https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 14.12.2023

Outokumpu hankkii osuuden ruotsalaisesta Envigasista

Outokumpu hankkii 20 prosentin osuuden Envigas AB:stä, joka on Euroopan johtava biohiilen tuottaja. Tavoitteena vähentää päästöjä biomassapohjaisen raaka-aineen avulla.

bdae840fe254a1aa_800x800ar

Outokummun ferrokromitehdas sijaitsee samalla Tornion tehdasalueella kuin ruostumattoman teräksen tuotantokin. Kuva: Outokumpu

– Siirtyminen uusiin biopohjaisiin raaka-aineisiin on konkreettinen keino pienentää merkittävästi suoria päästöjä, joiden osuus Outokummun kokonaispäästöistä on noin 25 prosenttia. Olemme testanneet tuotannossa onnistuneesti biohiiltä ja biokoksia ja olemme valmiita lisäämään niiden käyttöä tulevaisuudessa, sanoo Outokummun biokoksihankkeen vetäjä Timo Huhtala.

Envigasin tuotantolaitos sijaitsee Skellefteåssa Ruotsissa ja on ensimmäinen suuren mittakaavan korkealaatuisen biohiilen valmistaja Pohjoismaissa. Envigas on keskittynyt tuotteisiin, jotka auttavat terästeollisuutta siirtymään kohti hiilineutraaliutta. Envigasin tavoitteena on lisätä tuotantokapasiteettiaan 25 000 tonnilla laajennuksen ensivaiheessa vuoden 2026 loppuun mennessä, ja Outokumpu on sopinut sijoittavansa yhtiöön 9,9 milj. euroa. Sijoituksen myötä Outokumpu varmistaa itselleen 50 prosentin osuuden Envigasin tuotannosta.

– Liiketoimintakumppaneiden yhteistyö ja sitoutuminen ovat avainasemassa korkealaatuisen biohiilen tuotannon lisäämisessä. Envigasilla on kunnianhimoiset kasvutavoitteet, ja olemme tyytyväisiä siitä, että kumppaninamme on johtava teollisuuden toimija Outokumpu, joka tunnetaan vaativista vastuullisuustavoitteestaan. Yhteistyö hyödyttää molempia, pienentää riskejä ja nopeuttaa arvokasta työtä vähentää hiilidioksidipäästöjä, Envigasin toimitusjohtaja Lars-Gunnar Almryd kertoo.

Outokummun ilmastotavoite on vähentää hiilidioksidipäästöjä 42 % vuoteen 2030 mennessä vuoden 2016 lähtötasosta Science-Based Targets -aloitteen 1,5 asteen ilmastotavoitteen mukaisesti. Outokumpu on ainoa ruostumattoman teräksen tuottaja, jolla on aloitteeseen hyväksytty ilmastotavoite.

– Ruostumattoman teräksen hiilidioksidipäästöjen vähentäminen edellyttää, että vähennämme päästöjä kaikilla soveltamisalueilla – suoria, epäsuoria ja toimitusketjun päästöjä. Biomassapohjaisten raaka-aineiden hyödyntäminen on uusi ja kiehtova luku ruostumattoman teräksen tuotannossa ja tukee kiertotaloutta: voimme hyödyntää uudenlaisten raaka-aineiden valmistuksessa arvokkaita, vastuullisesti hankittuja metsä- ja puuteollisuuden sivuvirtoja sen sijaan, että niitä käytetään lämmöntuotantoon, mikä ei ole kovin tehokasta, Huhtala lisää.

Samaan aikaan Outokumpu jatkaa esitutkimusta mahdollisuudesta sijoittaa tulevaisuudessa myös oman biokoksaamoon.

Biohiilitä valmistetaan puu- ja metsäteollisuuden sivuvirroista. Sitä voidaan käyttää sellaisenaan tai jalostaa edelleen tiivistämällä biokoksiksi. Biohiiltä ja biokoksia voidaan käyttää korvaamaan koksin käyttöä ferrokromisulatoissa ja hiilen käyttöä ruostumattoman teräksen sulatoissa.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.