https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 7.2.2023

Itämeren alueen vetylaakso-kehityshanke etenee

BalticSeaH2-vetylaaksoprojektissa  luodaan Itämeren alueelle laaja, maiden rajojen yli ulottuva vetylaakso, jonka keskus asettuu Etelä-Suomen ja Viron alueelle.

Vetynrom

BalticSeaH2 -vetylaaksohanke kehittää ensimmäisen valtioiden rajat ylittävän vetylaakson Eurooppaan. Tavoitteena on luoda Etelä-Suomen alueelle integroitu vetytalous, joka mahdollistaa eri teollisuudenalojen hiilidioksidipäästöjen vähentämisen ja alueen energiaomavaraisuuden.

Suomen ja Viron yhteinen vetylaaksohanke on nyt lähdössä liikkeelle. Projekti etenee seuraavaksi rahoitussopimuksen valmisteluun Clean Hydrogen Partnershipin kanssa. Tavoitteena on saada 5-vuotinen hanke käynnistymään kesällä 2023. 

Hankekonsortioon kuuluu 44 kumppania yhdeksästä Itämeren maasta. Mukana ovat Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Saksa, Tanska, Norja ja Ruotsi. Hanketta koordinoivat yhteistyössä CLIC Innovation Oy ja Gasgrid Finland Oy Suomesta. 

Projektin arvioitu kokonaisvolyymi on 33 miljoonaa euroa, josta 25 miljoonaa on EU-avustusta. Clean Hydrogen Partnership tukee eurooppalaisia vetylaaksohankkeita Euroopan komission REPowerEU-rahoituksella.

Gasgrid Finland osallistuu aktiivisesti Euroopan laajuiseen vetyinfrastruktuurin ja -markkinan kehityksen visiotyöhön European Hydrogen Backbone, (EHB) -ryhmässä ja on mukana myös Nordic Hydrogen Route -hankkeessa, joka kehittää vetyinfrastruktuuria ja -markkinaa Perämeren alueelle yhdessä Nordion Energi kanssa. 

Viime vuonna julkaistiin näiden lisäksi kaksi muuta Itämeren alueen vetyhanketta.  Baltic Sea Hydrogen Collector -hankkeessa selvitetään Suomen, Ruotsin ja Saksan kanssa merenalaisen vetyputken rakentamismahdollisuuksia, jolla parannetaan mm. merituulivoiman ja varastokapasiteetin saatavuutta Suomeen. Nordic-Baltic Hydrogen Corridor-hankkeessa puolestaan laaditaan esiselvitystä vetyinfrastruktuurin ja -markkinan kehittämisestä Suomen, Viron, Latvian, Liettuan, Puolan ja Saksan kanssa.  Hankkeiden tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät investointiedellytykset Suomeen.

Uusimmat artikkelit

23.3.2023 | Alan Uutiset

Outokumpu ja Fortum selvittävät pienydinvoiman toteuttamisen mahdollisuuksia Suomessa

Outokumpu ja Fortum tutkivat mahdollisuuksia ruostumattoman terästeollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Kuusakoski rakentaa ensimmäisen hiilivapaan teräksenkierrätyslaitoksen Kemin Veitsiluotoon

Investointi lisää Kuusakosken metallipitoisten jätteiden kierrätyskapasiteettia neljänneksellä ja vastaa kysynnän kasvuun Suomessa ja Ruotsissa. 

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Fortumin jätteenpolton pilotointi onnistui – seuraava askel on fossiilivapaan muovin valmistuksen testaus

Yhtiön viime vuonna julkaisema jätteenpolttosektorin Carbon2x-konseptin tavoitteena on muuntaa kierrättämällä jätteenpoltosta syntyvät hiilidioksidipäästöt muoveiksi.

23.2.2023 | Tutkimus ja koulutus

Uusien polttoaineteknologioiden kaupallistamista nopeutetaan toteuttamalla kaikille avoin simulointialusta

GECFD-tutkimushankkeessa luodaan avoimesti saataville tuleva simulaatio- ja yhteistyöalusta vihreiden polttoaineiden vaatimien uusien teknologioiden kehitykseen ja niiden käytön mallintamiseen.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.