https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kumppaniartikkeli | 21.9.2023

Sulzer nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

Sulzer_Karhula

Sulzerin Karhulan tehtaalla valmistetaan huippulaatuisia pumppuja, sekoittimia, kompressoreita ja ilmastuslaitteita eri teollisuuden alojen prosesseihin.

Sulzer keskitti viime vuonna monien muiden toimintojen ohella prosessipumppujen tuotannon vastavalmistuneelle uudelle tuotantolinjalle Kotkan Karhulaan. Tehtaan tuotantopäällikkö Kalle Lehden mukaan keskittämisellä tavoiteltiin kustannussäästöjä ja siinä myös onnistuttiin.
Karhulassa valmistetaan huippulaatuisia pumppuja, sekoittimia, kompressoreita ja ilmastuslaitteita eri teollisuuden alojen prosesseihin.
– Useiden tuotantotoimintojen, kokoonpanon ja varastoinnin keskittämisellä saavutettiin muun muassa logistisia etuja ja toiminnan tehokkuuden parantamista, Lehti avaa muutoksen hyötyjä.

– Lisäksi uusi moderni ja tehokas tuotantolinja nosti selvästi tuotantolukuja. Uudistus lyhensi tuotannon läpimenoaikaa peräti 93 prosenttia, hän lisää.
Lehden mukaan Karhulan pumpputehdas on aina ollut Sulzerille merkittävä toimipiste ja sen valinta kehityskohteeksi ei ollut yllätys.
Kotkassa jo toista vuosisataa toiminut Sulzer Pumps Finland Oy työllistää kaikkiaan Suomessa noin 500 ihmistä.

Lean näytti tehonsa

Karhulassa otettiin samaan aikaan muiden uudistuksien kanssa käyttöön johtamisen lean-toimintamalli kaikessa toiminnassa. Alun perin Toyotan tehtailta liikkeelle lähtenyt lean-filosofia perustuu siihen, että toiminta tulee tehokkaammaksi, kun tuotantoprosessista poistetaan kaikki hukka. Tavoitteena on parantaa asiakkaan kokemaa arvoa ja tehdä työskentelystä sujuvampaa ja tehokkaampaa. Työntekijöiden rooli kehitystyössä on hyvin tärkeä, koska juuri he ovat työnsä parhaita asiantuntijoita.
Uusilla lean-filosofian mukaisilla toimintamalleilla on Kalle Lehden mukaan ollut merkittävä vaikutus tehtaan päivittäisiin rutiineihin.

sulzer_kalle_lehti_230824

– Lean-toimintamalli todella näytti tehonsa, tuotantopäällikkö Kalle Lehti avaa muutoksen hyötyjä. Etualalla testausyksikkö, jolla asiakkaille toimitettavat pumput koekäytetään ennen toimittamista.

– Tehokkuuden kasvun ja turhien työvaiheiden karsimisen myötä myös työntekijöiden rooleja on kyetty uudistamaan. Kaikille tekijöillä on nyt enemmän vastuuta ja valtaa vaikuttaa omaan toimintaansa. Työn mielekkyys ja osallistuminen ovat selvästi lisänneet myös työhyvinvointia, Lehti toteaa.

Huipputulokseen

Karhulan tuotantoyksikkö teki Suomen huipputuloksen viime keväänä. Kaikkiaan uudistukset onnistuivat hyvin vastaamaan alaa koetelleiden globaalin energiakriisin ja komponenttipulan tuomiin haasteisiin.
Sulzer Pumps Finland Oy:n toimitusjohtajan Marja-Leena Mäkisen mukaan Sulzerilla tuotteiden, palvelujen ja prosessien suorituskyvyn tarkastelu ja parantaminen on jatkuvaa.
– Turvallisuus ja ympäristönäkökulmat ovat osaavan ja innostuneen henkilöstön omaksumia asioita. Tehdyt uudistukset ja lean-toimintamalli auttavat meitä palvelemaan kaiken tekemisen keskiössä olevaa asiakasta erinomaisesti nyt ja tulevaisuudessa, toteaa Mäkinen.

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.