https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 14.12.2023

Outokumpu hankkii osuuden ruotsalaisesta Envigasista

Outokumpu hankkii 20 prosentin osuuden Envigas AB:stä, joka on Euroopan johtava biohiilen tuottaja. Tavoitteena vähentää päästöjä biomassapohjaisen raaka-aineen avulla.

bdae840fe254a1aa_800x800ar

Outokummun ferrokromitehdas sijaitsee samalla Tornion tehdasalueella kuin ruostumattoman teräksen tuotantokin. Kuva: Outokumpu

– Siirtyminen uusiin biopohjaisiin raaka-aineisiin on konkreettinen keino pienentää merkittävästi suoria päästöjä, joiden osuus Outokummun kokonaispäästöistä on noin 25 prosenttia. Olemme testanneet tuotannossa onnistuneesti biohiiltä ja biokoksia ja olemme valmiita lisäämään niiden käyttöä tulevaisuudessa, sanoo Outokummun biokoksihankkeen vetäjä Timo Huhtala.

Envigasin tuotantolaitos sijaitsee Skellefteåssa Ruotsissa ja on ensimmäinen suuren mittakaavan korkealaatuisen biohiilen valmistaja Pohjoismaissa. Envigas on keskittynyt tuotteisiin, jotka auttavat terästeollisuutta siirtymään kohti hiilineutraaliutta. Envigasin tavoitteena on lisätä tuotantokapasiteettiaan 25 000 tonnilla laajennuksen ensivaiheessa vuoden 2026 loppuun mennessä, ja Outokumpu on sopinut sijoittavansa yhtiöön 9,9 milj. euroa. Sijoituksen myötä Outokumpu varmistaa itselleen 50 prosentin osuuden Envigasin tuotannosta.

– Liiketoimintakumppaneiden yhteistyö ja sitoutuminen ovat avainasemassa korkealaatuisen biohiilen tuotannon lisäämisessä. Envigasilla on kunnianhimoiset kasvutavoitteet, ja olemme tyytyväisiä siitä, että kumppaninamme on johtava teollisuuden toimija Outokumpu, joka tunnetaan vaativista vastuullisuustavoitteestaan. Yhteistyö hyödyttää molempia, pienentää riskejä ja nopeuttaa arvokasta työtä vähentää hiilidioksidipäästöjä, Envigasin toimitusjohtaja Lars-Gunnar Almryd kertoo.

Outokummun ilmastotavoite on vähentää hiilidioksidipäästöjä 42 % vuoteen 2030 mennessä vuoden 2016 lähtötasosta Science-Based Targets -aloitteen 1,5 asteen ilmastotavoitteen mukaisesti. Outokumpu on ainoa ruostumattoman teräksen tuottaja, jolla on aloitteeseen hyväksytty ilmastotavoite.

– Ruostumattoman teräksen hiilidioksidipäästöjen vähentäminen edellyttää, että vähennämme päästöjä kaikilla soveltamisalueilla – suoria, epäsuoria ja toimitusketjun päästöjä. Biomassapohjaisten raaka-aineiden hyödyntäminen on uusi ja kiehtova luku ruostumattoman teräksen tuotannossa ja tukee kiertotaloutta: voimme hyödyntää uudenlaisten raaka-aineiden valmistuksessa arvokkaita, vastuullisesti hankittuja metsä- ja puuteollisuuden sivuvirtoja sen sijaan, että niitä käytetään lämmöntuotantoon, mikä ei ole kovin tehokasta, Huhtala lisää.

Samaan aikaan Outokumpu jatkaa esitutkimusta mahdollisuudesta sijoittaa tulevaisuudessa myös oman biokoksaamoon.

Biohiilitä valmistetaan puu- ja metsäteollisuuden sivuvirroista. Sitä voidaan käyttää sellaisenaan tai jalostaa edelleen tiivistämällä biokoksiksi. Biohiiltä ja biokoksia voidaan käyttää korvaamaan koksin käyttöä ferrokromisulatoissa ja hiilen käyttöä ruostumattoman teräksen sulatoissa.

Uusimmat artikkelit

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

12.12.2024 | Alan Uutiset

Suomeen sijoitetaan uusi yhteiseurooppalainen supertietokone ja EU:n tekoälytehdas

EuroHPC tekee merkittäviä investointeja – Suomi mukana uuden sukupolven supertietokoneiden ja tekoälytehtaiden kehityksessä.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

26.11.2024 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopiston johtama uusi konsortio tutkii vety-argon-kierron mahdollisuuksia

Hydrogen-Argon Power Cycle (iHAPC) tutkimus pilotoi vety-argon-kierron käyttöä energiantuotannossa. Tavoitteena on osoittaa, että teknologia on täysin päästötön sekä myös hyötysuhteeltaan ainutlaatuinen.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.