https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 25.6.2024

Lietoon valmistui Euroopan ympäristöystävällisin sinkityslaitos

Aurajoki Oy:lle toteutettavan kuumasinkityslaitos käynnistyy heinäkuun alussa. Kehittyneen prosessitekniikan avulla toiminnassa kuluu huomattavasti vähemmän energiaa, raaka-ainetta ja vettä kuin nykyisissä kuumasinkityslaitoksissa.

aa9d8ea414819d9d_800x800ar

Kuva: SRV

Metallien pintakäsittelypalveluihin erikoistuneelle Aurajoki Oy:lle rakennettiin hankkeessa uudet noin 6 200 bruttoneliömetrin laajuiset tuotanto- ja toimistotilat. Koko laitoksen tilavuus on noin 85 400 kuutiometriä.

– Yhteistoiminnallinen urakkamalli mahdollisti nopean siirtymisen kehitysvaiheesta toteutusvaiheeseen. Yhteistyö tilaajan kanssa on sujunut hyvässä hengessä ja saimme hankkeen maaliin hienosti aikataulussaan. On ollut ilo toteuttaa modernia sinkityslaitosta, joka on rakennettu elinkaariviisaasti energiatehokkuus ja tulevaisuuden monipuoliset käyttötarpeet huomioiden, SRV:n Lounais-Suomen johtaja Jukka Aaltonen toteaa.

Laitoksen rakentaminen käynnistyi toukokuussa 2023 ja Euroopan ympäristöystävällisin sinkityslaitos otetaan käyttöön 1.7.2024.

Euroopan ympäristöystävällisin ja nykyaikaisin kuumasinkityslaitos on rakennettu tuoreinta teknologiaa hyödyntäen sekä merkittävät ympäristöhyödyt niin päästöjen kuin energiankulutuksen osalta mahdollistaen.

Laitoksessa hyödynnettävän prosessitekniikan avulla toiminnassa kuluu huomattavasti vähemmän energiaa, raaka-ainetta ja vettä kuin nykyisissä kuumasinkityslaitoksissa. Tehdasprosessissa syntynyt energia otetaan talteen ja ohjataan Liedon kaukolämpöverkkoon. Rakennukseen tehdään myöhemmin myös aurinkosähköjärjestelmä.

Myös jätteiden lajitteluun on panostettu rakentamisen aikana. Syntypaikkalajitteluaste on 88 prosenttia, joista kierrätetyn materiaalin osuus on 61 prosenttia ja hyötykäytetyn on 99 prosenttia.

Tehtaan taloteknisten järjestelmien monimuotoisuuden vuoksi talotekniikalla oli merkittävä rooli hankkeessa. 

Uuden tuotantolaitoksen elinkaaritavoite on runkorakenteiden ja verkostojen osalta 50 vuotta ja rakennuksen teknisten järjestelmien osalta 25 vuotta.

– SRV on hoitanut rakentamisen kaikin puolin mallikkaasti. Aikataulun pitävyys oli meille ensiarvoisen tärkeää, ja tiukasta aikatulusta huolimatta tehdas valmistui juuri sovitussa aikataulussa. Rakentamisen laatu sekä järjestelyt työmaalla rakennusaikana ovat myös olleet ensiluokkaisia, Aurajoki Oy:n toimitusjohtaja Ralf Sohlström kertoo.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.