https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kumppaniartikkeli | 28.9.2022

Voimalaitosten vuosiseisokin seurantatutkimus auttaa tunnistamaan riskejä ja ennaltaehkäisemään häiriöitä

Fescon Oy palvelee voimalaitosasiakkaita erilaisin teknologiapalveluin, jota luotsaa Fesconin teknologiajohtaja Tapio Klasila yli 20-vuoden kokemuksellaan. Klasila on voimalaitosmateriaalien ja -järjestelmien rautainen ammattilainen ja hänen kokemuksensa on auttanut asiakkaita saavuttamaan merkittäviä etuja liiketoiminnassaan.

tapio_klasila_teknologiajohtaja_fescon

Fesconin teknologiajohtaja Tapio Klasila

”Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä saadessaan konkreettisia tuloksia ja ratkaisuja heidän haasteisiinsa. Niillä on säästetty niin kustannuksia kuin luonnonvaroja ja päästy ympäristöpäästöissä alaspäin. Lisäksi on saatu tehokkuuttaa toimintaan investoimalla BAT:iin (Best Available technology)”, hehkuttaa Klasila.

Voimalaitoksille tarjotaan tällä hetkellä erilaisia kohdekohtaisesti räätälöityjä palveluja, mm. seisokin seurantatutkimuksista leijupedin seurantaan. Seisokin seurantatutkimuksissa selvitetään leijupedin kuntoa, koostumusta ja tilaa, kerrostumien syntymekanismia, tulistinputkien ja lämmönsiirtopintojen korroosiotilannetta sekä tuhkien koostumusta.

Tutkimuksen avulla voidaan ennakoida mahdollisia vauriomekanismeja, joita voivat olla mm. petiongelmat, kerrostumien muodostumiset ja korroosio. Tuloksia verrataan aiempien seisokkien tutkimustuloksiin. Tutkimustulosten perusteella annetaan suosituksia mahdollisista korjaavista toimenpiteistä.

fescon_tulistinputken_kerrostumaa

Tulistinputkien kerrostumaa

Seisokin yhteydessä otetaan mm. kokoomanäytteet leijupedistä sekä lentotuhkasiilosta tyhjennyksen yhteydessä, tarkastellaan ja otetaan näytteet tulistinputkien kerrostumista, näytteet seinäkameista sekä tehdään muut mahdolliset voimalaitoskohtaiset selvitykset.

”Näytteitä analysoidaan erilaisilla tutkimusmenetelmillä kuten mm. röntgenfluoresenssilla XRF, röntgendiffraktiolla (XRD), stereomikroskoopilla, elektronimikroskopialla(SEM-EDS-MAP) ja termisellä analyysillä (TGA/DSC) kertoo Klasila.

fescon_tulistinputkikerrostuman_naytteenottoa

Tulistinputkien kerrostumien näytteenottoa

Tutkimuksessa saadaan selville seisokkihetken leijupedin tila ja kunto, lentotuhkan koostumus, kattilan seinäkamin ja tulistinputkikerrostumien rakenne, koostumus ja syntymekanismi. Tutkimuksen perusteella arvioidaan kamien ja kerrostumien synty- ja kasvumekanismia jota kutsutaan juurisyyanalyysiksi (RCA). Tulistinputkien kerrostuma-analyyseillä saadaan myös arvio kerrostumien korrodoivasta vaikutuksesta.

fescon_kattilan seinakerrostumaa (1)

Kattilan seinäkerrostumaa

Tutkimustulokset antavat tämän hetken tilanteen lisäksi myös taustatietoa mahdollisiin tulevaisuuden häiriötilanteisiin. Analyysituloksia kerätään vuosittain päivittyviin seurantakortteihin. Tulokset raportoidaan tutkimusselosteena ja ne esitellään tilaajalle.

Fescon Oy on suurin suomalainen rakennusalan laasti-, hiekka- ja pinnoitetuotteiden sekä ratkaisujen kehittäjä ja valmistaja.

Lue lisää:  www.fescon.fi

Ota yhteyttä
Fescon Oy
Tapio Klasila, teknologiajohtaja
puh. 040 510 8035
tapio.klasila@fescon.fi

Uusimmat artikkelit

29.11.2022 | Alan Uutiset

Wärtsilä liittoutuu suomalaisen Hycamiten kanssa vetytuotannon kehittämiseksi

Konseptissa hyödynnetään olemassa olevaa LNG-infrastruktuuria.

Tutkimus todistaa: aggregaattien päästöistä eroon kannettavalla virtalähteellä

Tuore EU-rahoitteinen tutkimus osoittaa kannettavien virtalähteiden päästövähennys- ja kustannusäästöpotentiaalin.

Stora Enso uudisti Imatran tehtaiden puunkäsittelyn – vettä kuluu 500 miljoonaa litraa vähemmän vuodessa

Stora Enson Imatran tehtaiden käyttämät puut kuoritaan ja haketetaan keskitetysti Kaukopään tehtaan kolmella kuorintalinjalla.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.

Viranomaiselta hyväksyntä: Helen siirtää käyttö- ja kunnossapitopalveluita Enersenselle

Helen ostaa palvelut jatkossa Enersense IN Oy:ltä. Sopimuksen kesto on vähintään neljä vuotta.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.