https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 27.6.2024

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

metso002

Elektroniikkaromun kierrätyslaitoksen odotetaan tuottavan jopa 50 kilotonnia vähähiiilistä kuparia vuodessa. Kuva: Metso

Aditya Birla -konserniin kuuluva Hindalco Industries Limited, yksi johtavista alumiinin ja kuparin valmistajista, on tilannut Metsolta suuren integroidun elektroniikkaromun kierrätysprosessin laitteineen.

Laitos rakennetaan Birlan kuparisulaton läheisyyteen Pakhajaniin Gujaratin osavaltiossa Intiassa. Elektroniikkaromun kierrätyslaitos on ensimmäinen suuruusluokassaan Intiassa, ja sen odotetaan tuottavan jopa 50 kilotonnia vähähiiilistä kuparia vuodessa. Tilauksen arvosta, jota ei julkisteta, suurin osa on kirjattu Mineraalit-segmentin vuoden 2024 toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

Metson toimituslaajuus koostuu kolmesta KaldoTM-uunista, anodiuunista ja anodivalimosta, kaasunpuhdistuksesta ja tukilaitteista. Metso toimittaa myös laitoksen perussuunnittelun. Uusi laitos on tarkoitus rakentaa ja ottaa käyttöön kahden vuoden kuluessa.

– Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista. Metson Planet Positive -elektroniikkaromuprosessi on energiatehokas ja mahdollistaa korkean metallien talteenoton. Se noudattaa tiukkoja päästörajoituksia eikä aiheuta jätevesipäästöjä, Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Metson sulatus-, jalostus-, hydrometallurgia- ja kaasunpuhdistusteknologioista koostuvat Outotec® eScrap -ratkaisut mahdollistavat sähkö- ja elektroniikkaromun tehokkaan uusiokäytön. Yhtiö kertoo, että sillä on meneillään useita elektroniikkaromuun kierrätysratkaisuihin liittyviä asiakasprojekteja, jotka ovat testaus-, pilotointi-, perussuunnittelu- ja toimitusvaiheessa.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

25.6.2024 | Alan Uutiset

Lietoon valmistui Euroopan ympäristöystävällisin sinkityslaitos

Aurajoki Oy:lle toteutettavan kuumasinkityslaitos käynnistyy heinäkuun alussa. Kehittyneen prosessitekniikan avulla toiminnassa kuluu huomattavasti vähemmän energiaa, raaka-ainetta ja vettä kuin nykyisissä kuumasinkityslaitoksissa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.