https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 28.11.2023

Kuusakoski Groupille Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuosittaiset kansainvälistymispalkinnot menestyville suomalaisyrityksille. Vuoden kasvuyhtiönä palkittiin Kuusakoski Group.

Kuusakoski-copper-centre_promaint

Kuusakosken kuparikeskus Heinolassa. Kuva: Kuusakoski Oy

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille. Huomiota kiinnitetään erityisesti kilpailukykyyn, liiketoiminnan kansainvälisyyteen ja kannattavuuteen. Lisäksi arvioinnissa painotetaan toiminnan vastuullisuutta, vaikutuksia suomalaisen osaamisen ja työllisyyden kehittymiseen sekä ulkomaisiin investointeihin ja Suomen innovaatioympäristön tunnetuksi tekemiseen. Yritysten taustat selvitetään saman KYC-prosessin (Know Your Customer) avulla, jolla rahoituslaitokset ja muut toimijat tunnistavat ja tuntevat asiakkaansa sekä tämän toiminnan laadun ja laajuuden.

Ensi vuonna 110 vuotta täyttävä perheyritys Kuusakoski Group palkittiin vuoden 2023 kasvuyhtiönä. Kuusakoski Groupin lisäksi palkinnon saivat tänä vuonna Neural DSP Technologies (tulokasyritys), AGCO-konserni (pitkäaikainen kansainvälisen investoija) sekä EnergyVaasa (yhteisö).

Veikko_Kuusakoski_promaint

– Nyt kasvun ajurina toimii asiakkaidemme lisääntynyt tarve vähähiilisille raaka-aineille.toimitusjohtaja Veikko Kuusakoski toteaa. Kuva: Kuusakoski Group Oy

– Kuusakosken kasvun paikkoja ovat olleet Suomen teollistumisen aika sotien jälkeen ja voimakas kansainvälistyminen seuraavina vuosikymmeninä. Nyt kasvun ajurina toimii asiakkaidemme lisääntynyt tarve vähähiilisille raaka-aineille. Erityisen ylpeä olen johdonmukaisesta tuotekehityksestämme ja panostuksistamme huipputeknologiaosaamiseen yrityksemme koko 110-vuotisen historian ajan, Kuusakoski Group Oy:n toimitusjohtaja Veikko Kuusakoski sanoo.

Kuusakoski Group on vuonna 1914 perustettu perheyritys. Konserni muodostuu kierrätysliiketoimintaa harjoittavasta Kuusakoski Oy:stä ja valimoliiketoimintaa harjoittavasta Alteams Oy:stä, ja sen liikevaihdosta pääosa tulee viennistä ja kansainvälisiltä tytäryhtiöiltä. Syksyllä 2022 käynnistetty vihreän siirtymän investointiohjelma on yksi konkreettinen esimerkki yrityksen tavoitteesta olla kiertotalouden vastuullinen edelläkävijä. Vuosittain yhtiö toimittaa yli miljoona tonnia kierrätettyjä materiaaleja ja tuotteita, kuten kierrätysmetalleja, valmistavan teollisuuden raaka-aineeksi.

– Palkitut yritykset osoittavat erinomaisella tavalla jatkuvan innovoinnin merkityksen niin kilpailuedun, kansainvälistymisen kuin kestävän kehityksenkin kannalta. Myös vihreää siirtymää ja kestävää kehitystä on haluttu painottaa arvioinnissa, kansainvälisen menestyksen ohella, toteaa Team Finland -johtoryhmän puheenjohtaja ja osastopäällikkö Ilona Lundström työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Ehdotuksia ehdokkaiksi antoivat elinkeinoelämän eri järjestöt. Lopullisen ehdotuksen palkittavista yrityksistä ja yhteisöistä tekivät presidentille Team Finland -verkoston toimijat, Business Finland, ELY-keskukset, Finnvera ja ulkoministeriö.

Uusimmat artikkelit

Wärtsilän ja 200 yrityksen yhteistyöprojekti kehittää autonomisia nollapäästöisiä tasapainotusratkaisuja energiasiirtymää varten

Projektin tavoitteena on tarjota joustavia autonomisia voimalaitoskonsepteja, jotka pystyvät toimimaan 100 prosentin e-polttoaineella, kuten vihreällä vedyllä ja sen johdannaisilla, vuoden 2028 loppuun mennessä.

22.2.2024 | Alan Uutiset

Outokumpu sijoittui ensimmäiseksi ruostumattoman terästeollisuuden ja suomalaisyritysten keskuudessa Corporate Knightin Clean200- listauksessa

Kaiken kaikkiaan Clean200-yritykset tekivät vastuullista liikevaihtoa yli 2,2 biljoonaa dollaria vuonna 2022. Kestävän liiketoiminnan osuus oli keskimäärin 54,7 prosenttia yritysten kokonaisliikevaihdosta.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

LUT-yliopisto rakentaa osaamiskeskittymän ennätyksellisellä viiden miljoonan lahjoituksella

Yrittäjäpariskunta Jalo ja Anja Paanasen LUT yliopistolle tekemä lahjoitus on tiettävästi suurin yksityislahjoitus suomalaiselle yliopistolle. Lahjoituksella lisätään myynnin perus- ja täydennyskoulutusta.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.