https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 13.6.2024

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

neste-borealis-covestro-automotive-circularity

Yhteistyötä kiertotalouden edistämiseksi. Vasemmalta oikealle: Jeroen Verhoeven (Neste), Thomas Van De Velde (Borealis), Guido Naberfeld (Covestro) tähtäävät uusien autonosien valmistamiseen käytöstä poistetuista renkaista. Kuva: Covestro.

Neste, Borealis ja Covestro ovat allekirjoittaneet hankesopimuksen, jonka tarkoituksena on mahdollistaa käytöstä poistettujen renkaiden kierrätys korkealaatuisiksi muoveiksi autoteollisuuden tarpeisiin.

– Kiertotalous edellyttää yhteistyötä, ja tämä yhteistyö kumppaneidemme Nesteen ja Borealiksen kanssa on osoitus käytettävissämme olevista mahdollisuuksista, sanoo Guido Naberfeld, Senior Vice President, Head of Sales and Marketing Development Mobility Covestrosta.

– Luomme vaihtoehtoja, jotta vanhoista renkaista voidaan tehdä uusia autonosia. Näin tuemme autoteollisuuden asiakkaitamme ja vastaamme arvoketjussa yhä enemmän esillä olevaan kysymykseen: miten yhdistää kierrätysmateriaalit ja korkean suorituskyvyn tuotteet? Tällaiset hankkeet voivat olla vastaus siihen, hän lisää.

Neste muuttaa nesteytetyt käytöstä poistetut renkaat korkealaatuiseksi raaka-aineeksi polymeerien ja kemikaalien valmistukseen ja toimittaa sen Borealikselle. Tämän jälkeen Borealis jalostaa Nesteen tuottaman raaka-aineen peruskemikaaleiksi – fenoliksi ja asetoniksi – jotka toimitetaan Covestrolle. Covestro käyttää näitä materiaaleja polykarbonaattien valmistukseen. Kierrätetyn materiaalin osuus osoitetaan ISCC Plus -sertifioinnin massatasemenetelmän mukaisesti aina lopputuotteisiin asti.

Ensimmäiset yhteistyöhön perustuvat tuotteet ovat jo saatavilla, sillä kukin osapuoli on jo valmistanut hankkeessa ensimmäisen erän omaa tuotettaan. Polykarbonaattien lisäksi hankekumppanit voivat harkita myös polyuretaania mahdollisena lopputuotteena, joka voisi päätyä myös auton sisätilojeihin.

Yritykset korostavat, että tällaisten kehitystoimien skaalausmahdollisuudet olisi otettava huomioon, kun asetetaan kunnianhimoisia tavoitteita osana tulevaisuuden EU:n lainsäädäntöä, kuten  romuajoneuvoja koskevassa lainsäädännössä.

– Tämä hanke voi toimia mallina, kun on kyse autojen muovien kiertotalouden vakiinnuttamisesta, sanoo Jeroen Verhoeven, Nesteen polymeerien ja kemikaalien arvoketjun kehittämisestä vastaava johtaja. 

– Osoitamme arvoketjuyhteistyön tärkeyden, kun luodaan uutta arvoa jätteelle, Thomas Van De Velde, Borealiksen peruskemikaaliliiketoiminnan johtaja lisää. 

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.