https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 27.10.2023

Kehitteillä maailman ensimmäinen fossiilivapaasta teräksestä valmistettu aaltoenergiavoimala

SSAB ja aaltoenergiateknologian kehittäjä CorPower Ocean allekirjoittivat sopimuksen maailman ensimmäisen fossiilivapaasta teräksestä valmistetun aaltoenergiavoimalan kehittämisestä.

ae337fc349542f96_800x800ar

Kuva: CorPower Ocean

Tavoitteena on aloittaa fossiilivapaan teräksen käyttö CorPower Oceanin kaupallisissa tuotteissa vuodesta 2026 alkaen.

CorPower Ocean valmistaa aaltoenergiavoimaloita, jotka hyödyntävät meren aaltoja energian tuottamiseen. Yhtiö otti äskettäin käyttöön ensimmäisen kaupallisen mittakaavan laitteensa Pohjois-Portugalin rannikolla. Tällä hetkellä noin neljäsosa tuotteiden elinkaaren aikaisista CO2-päästöistä aiheutuu teräksen käytöstä tuotteiden materiaalina.

CorPower Oceanin mukaan kehityshanke merkitsee uutta askelta aaltosähkölaitoksille, joissa painotetaan enemmän energiantuotantojärjestelmien koko elinkaarta, mukaan lukien rakennusmateriaalien hankinta ja kierrätys.

Yhtiön mukaan aaltoenergialla on 500 GW hyödynnettävää potentiaalia – enemmän kuin maailman ydinvoimalaresurssien kokonaismäärä tällä hetkellä.

– Olemme tukeneet CorPower Oceania lähes kymmenen vuoden ajan erikoislujien terästen valinnassa ja suunnittelussa jatkuvasti kehittyvää aaltoenergiateknologiaa varten. Nyt olemme erittäin innoissamme tämän pitkäaikaisen kumppanuuden seuraavasta vaiheesta, joka sisältää fossiilivapaan teräksen toimittamisen, jotta voimme varmistaa, että CorPower Oceanin tuotteet toimitetaan mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä, SSAB:n Thomas Hörnfeldt, Vice President Sustainable Business, sanoo.

– Yksi yrityksemme keskeisistä periaatteista on toimittaa planeettamme ympäristöystävällisintä sähköä. Työskentelemällä SSAB:n ja fossiilivapaan teräksen kanssa haluamme näyttää tietä uusiutuvan energian alalla läpinäkyvällä raportoinnilla ja elinkaaripäästöjen jatkuvalla vähentämisellä, CorPower Oceanin liiketoimintakehitysjohtaja Anders Jansson sanoo.

– Osittain käyttämällä SSAB:n erikoislujia teräksiä CorPower Oceanin teknologia tuottaa jo nyt yli viisi kertaa enemmän sähköä tonnia kohden kuin aiemmat huippumodernit aaltoenergiajärjestelmät. 

SSAB tekee yhteistyötä rautamalmintuottaja LKAB:n ja energiayhtiö Vattenfallin kanssa osana HYBRIT-hanketta kehittääkseen arvoketjua fossiilivapaalle raudan- ja teräksentuotannolle korvaamalla perinteisesti rautamalmipohjaisessa teräksentuotannossa käytetyn koksin fossiilivapaalla sähköllä ja vedyllä. Tämä prosessi käytännössä poistaa terästuotannon hiilidioksidipäästöt.

SSAB pyrkii tuomaan fossiilivapaan teräksen markkinoille kaupallisessa mittakaavassa vuonna 2026 ja poistamaan CO2-päästöt toiminnoistaan suurelta osin noin vuonna 2030.

Uusimmat artikkelit

21.2.2025 | Alan Uutiset

Wärtsilä asettaa toimitusketjuillensa päästötavoitteet

Wärtsilä sitoutuu vähentämään suorien toimittajiensa kasvihuonekaasupäästöjä neljänneksellä vuoteen 2030 mennessä. 

Valmet korvaa automaatiojärjestelmän KSS Energian vesivoimalaitoksella Kouvolassa

Uusi järjestelmä korvaa vanhan, elinkaarensa päähän tulleen automaation ja parantaa merkittävästi laitoksen käyttövarmuutta.

12.2.2025 | Kumppaniartikkeli

Kestävää teollisuuden kunnossapitoa: Kustannussäästöjä ja ympäristöetuja Lubehousen luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla

Lubehouse vie teollisuuden kunnossapidon uudelle tasolle luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla. Ennakoivalla huoltostrategialla vältetään turhat seisokit ja ylimääräiset huoltokierrokset, samalla kun ympäristövaikutukset ja kustannukset pienenevät. Lue, kuinka RCL-menetelmä voi kehittää teollisuuden kunnossapitoa, tukea vastuullisuustavoitteita ja lisätä kilpailuetua.

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöihin valmistaudutaan merellä

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöiden valmistelu etenee. Seuraavien viikkojen aikana merellä tehdään korjauksen esitöitä. Yhteyden oletetaan olevan jälleen käytössä elokuun alussa.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.