https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 10.12.2024

Kotkan akkumateriaalitehdas sai ympäristöluvan

Easpring Finland New Materials Oy rakentaa Kotkaan Suomen ensimmäisen NMC-pohjaisen katodiaktiivimateriaalin tuotantolaitoksen. 

Kotka_81a54868-ebfd-4f05-aeeb-bacf31ae9074-w_960

Havainnekuva Kotkan CAM-tehtaasta. Kuva: Suomen Malmijalostus Oy

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi lokakuussa ympäristöluvan Easpring Finland New Materials Oy:n akkumateriaalitehdashankkeelle. Ympäristölupaan ei jätetty valitusajan puitteissa valituksia, joten lupa on saanut lainvoiman.

– Lainvoimainen ympäristölupa on erittäin merkittävä askel hankkeellemme, jolla on mahdollisuus luoda Kotkaan elinvoimaa puhtaan siirtymän teollisuudesta, Easpring Finland New Materialsin johtaja Vesa Koivisto toteaa. 

Tehtaassa on tarkoitus valmistaa katodiaktiivimateriaalia (cathode active material, CAM). Sitä tarvitaan litiumioniakuissa, joiden kysyntä kasvaa esimerkiksi liikenteen sähköistymisen sekä uusiutuvan sähköntuotannon vaatiman energiavarastoinnin vuoksi.

Tehtaan tuotannon arvioidaan olevan keskimäärin 60 000 tonnia NMC- eli nikkeli-mangaani-koboltti-pohjaista katodimateriaalia vuodessa, mikä kattaa noin 500 000–800 000 sähköauton katodimateriaalitarpeen asennettujen akkujen koosta riippuen. Tehtaan tontti sijaitsee Kotkan Keltakallion teollisuusalueella, noin kahdeksan kilometrin päässä Kotkan keskustasta.

– Kotkan tehdas tulee olemaan ensimmäinen NMC-pohjaisen katodiaktiivimateriaalin tuotantolaitos Suomessa ja se vastaa eurooppalaisten akkutehtaiden tarpeisiin, Koivisto kiteyttää.

Kotkan CAM-tehdas työllistää toimiessaan suoraan noin 270 henkilötyövuotta, ja konsulttiyhtiö Rambollilla teetetyn arvion mukaan se tuottaa noin 180 miljoonaa euroa uusia verotuloja vuodessa.

Aluehallintovirasto käsitteli ympäristölupahakemuksen vihreän siirtymän etusijamenettelyssä. Tehtaan on tarkoitus aloittaa toimintansa vuonna 2026.

Uusimmat artikkelit

13.1.2025 | Alan Uutiset

Exilion valitsi Caverionin kunnossapitokumppaniksi Tervolan tuulipuistoon

Suomalainen tuulivoiman kotimainen tuottaja Exilion valitsi kotimaisen Caverionin vastaamaan Tervolan tuulipuiston kunnossapidosta. Sopimuksen piiriin kuuluu kymmenen tuulivoimalaa ja tuulipuiston sähkönjakelu.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.