https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 21.5.2024

Pohjoinen Teollisuus kokoontuu Ouluun

Pohjoinen Teollisuus järjestetään tänä vuonna neljättätoista kertaa, ja mukana on jälleen laaja kattaus näytteilleasettajia, messukävijöitä ja ajankohtaista tietoa.

Pohjoinen_Teollisuus_2022_Messuhalli_ToniEskelinen-3265_Promaint

Kuva: Toni Eskelinen

Kirjoittelen tätä juttua Rovaniemellä. Lapin talvi on ollut vaihteleva. Alkutalvesta oli pitkä erittäin kylmä pakkasjakso, ja maaliskuussa tuli puolet talven lumista, mikä on kuulemma perimätiedon mukaan tavallista.

Talven aikana saatiin myös ikäviä uutisia investointirintamalta. SSAB:n investointiohjelman seuraava kohde on Luulaja, ja Raahe jäi tässä kisassa kakkoseksi odottamaan seuraavaa vaihetta. Muuten pohjoisen tilanne näyttää kokonaisuudessaan hyvältä. Teollisuuteen on investoitu, ja matkailutalvi on ollut ilmeisesti vilkkain koskaan.

Lapin matkailun volyymin arvioidaan tämän talven osalta nousevan miljardin euron luokkaan. Harrastusten ja majoituspalveluiden lisäksi turistien lisääntynyt kiinnostus on näkynyt ravintolapalveluiden monipuolistumisessa ja tason nostona. Lisäksi Finnair ja VR ovat saaneet myytyä oman kapasiteettinsa talven aikana. Lapissa puhutaan kolmen m:än kokonaisuudesta. Matkailu, metsä ja malmit, tähän kokonaisuuteen liittyy varmasti myös teräs.

Vaikka Raahen investointi meni ensivaiheessa ohi, on merkittäviä investointeja viime vuosina tehty metsä- ja kaivannaisteollisuudessa. Käynnissä on myös lukuisia kaivoshankeselvityksiä ja energiahankkeita.

Oululainen jääkiekkojoukkue on markkinoinut itseänsä puolen Suomen joukkueena, ja varmaan yhtä hyvällä syyllä voi todeta Pohjoinen Teollisuus -tapahtuman olevan puolen Suomen suurin messutapahtuma. Pohjoinen Teollisuus järjestetään tänä vuonna neljättätoista kertaa, ja mukana on jälleen laaja kattaus näytteilleasettajia, messukävijöitä ja ajankohtaista tietoa. Ainoan rajoituksen tapahtuman kasvulle asettavat tilat, mutta ehkä hyvä niin. Oulussa on ollut aina hyvä (tiivis) tunnelma, ja pääsääntöisesti kaikki paikallaolijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä tapahtuman antiin.

Promaint-lehti on Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuman virallinen messulehti, ja messuliitteestä löytyvät tiedot tapahtuman ohjelmasta, alueen pohjakartta ja näytteilleasettajaluettelo. Kerromme myös hieman messujen historiasta ja kehittymisestä.

Toivottavasti nähdään Oulussa!

Jaakko Tennilä
päätoimittaja
Promaint-lehti

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.