https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 2.5.2024

Metsä Groupin ja CollectiveCrunchin tekoälysovellus voitti kansainvälisen innovaatiokilpailun

Kansainvälisessä Quality Innovation Award (QIA) 2023 -innovaatiokilpailussa palkitaan 24 vuoden kovatasoisinta innovaatiota. Metsä Groupin ja CollectiveCrunchin palkittu sovellus tunnistaa metsien hyönteistuhoja.

86692eeff624ad03_800x800ar

Sovelluksen avulla voidaan sekä paikantaa tuhoja että ajoittaa puukauppaa ja korjuuta niin, että riski tuhojen leviämiselle pienenee. Kuva Metsä Group

Metsä Groupin ja CollectiveCrunchin hyönteistuhojen tunnistamiseen kehittämä tekoälysovellus on voittanut kansainvälisen Innovaatioiden Innovaatio -palkinnon. Metsä Fibren Tulevaisuuden saha -konsepti sai tunnustusta Business innovations -kategoriassa.

Kansainvälisessä Quality Innovation Award (QIA) 2023 -innovaatiokilpailussa palkitaan vuoden kovatasoisimmat innovaatiot. Metsä Groupin ja CollectiveCrunchin palkittu sovellus tunnistaa metsien hyönteistuhoja, esimerkiksi kirjanpainajien kuusikoissa aiheuttamia vaurioita, ennen kuin ne näkyvät ihmissilmin. Sovellus perustuu tekoälyyn, koneoppimiseen ja avoimeen dataan. Tekoälysovellus jakoi ensimmäisen palkinnon lääketieteen alaan kuuluvan teknologiainnovaation kanssa.

– Ilmaston lämpeneminen lisää metsien terveyteen kohdistuvia riskejä. Reaaliaikainen menetelmä hyönteistuhojen tunnistamiseen auttaa meitä säilyttämään metsien terveyden ja hiilinielut muuttuvassa ilmastossa, Metsä Groupin puunhankinnan ja metsäpalveluiden kehitysjohtaja Olli Leino sanoo.

Metsä Groupin puunhankinnan henkilöstö on käyttänyt sovellusta kesäkuusta 2023 lähtien. Sovelluksen avulla voidaan sekä paikantaa tuhoja että ajoittaa puukauppaa ja korjuuta niin, että riski tuhojen leviämiselle pienenee.

Sovelluksen riskikohteista tuottama kartta-aineisto näkyy myös Metsä Groupin omistajajäsenten käyttämässä Metsäverkko-mobiilissa. Näin metsänomistajat voivat halutessaan itse käydä maastossa tarkastamassa riskikohteita ja suunnitella metsänhoitotöitä.

Quality Innovation Award järjestettiin 17. kerran. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 562 innovaatiota 8 maasta/alueelta, joista 24 parasta palkittiin. Kansainväliseen kilpailuun saavat osallistua kansallisten kilpailujen voittajat. Kansalliset laatujärjestöt valitsivat voittajat tiukan äänestyksen kautta. Perinteisen palkintoseremonian isännöi China Association for Quality huhtikuussa 2024.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto on lopulta ohi – palasi yöllä sähköntuotantoon

37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia. Teollisuuden Voima arvioi jo ennakkoon ensimmäisen vuosihuollon olevan työläs. Sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustosen mukaan nyt päättyneistä huolloista saatiin arvokasta oppia tulevaisuuteen.

16.5.2024 | Alan Uutiset

Suomen kolmanneksi suurin tuulipuisto vihittiin käyttöön Pjelaxissa

Fortumin ja Helenin yhteishanke, 56 tuulivoimalan Pjelax-tuulipuisto tuottaa vuosittain noin viisi prosenttia Suomen koko tuulivoimatuotannosta.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.