https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 24.5.2024

Pohjoinen Teollisuus -tapahtuman tarjonta oli runsaampaa kuin koskaan aiemmin

Pohjoinen Teollisuus 2024 houkutteli Ouluhalliin yli 370 näytteilleasettajaa ja lähes 4000 messuvierasta.

Pote24

Pohjoinen Teollisuus järjestettiin tänä vuonna jo neljättätoista kertaa. Noin joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma avasi ovensa ensimmäistä kertaa vuonna 1996, jonka jälkeen se on lunastanut paikkansa Pohjois-Suomen teollisuustapahtumien kärjessä alan ammattilaisten kokoontumispaikkana.

Tänä vuonna Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtumassa nautittiin taas huikeasta tunnelmasta ja runsaasta ohjelmatarjonnasta. Ohjelmalavalla puheenvuoronsa pitivät muun muassa Pekka Suomela (Kaivosteollisuus ry), Heidi Paalatie (Suomen Tuulivoimayhdistys ry), Jyrki Savolainen (Lappeenranta-Lahti University of Technology) ja Jaakko Tennilä (Kunnossapitoyhdistys Promaint ry). Puheenvuoroissa käsiteltiin muun muassa vihreää siirtymää, teollisuuden kyberturvaa, pohjoisen Suomen suurhankkeita, kunnossapitoa, kaivosteollisuutta ja huoltovarmuutta.

Näyttelleasettajia kerääntyi tänä vuonna Ouluhalliin ennätykselliset 370 kappaletta. Yksi näytteilleasettajista oli Sulzer Pumps Finland Oy. Sulzerin Suomen huoltoliiketoiminnan päällikkö Niko Toikka kertoo, että Pohjoinen Teollisuus on heille tärkeä tapahtuma, jossa tavataan runsaasti asiakkaita ja sidosryhmiä.

– Olemme olleet monesti mukana näillä messuilla. Oulussa ja Pohjois-Suomessa on paljon monen eri alan teollisuutta, ja se on myös meidän huoltoverkostollemme tärkeä alue – siksi pyrimme aina osallistumaan näille messuille, Toikka kertoi.

Sulzerin osastolla ihmiset ovat kertoneet kaivanneensa kiireettömiä kohtaamisia kasvotusten ja jääneet juttusille. Keskusteluissa korostuivat yleisesti mm. tekoälyn hyödyntämisen mahdollisuudet sekä tietyt palvelut.

– Vieraat ovat olleet kiinnostuneita siitä, miten voisimme kehittää ja hyödyntää tekoälyä. Omista palveluistamme ympärivuorokautinen palvelualttius on saanut paljon kiitosta, samoten energiatehokkuuteen panostaminen. Lisäksi Suomessa sijaitseva tehdas ja pitkä historiamme Suomessa kiinnostaa: ihmisille kotimainen tuotanto on tärkeää, Toikka lisää.

Tulevaisuuden lupauksia palkittiin

Pohjoinen Teollisuus -tapahtumassa annettiin tunnustusta myös tulevaisuuden teollisuuden osaamiselle. Kunnossapitoyhdistys Promaint ry järjesti keväällä alan opiskelijoille kunnossapidon kehitysprojektikilpailun, ja palkitsi tapahtumassa yhdessä Expomark Oy:n kanssa kaksi parasta työtä. Kilpailun asiantutijatuomariston mukaan osallistuneiden töiden taso oli korkea. 

Toinen palkituista oli Oulun ammattikorkeakoulussa AMK-sähkötekniikan insinööritutkintoaan suorittava Juho Hussa, jonka työ liittyi generaattorin urakohtaiseen osittaispurkausmittaukseen. Toisen palkinnon sai viiden opiskelijan ryhmä Aalto Yliopiston Mekatroniikka-kurssilta. Opiskelijat Luke Harding, Juuso Laitinen, Usama Sattar, Jouni Laitinen ja Topias Matero toteuttivat työssään testilaitteen, jolla voidaan mitata teollisuudessa käytettävien roottoreiden värähtelyä. 

Voittajat saivat rahallisen palkinnon ja kerromme heistä lisää Promaint-lehdessä.

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.