https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 8.11.2024

Neste, Alterra ja Technip Energies kehittivät standardoidun ratkaisun kemiallisen kierrätyksen laitosten rakentamiseksi

Alterra ja Neste vastaavat teknologian toimittamisesta, ja Technip Energies suunnittelee ja toimittaa standardoituja laitosratkaisuja.

89238a4360adb4d5_800x800ar

Alterran laitos Akronissa, Ohion osavaltiossa Yhdysvalloissa. Kuva: Alterra

Neste, Alterra ja Technip Energies ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tarjota Alterran kehittämään jätemuovin nesteytysteknologiaan perustuvaa standardoitua modulaarista ratkaisua maailmanlaajuisesti asiakkaille, jotka ovat kiinnostuneita kasvattamaan kemiallisen kierrätyksen kapasiteettia.

Ratkaisu sisältää valmiiksi suunniteltuja nesteytyslaitosmoduuleja, joita hyödyntämällä voidaan pienentää investointia edeltäviä kustannuksia, nopeuttaa hankkeiden toteutusta, parantaa projektikustannusten ennakointia sekä pienentää pääomakustannuksia. 

Alterran teknologia on lämpökemialliseen reaktioon perustuva nesteytysprosessi, joka muuntaa vaikeasti kierrätettävät muovit nestemäiseksi hiilivetytuotteeksi. Tämä nestemäinen välituote voidaan jalostaa korkealaatuisiksi raaka-aineiksi uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Neste on tähän mennessä prosessoinut jo yli 6 000 tonnia jätemuovipohjaista raaka-ainetta, kuten ISCC PLUS -sertifioitua öljyä Alterran teollisen mittakaavan laitoksesta, joka sijaitsee Akronissa, Ohion osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Alterra ja Neste aloittivat yhteistyön kemiallisen kierrätyksen parissa vuonna 2021 kehittämällä Alterran teknologiaa ja luomalla arvoketjuja. Alterra ja Technip Energies puolestaan aloittivat yhteistyön kemiallisen kierrätyksen saralla vuonna 2022.

– Meillä on toimivaksi todettu nesteytysteknologia, joka perustuu 15 vuoden tutkimus- ja kehitystyöhön, Alterra Energyn toimitusjohtaja Frederic Schmuck sanoo.

– Poistamme nyt esteitä yrityksiltä, jotka haluavat investoida jätemuovin nesteytykseen. Tarjoamme kopioitavan nesteytyslaitosratkaisun, jonka avulla taloudellisesti kannattavaa kierrätyskapasiteettia voidaan lisätä nopeasti ympäri maailman.

– Olemme jo vakiinnuttaneet asemamme kierrätysraaka-aineiden prosessoinnissa korkealaatuisiksi petrokemian alan raaka-aineiksi. Tavoitteenamme on kasvattaa prosessointimääriä tulevina kuukausina ja vuosina. Siksi haluamme tarjota myös nesteytysteknologiaa, joka on helppo ottaa käyttöön ja auttaa vastaamaan myös Nesteen omaan nesteytetyn jätemuovin kasvavaan kysyntään, kemiallisesta kierrätyksestä Nesteellä vastaava Andreas Teir toteaa. 

Uusimmat artikkelit

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

12.12.2024 | Alan Uutiset

Suomeen sijoitetaan uusi yhteiseurooppalainen supertietokone ja EU:n tekoälytehdas

EuroHPC tekee merkittäviä investointeja – Suomi mukana uuden sukupolven supertietokoneiden ja tekoälytehtaiden kehityksessä.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

26.11.2024 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopiston johtama uusi konsortio tutkii vety-argon-kierron mahdollisuuksia

Hydrogen-Argon Power Cycle (iHAPC) tutkimus pilotoi vety-argon-kierron käyttöä energiantuotannossa. Tavoitteena on osoittaa, että teknologia on täysin päästötön sekä myös hyötysuhteeltaan ainutlaatuinen.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.