https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kumppaniartikkeli | 28.9.2022

Voimalaitosten vuosiseisokin seurantatutkimus auttaa tunnistamaan riskejä ja ennaltaehkäisemään häiriöitä

Fescon Oy palvelee voimalaitosasiakkaita erilaisin teknologiapalveluin, jota luotsaa Fesconin teknologiajohtaja Tapio Klasila yli 20-vuoden kokemuksellaan. Klasila on voimalaitosmateriaalien ja -järjestelmien rautainen ammattilainen ja hänen kokemuksensa on auttanut asiakkaita saavuttamaan merkittäviä etuja liiketoiminnassaan.

tapio_klasila_teknologiajohtaja_fescon

Fesconin teknologiajohtaja Tapio Klasila

”Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä saadessaan konkreettisia tuloksia ja ratkaisuja heidän haasteisiinsa. Niillä on säästetty niin kustannuksia kuin luonnonvaroja ja päästy ympäristöpäästöissä alaspäin. Lisäksi on saatu tehokkuuttaa toimintaan investoimalla BAT:iin (Best Available technology)”, hehkuttaa Klasila.

Voimalaitoksille tarjotaan tällä hetkellä erilaisia kohdekohtaisesti räätälöityjä palveluja, mm. seisokin seurantatutkimuksista leijupedin seurantaan. Seisokin seurantatutkimuksissa selvitetään leijupedin kuntoa, koostumusta ja tilaa, kerrostumien syntymekanismia, tulistinputkien ja lämmönsiirtopintojen korroosiotilannetta sekä tuhkien koostumusta.

Tutkimuksen avulla voidaan ennakoida mahdollisia vauriomekanismeja, joita voivat olla mm. petiongelmat, kerrostumien muodostumiset ja korroosio. Tuloksia verrataan aiempien seisokkien tutkimustuloksiin. Tutkimustulosten perusteella annetaan suosituksia mahdollisista korjaavista toimenpiteistä.

fescon_tulistinputken_kerrostumaa

Tulistinputkien kerrostumaa

Seisokin yhteydessä otetaan mm. kokoomanäytteet leijupedistä sekä lentotuhkasiilosta tyhjennyksen yhteydessä, tarkastellaan ja otetaan näytteet tulistinputkien kerrostumista, näytteet seinäkameista sekä tehdään muut mahdolliset voimalaitoskohtaiset selvitykset.

”Näytteitä analysoidaan erilaisilla tutkimusmenetelmillä kuten mm. röntgenfluoresenssilla XRF, röntgendiffraktiolla (XRD), stereomikroskoopilla, elektronimikroskopialla(SEM-EDS-MAP) ja termisellä analyysillä (TGA/DSC) kertoo Klasila.

fescon_tulistinputkikerrostuman_naytteenottoa

Tulistinputkien kerrostumien näytteenottoa

Tutkimuksessa saadaan selville seisokkihetken leijupedin tila ja kunto, lentotuhkan koostumus, kattilan seinäkamin ja tulistinputkikerrostumien rakenne, koostumus ja syntymekanismi. Tutkimuksen perusteella arvioidaan kamien ja kerrostumien synty- ja kasvumekanismia jota kutsutaan juurisyyanalyysiksi (RCA). Tulistinputkien kerrostuma-analyyseillä saadaan myös arvio kerrostumien korrodoivasta vaikutuksesta.

fescon_kattilan seinakerrostumaa (1)

Kattilan seinäkerrostumaa

Tutkimustulokset antavat tämän hetken tilanteen lisäksi myös taustatietoa mahdollisiin tulevaisuuden häiriötilanteisiin. Analyysituloksia kerätään vuosittain päivittyviin seurantakortteihin. Tulokset raportoidaan tutkimusselosteena ja ne esitellään tilaajalle.

Fescon Oy on suurin suomalainen rakennusalan laasti-, hiekka- ja pinnoitetuotteiden sekä ratkaisujen kehittäjä ja valmistaja.

Lue lisää:  www.fescon.fi

Ota yhteyttä
Fescon Oy
Tapio Klasila, teknologiajohtaja
puh. 040 510 8035
tapio.klasila@fescon.fi

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.