https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kumppaniartikkeli | 21.9.2023

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

Sulzer_Karhula

Sulzerin Karhulan tehtaalla valmistetaan huippulaatuisia pumppuja, sekoittimia, kompressoreita ja ilmastuslaitteita eri teollisuuden alojen prosesseihin.

Sulzer keskitti viime vuonna monien muiden toimintojen ohella prosessipumppujen tuotannon vastavalmistuneelle uudelle tuotantolinjalle Kotkan Karhulaan. Tehtaan tuotantopäällikkö Kalle Lehden mukaan keskittämisellä tavoiteltiin kustannussäästöjä ja siinä myös onnistuttiin.
Karhulassa valmistetaan huippulaatuisia pumppuja, sekoittimia, kompressoreita ja ilmastuslaitteita eri teollisuuden alojen prosesseihin.
– Useiden tuotantotoimintojen, kokoonpanon ja varastoinnin keskittämisellä saavutettiin muun muassa logistisia etuja ja toiminnan tehokkuuden parantamista, Lehti avaa muutoksen hyötyjä.

– Lisäksi uusi moderni ja tehokas tuotantolinja nosti selvästi tuotantolukuja. Uudistus lyhensi tuotannon läpimenoaikaa peräti 93 prosenttia, hän lisää.
Lehden mukaan Karhulan pumpputehdas on aina ollut Sulzerille merkittävä toimipiste ja sen valinta kehityskohteeksi ei ollut yllätys.
Kotkassa jo toista vuosisataa toiminut Sulzer Pumps Finland Oy työllistää kaikkiaan Suomessa noin 500 ihmistä.

Lean näytti tehonsa

Karhulassa otettiin samaan aikaan muiden uudistuksien kanssa käyttöön johtamisen lean-toimintamalli kaikessa toiminnassa. Alun perin Toyotan tehtailta liikkeelle lähtenyt lean-filosofia perustuu siihen, että toiminta tulee tehokkaammaksi, kun tuotantoprosessista poistetaan kaikki hukka. Tavoitteena on parantaa asiakkaan kokemaa arvoa ja tehdä työskentelystä sujuvampaa ja tehokkaampaa. Työntekijöiden rooli kehitystyössä on hyvin tärkeä, koska juuri he ovat työnsä parhaita asiantuntijoita.
Uusilla lean-filosofian mukaisilla toimintamalleilla on Kalle Lehden mukaan ollut merkittävä vaikutus tehtaan päivittäisiin rutiineihin.

sulzer_kalle_lehti_230824

– Lean-toimintamalli todella näytti tehonsa, tuotantopäällikkö Kalle Lehti avaa muutoksen hyötyjä. Etualalla testausyksikkö, jolla asiakkaille toimitettavat pumput koekäytetään ennen toimittamista.

– Tehokkuuden kasvun ja turhien työvaiheiden karsimisen myötä myös työntekijöiden rooleja on kyetty uudistamaan. Kaikille tekijöillä on nyt enemmän vastuuta ja valtaa vaikuttaa omaan toimintaansa. Työn mielekkyys ja osallistuminen ovat selvästi lisänneet myös työhyvinvointia, Lehti toteaa.

Huipputulokseen

Karhulan tuotantoyksikkö teki Suomen huipputuloksen viime keväänä. Kaikkiaan uudistukset onnistuivat hyvin vastaamaan alaa koetelleiden globaalin energiakriisin ja komponenttipulan tuomiin haasteisiin.
Sulzer Pumps Finland Oy:n toimitusjohtajan Marja-Leena Mäkisen mukaan Sulzerilla tuotteiden, palvelujen ja prosessien suorituskyvyn tarkastelu ja parantaminen on jatkuvaa.
– Turvallisuus ja ympäristönäkökulmat ovat osaavan ja innostuneen henkilöstön omaksumia asioita. Tehdyt uudistukset ja lean-toimintamalli auttavat meitä palvelemaan kaiken tekemisen keskiössä olevaa asiakasta erinomaisesti nyt ja tulevaisuudessa, toteaa Mäkinen.

Uusimmat artikkelit

4.12.2023 | Alan Uutiset

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle

Kauppa sisältää Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa.

SSAB aloitti valokaariuunin rakentamisen Oxelösundiin

SSAB:n mukaan siirtyminen valokaariuuniin vähentää yksin noin kolmen prosenttia yhtiön Ruotsissa toteutettavan tuotannon hiilidioksidipäästöjä.

16.11.2023 | Tutkimus ja koulutus

Taitotalo sai ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon

Taitotalo sai opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2023 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. Kilpailun teemana oli yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

25.9.2023 | Kumppaniartikkeli

Kohti ennakoivaa kunnonvalvontaa

Ennakoivalla kunnonvalvonnalla on merkittävä rooli tehtaiden käytettävyyden, tuottavuuden ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Koneiden ja laitteiden hallitsematon vikaantuminen aiheuttaa odottamattomia kustannuksia toimialasta riippumatta.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.