https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 27.10.2023

Kehitteillä maailman ensimmäinen fossiilivapaasta teräksestä valmistettu aaltoenergiavoimala

SSAB ja aaltoenergiateknologian kehittäjä CorPower Ocean allekirjoittivat sopimuksen maailman ensimmäisen fossiilivapaasta teräksestä valmistetun aaltoenergiavoimalan kehittämisestä.

ae337fc349542f96_800x800ar

Kuva: CorPower Ocean

Tavoitteena on aloittaa fossiilivapaan teräksen käyttö CorPower Oceanin kaupallisissa tuotteissa vuodesta 2026 alkaen.

CorPower Ocean valmistaa aaltoenergiavoimaloita, jotka hyödyntävät meren aaltoja energian tuottamiseen. Yhtiö otti äskettäin käyttöön ensimmäisen kaupallisen mittakaavan laitteensa Pohjois-Portugalin rannikolla. Tällä hetkellä noin neljäsosa tuotteiden elinkaaren aikaisista CO2-päästöistä aiheutuu teräksen käytöstä tuotteiden materiaalina.

CorPower Oceanin mukaan kehityshanke merkitsee uutta askelta aaltosähkölaitoksille, joissa painotetaan enemmän energiantuotantojärjestelmien koko elinkaarta, mukaan lukien rakennusmateriaalien hankinta ja kierrätys.

Yhtiön mukaan aaltoenergialla on 500 GW hyödynnettävää potentiaalia – enemmän kuin maailman ydinvoimalaresurssien kokonaismäärä tällä hetkellä.

– Olemme tukeneet CorPower Oceania lähes kymmenen vuoden ajan erikoislujien terästen valinnassa ja suunnittelussa jatkuvasti kehittyvää aaltoenergiateknologiaa varten. Nyt olemme erittäin innoissamme tämän pitkäaikaisen kumppanuuden seuraavasta vaiheesta, joka sisältää fossiilivapaan teräksen toimittamisen, jotta voimme varmistaa, että CorPower Oceanin tuotteet toimitetaan mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä, SSAB:n Thomas Hörnfeldt, Vice President Sustainable Business, sanoo.

– Yksi yrityksemme keskeisistä periaatteista on toimittaa planeettamme ympäristöystävällisintä sähköä. Työskentelemällä SSAB:n ja fossiilivapaan teräksen kanssa haluamme näyttää tietä uusiutuvan energian alalla läpinäkyvällä raportoinnilla ja elinkaaripäästöjen jatkuvalla vähentämisellä, CorPower Oceanin liiketoimintakehitysjohtaja Anders Jansson sanoo.

– Osittain käyttämällä SSAB:n erikoislujia teräksiä CorPower Oceanin teknologia tuottaa jo nyt yli viisi kertaa enemmän sähköä tonnia kohden kuin aiemmat huippumodernit aaltoenergiajärjestelmät. 

SSAB tekee yhteistyötä rautamalmintuottaja LKAB:n ja energiayhtiö Vattenfallin kanssa osana HYBRIT-hanketta kehittääkseen arvoketjua fossiilivapaalle raudan- ja teräksentuotannolle korvaamalla perinteisesti rautamalmipohjaisessa teräksentuotannossa käytetyn koksin fossiilivapaalla sähköllä ja vedyllä. Tämä prosessi käytännössä poistaa terästuotannon hiilidioksidipäästöt.

SSAB pyrkii tuomaan fossiilivapaan teräksen markkinoille kaupallisessa mittakaavassa vuonna 2026 ja poistamaan CO2-päästöt toiminnoistaan suurelta osin noin vuonna 2030.

Uusimmat artikkelit

4.12.2023 | Alan Uutiset

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle

Kauppa sisältää Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa.

SSAB aloitti valokaariuunin rakentamisen Oxelösundiin

SSAB:n mukaan siirtyminen valokaariuuniin vähentää yksin noin kolmen prosenttia yhtiön Ruotsissa toteutettavan tuotannon hiilidioksidipäästöjä.

16.11.2023 | Tutkimus ja koulutus

Taitotalo sai ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon

Taitotalo sai opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2023 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. Kilpailun teemana oli yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

25.9.2023 | Kumppaniartikkeli

Kohti ennakoivaa kunnonvalvontaa

Ennakoivalla kunnonvalvonnalla on merkittävä rooli tehtaiden käytettävyyden, tuottavuuden ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Koneiden ja laitteiden hallitsematon vikaantuminen aiheuttaa odottamattomia kustannuksia toimialasta riippumatta.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.