https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 4.12.2023

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle

Kauppa sisältää Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa.

Kemira_02_contentwidth

Kemira on allekirjoittanut sopimuksen Oil & Gas -liiketoimintaansa liittyvän portfolion myynnistä Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle, joka on Artek Groupin yhdysvaltalainen tytäryhtiö. Artek Group on kansainvälinen, teollisiin kemikaaleihin erikoistunut yhtiö, jonka pääkonttori on Intiassa. Oil & Gas -liiketoiminnasta luopuminen tarjoaa Kemiralle mahdollisuuden keskittyä ydinliiketoimintoihinsa ja vauhdittaa kannattavan kasvun strategiansa toteuttamista. Kemira ja Sterling Specialty Chemicals LLC aloittavat samalla pitkäaikaisen kumppanuuden, sisältäen sopimusvalmistusta puolin ja toisin.

– Oil & Gas -liiketoiminnan myynti selkiyttää painopistettä vastuullisuuteen ja strategisiin prioriteetteihimme: haluamme kasvaa veteen liittyvissä sovelluksissa sekä rakentaa johtavan uusiutuvien ratkaisujen portfolion ja digitaalisen palveluliiketoiminnan. Tämä kauppa vahvistaa mahdollisuuksiamme etsiä kasvuvaihtoehtoja sekä nykyisissä vedenkäsittely- ja Pulp & Paper- liiketoiminnoissa että uusilla alueilla. Sterling Specialty Chemicals LLC tarjoaa sitoutuneen omistajan Oil & Gas -liiketoiminnalle, joka mahdollistaa sen kasvun tulevinakin vuosina. Kemiran ja Sterling Specialty Chemicals LLC:n pitkäaikainen kumppanuus mahdollistaa sujuvan siirtymän asiakkaillemme, Kemiran väliaikainen toimitusjohtaja, Petri Castrén sanoo.

Kauppa sisältää Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa ja noin 250 työntekijää siirtyy ostajalle kaupan myötä. Teesportin tuotantolaitos Isossa-Britanniassa kuuluu kauppaan edellyttäen, että tietyt, kyseiseen tuotantolaitokseen liittyvät kauppaehdot täyttyvät. Lisäksi NLP (novel liquid polymer) -tuotantolaitteisto kuuluu kauppaan. Se on osa Kemiran Botlekissa Alankomaissa sijaitsevaa tuotantolaitosta, jonka operointia Kemira jatkaa pitkäaikaisella sopimuksella ja tuotantolaitoksen työntekijät jäävät myös Kemiralle.

Velaton kauppahinta on noin 280 miljoonaa US dollaria, noin 260 miljoonaa euroa tämän päivän valuuttakurssilla, riippuen tavanomaisista kaupan toteuttamiseen liittyvistä oikaisueristä. Tämänhetkisen arvion mukaan ostajalle siirtyy kaupan myötä noin 300 miljoonan euron edestä varoja. Oil & Gas -liiketoimintaan liittyvä portfolio luokitellaan myytävänä olevaksi kaupan toteutumiseen saakka.

Kemira ja Sterling Specialty Chemicals LLC pyrkivät toteuttamaan kaupan viimeistään Q1 2024 loppuun mennessä. Kaupan toteutuminen edellyttää tavanomaisten yrityskauppaehtojen täyttymistä ja viranomaisten hyväksyntöjä ennen toteutumista. Kauppa toteutetaan sekä osakekauppana että omaisuuserien kauppana.

Kaupalla ei ole vaikutusta Kemiran vuoden 2023 ohjeistukseen. Yrityskaupan lopullisten vaikutusten analysointi on vielä kesken, mutta tämänhetkisen tiedon perusteella Kemira arvioi, että yrityskaupasta kirjataan noin 90 miljoonan euron tappio vuoden 2023 neljännelle vuosineljännekselle. Tappion odotetaan olevan osittain vähennyskelpoinen ja tappio kirjataan vertailukelpoisuuteen vaikuttaviin eriin.

Kemira_oil_gas

1-9/2023

2022

2021

2020

Liikevaihto, milj. euroa

377,3

429,7

284,9

190,0

Operatiivinen käyttökateprosentti

~13 %

~10 %

~7 %

~5 %

Uusimmat artikkelit

Wärtsilän ja 200 yrityksen yhteistyöprojekti kehittää autonomisia nollapäästöisiä tasapainotusratkaisuja energiasiirtymää varten

Projektin tavoitteena on tarjota joustavia autonomisia voimalaitoskonsepteja, jotka pystyvät toimimaan 100 prosentin e-polttoaineella, kuten vihreällä vedyllä ja sen johdannaisilla, vuoden 2028 loppuun mennessä.

22.2.2024 | Alan Uutiset

Outokumpu sijoittui ensimmäiseksi ruostumattoman terästeollisuuden ja suomalaisyritysten keskuudessa Corporate Knightin Clean200- listauksessa

Kaiken kaikkiaan Clean200-yritykset tekivät vastuullista liikevaihtoa yli 2,2 biljoonaa dollaria vuonna 2022. Kestävän liiketoiminnan osuus oli keskimäärin 54,7 prosenttia yritysten kokonaisliikevaihdosta.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

LUT-yliopisto rakentaa osaamiskeskittymän ennätyksellisellä viiden miljoonan lahjoituksella

Yrittäjäpariskunta Jalo ja Anja Paanasen LUT yliopistolle tekemä lahjoitus on tiettävästi suurin yksityislahjoitus suomalaiselle yliopistolle. Lahjoituksella lisätään myynnin perus- ja täydennyskoulutusta.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.