https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kumppaniartikkeli | 28.9.2022

Voimalaitosten vuosiseisokin seurantatutkimus auttaa tunnistamaan riskejä ja ennaltaehkäisemään häiriöitä

Fescon Oy palvelee voimalaitosasiakkaita erilaisin teknologiapalveluin, jota luotsaa Fesconin teknologiajohtaja Tapio Klasila yli 20-vuoden kokemuksellaan. Klasila on voimalaitosmateriaalien ja -järjestelmien rautainen ammattilainen ja hänen kokemuksensa on auttanut asiakkaita saavuttamaan merkittäviä etuja liiketoiminnassaan.

tapio_klasila_teknologiajohtaja_fescon

Fesconin teknologiajohtaja Tapio Klasila

”Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä saadessaan konkreettisia tuloksia ja ratkaisuja heidän haasteisiinsa. Niillä on säästetty niin kustannuksia kuin luonnonvaroja ja päästy ympäristöpäästöissä alaspäin. Lisäksi on saatu tehokkuuttaa toimintaan investoimalla BAT:iin (Best Available technology)”, hehkuttaa Klasila.

Voimalaitoksille tarjotaan tällä hetkellä erilaisia kohdekohtaisesti räätälöityjä palveluja, mm. seisokin seurantatutkimuksista leijupedin seurantaan. Seisokin seurantatutkimuksissa selvitetään leijupedin kuntoa, koostumusta ja tilaa, kerrostumien syntymekanismia, tulistinputkien ja lämmönsiirtopintojen korroosiotilannetta sekä tuhkien koostumusta.

Tutkimuksen avulla voidaan ennakoida mahdollisia vauriomekanismeja, joita voivat olla mm. petiongelmat, kerrostumien muodostumiset ja korroosio. Tuloksia verrataan aiempien seisokkien tutkimustuloksiin. Tutkimustulosten perusteella annetaan suosituksia mahdollisista korjaavista toimenpiteistä.

fescon_tulistinputken_kerrostumaa

Tulistinputkien kerrostumaa

Seisokin yhteydessä otetaan mm. kokoomanäytteet leijupedistä sekä lentotuhkasiilosta tyhjennyksen yhteydessä, tarkastellaan ja otetaan näytteet tulistinputkien kerrostumista, näytteet seinäkameista sekä tehdään muut mahdolliset voimalaitoskohtaiset selvitykset.

”Näytteitä analysoidaan erilaisilla tutkimusmenetelmillä kuten mm. röntgenfluoresenssilla XRF, röntgendiffraktiolla (XRD), stereomikroskoopilla, elektronimikroskopialla(SEM-EDS-MAP) ja termisellä analyysillä (TGA/DSC) kertoo Klasila.

fescon_tulistinputkikerrostuman_naytteenottoa

Tulistinputkien kerrostumien näytteenottoa

Tutkimuksessa saadaan selville seisokkihetken leijupedin tila ja kunto, lentotuhkan koostumus, kattilan seinäkamin ja tulistinputkikerrostumien rakenne, koostumus ja syntymekanismi. Tutkimuksen perusteella arvioidaan kamien ja kerrostumien synty- ja kasvumekanismia jota kutsutaan juurisyyanalyysiksi (RCA). Tulistinputkien kerrostuma-analyyseillä saadaan myös arvio kerrostumien korrodoivasta vaikutuksesta.

fescon_kattilan seinakerrostumaa (1)

Kattilan seinäkerrostumaa

Tutkimustulokset antavat tämän hetken tilanteen lisäksi myös taustatietoa mahdollisiin tulevaisuuden häiriötilanteisiin. Analyysituloksia kerätään vuosittain päivittyviin seurantakortteihin. Tulokset raportoidaan tutkimusselosteena ja ne esitellään tilaajalle.

Fescon Oy on suurin suomalainen rakennusalan laasti-, hiekka- ja pinnoitetuotteiden sekä ratkaisujen kehittäjä ja valmistaja.

Lue lisää:  www.fescon.fi

Ota yhteyttä
Fescon Oy
Tapio Klasila, teknologiajohtaja
puh. 040 510 8035
tapio.klasila@fescon.fi

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Alan Uutiset

Fingrid jättää perimättä kantaverkkomaksuja

Fingridin suunnitelmissa on jättää perimättä kantaverkkomaksuja kaikkiaan kuudelta kuukaudelta vuonna 2024, ja alentaa näin asiakkaidensa kantaverkkomaksuja noin 250 miljoonalla eurolla. Suunnitelman taustalla on poikkeuksellisen suuret pullonkaulatuotot.  

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.