https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 28.11.2024

Summa Defence perustaa droonien tuotantolaitoksen Suomeen ukrainalaiskumppaneiden kanssa

Tavoitteena on lisätä nopealla aikataululla Ukrainan taisteluissa käytettävien lennokkien tuotantokapasiteettia ja samalla luoda droonien teollista tuotantoa Suomeen ja Eurooppaan.

ad131bfa237d3e6e_800x800ar

Kuva: Summa Defence

Suomalainen puolustus- ja turvallisuusteknologiakonserni Summa Defence Oy perustaa droonien tuotantolaitoksen Suomeen ukrainalaisten kumppaneidensa kanssa.

Droonituotannon on tarkoitus alkaa laajamittaisesti vuoden 2025 alkupuolella.

– Tarve drooniteknologioille ja -tuotantokyvykkyydelle on suuri. Drooneja tullaan toimittamaan paitsi Ukrainaan myös Euroopan unionin alueelle ja NATO-maihin. Droonit tulevat olemaan pysyvä osa yhteiskuntaa. Ne toimivat laajalti yhteiskunnan kriittisten toimintojen turvaajina sekä siviili-, puolustus- että turvallisuusaloilla, Summa Defence Oy:n toimitusjohtaja Jussi Holopainen sanoo.

Ensimmäinen droonien tuotantolaitos on strateginen investointi, johon liittyen Summa Defence Oy perustaa tytäryhtiön Summa Drones Oy:n. Summa Drones puolestaan perustaa ukrainalaisten kumppaneidensa kanssa Suomeen yhteisyrityksen, josta Summa Drones omistaa enemmistön. Ukrainalaisista drooniyhtiöistä mukana ovat Kort, Elf Systems, Skyassist ja MPS Development. Summa Drones tulee jatkossa valmistamaan lennokkien ja lentävien droonien lisäksi myös maa- ja meridrooneja.

– Yhteisyrityksen myötä Summa Defence -konsernin tuoteportfolioon tulevat droonit ovat jo osoittaneet tärkeän merkityksensä ja strategisen kyvykkyytensä Ukrainassa. Droonit toimivat keskeisessä roolissa sekä kriittisen infrastruktuurin turvaamisessa että hälytys- ja pelastustehtävissä. Siirtämällä tuotantoa Suomeen vahvistetaan huoltovarmuutta sekä Ukrainassa että kansainvälisesti, Holopainen jatkaa.

Summa Defence kokoaa yhteen puolustus- ja turvallisuusteollisuuden yrityksiä. Tavoitteena on luoda alalle uusi vahva kasvuyhtiö.​ Yritysostostrategia keskittyy yhtiöihin, jotka ovat jo osoittaneet teknologioidensa soveltuvuuden puolustusteollisuuden lisäksi siviilimarkkinoille. Yritys viimeistelee parhaillaan ostoneuvotteluita useiden turvallisuus- ja puolustusteknologia-alan yhtiöiden kanssa.

Uusimmat artikkelit

11.12.2024 | Alan Uutiset

Puolustusvoimat hankkii järjestelmien tukipalveluita kotimaasta

Puolustusvoimat tilaa sotilasilmailun, meripuolustuksen sekä tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmäalan tukipalveluita Patrialta  ja Instalta yhteensä vajaalla 140 miljoonalla eurolla.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

26.11.2024 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopiston johtama uusi konsortio tutkii vety-argon-kierron mahdollisuuksia

Hydrogen-Argon Power Cycle (iHAPC) tutkimus pilotoi vety-argon-kierron käyttöä energiantuotannossa. Tavoitteena on osoittaa, että teknologia on täysin päästötön sekä myös hyötysuhteeltaan ainutlaatuinen.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.