienoa alan johtavilta yrityksiltä, että ne lahjoittavat tällaisen professuurin TTY:lle. Se on osoitus alan näkemyksestä tulevaisuuteen, Ahonen painottaa.

Teksti: Sanna Kähkönen/Tty

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.