https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

b70f2f0f06df44f3_800x800ar

Kuva: Neste

– Toteutimme suurseisokin aiempaa lyhyemmässä aikataulussa. Olemme tarkasti arvioineet sekä kustannuksia että riskejä, jotka liittyvät aiemmin viiden vuoden välein toteutettuun seisokkiin. Lyhyemmät seisokkivälit vähentävät huoltotarpeen laajuutta ja seisokin monimutkaisuutta. Jatkossa seisokit toteutetaan noin 2,5–3 vuoden välein. Muutos ei liity suoraan Porvoon jalostamon asteittaiseen muutokseen uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen jalostamoksi, mutta mahdollistaa omalta osaltaan tarvittavien muutosten joustavamman toteutuksen, Markku Korvenranta, Nesteen Öljytuotteet-liiketoimintayksikön johtaja kertoo.

– Huolsimme noin 5 000 laitetta ja teimme suuren määrän lakisääteisiä tarkastuksia sekä laitteistojen perusparannuksia, joita ei voida tehdä jalostamon ollessa käynnissä. Seisokkityöt kohdistuivat muun muassa painelaitteisiin sekä pyöriviin laitteisiin ja putkistoihin. Haluamme kiittää kaikkia saumattomasta yhteistyöstä, asiantuntemuksesta ja aktiivisesta vuoropuhelusta, jalostamo- ja terminaalitoimintojen johtaja Jori Sahlsten Nesteen Öljytuotteet-liiketoimintayksiköstä tiivistää.

Kaikkiaan seisokkitöihin osallistui noin 7 600 henkilöä ja työmaalla työskenneltiin yli 1,4 miljoonaa työtuntia. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Suurseisokki ei vaikuttanut Nesteen asiakkaille toimitettavien tuotteiden jakeluun. Kilpilahden satama ja jalostamon jakeluterminaali toimivat normaalisti suurseisokin aikana.

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto on lopulta ohi – palasi yöllä sähköntuotantoon

37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia. Teollisuuden Voima arvioi jo ennakkoon ensimmäisen vuosihuollon olevan työläs. Sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustosen mukaan nyt päättyneistä huolloista saatiin arvokasta oppia tulevaisuuteen.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.