https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 27.10.2023

Kehitteillä maailman ensimmäinen fossiilivapaasta teräksestä valmistettu aaltoenergiavoimala

SSAB ja aaltoenergiateknologian kehittäjä CorPower Ocean allekirjoittivat sopimuksen maailman ensimmäisen fossiilivapaasta teräksestä valmistetun aaltoenergiavoimalan kehittämisestä.

ae337fc349542f96_800x800ar

Kuva: CorPower Ocean

Tavoitteena on aloittaa fossiilivapaan teräksen käyttö CorPower Oceanin kaupallisissa tuotteissa vuodesta 2026 alkaen.

CorPower Ocean valmistaa aaltoenergiavoimaloita, jotka hyödyntävät meren aaltoja energian tuottamiseen. Yhtiö otti äskettäin käyttöön ensimmäisen kaupallisen mittakaavan laitteensa Pohjois-Portugalin rannikolla. Tällä hetkellä noin neljäsosa tuotteiden elinkaaren aikaisista CO2-päästöistä aiheutuu teräksen käytöstä tuotteiden materiaalina.

CorPower Oceanin mukaan kehityshanke merkitsee uutta askelta aaltosähkölaitoksille, joissa painotetaan enemmän energiantuotantojärjestelmien koko elinkaarta, mukaan lukien rakennusmateriaalien hankinta ja kierrätys.

Yhtiön mukaan aaltoenergialla on 500 GW hyödynnettävää potentiaalia – enemmän kuin maailman ydinvoimalaresurssien kokonaismäärä tällä hetkellä.

– Olemme tukeneet CorPower Oceania lähes kymmenen vuoden ajan erikoislujien terästen valinnassa ja suunnittelussa jatkuvasti kehittyvää aaltoenergiateknologiaa varten. Nyt olemme erittäin innoissamme tämän pitkäaikaisen kumppanuuden seuraavasta vaiheesta, joka sisältää fossiilivapaan teräksen toimittamisen, jotta voimme varmistaa, että CorPower Oceanin tuotteet toimitetaan mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä, SSAB:n Thomas Hörnfeldt, Vice President Sustainable Business, sanoo.

– Yksi yrityksemme keskeisistä periaatteista on toimittaa planeettamme ympäristöystävällisintä sähköä. Työskentelemällä SSAB:n ja fossiilivapaan teräksen kanssa haluamme näyttää tietä uusiutuvan energian alalla läpinäkyvällä raportoinnilla ja elinkaaripäästöjen jatkuvalla vähentämisellä, CorPower Oceanin liiketoimintakehitysjohtaja Anders Jansson sanoo.

– Osittain käyttämällä SSAB:n erikoislujia teräksiä CorPower Oceanin teknologia tuottaa jo nyt yli viisi kertaa enemmän sähköä tonnia kohden kuin aiemmat huippumodernit aaltoenergiajärjestelmät. 

SSAB tekee yhteistyötä rautamalmintuottaja LKAB:n ja energiayhtiö Vattenfallin kanssa osana HYBRIT-hanketta kehittääkseen arvoketjua fossiilivapaalle raudan- ja teräksentuotannolle korvaamalla perinteisesti rautamalmipohjaisessa teräksentuotannossa käytetyn koksin fossiilivapaalla sähköllä ja vedyllä. Tämä prosessi käytännössä poistaa terästuotannon hiilidioksidipäästöt.

SSAB pyrkii tuomaan fossiilivapaan teräksen markkinoille kaupallisessa mittakaavassa vuonna 2026 ja poistamaan CO2-päästöt toiminnoistaan suurelta osin noin vuonna 2030.

Uusimmat artikkelit

Puolustusvoimat ostaa Instalta F-35-hävittäjien huolto- ja ylläpitopalveluita

Insta ja Puolustusvoimien Logistiikkalaitos ovat sopineet Suomen F-35-hävittäjähankkeeseen liittyvästä kolmivuotisesta hankintakokonaisuudesta. Hankinnalla halutaan varmistetaan, että Suomessa on tarvittava osaaminen ja F-35-järjestelmän huoltokyky sekä huoltovarmuus vuosikymmeniksi eteenpäin.

2.5.2024 | Alan Uutiset

Heikki Malinen Nesteen uudeksi toimitusjohtajaksi

Malinen siirtyy Nesteen palvelukseen Outokumpu Oyj:stä, jossa hän on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2020. Malinen on tällä hetkellä Nesteen hallituksen jäsen ja hän jättää tämän tehtävän ennen kuin aloittaa Nesteen toimitusjohtajana.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.