https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

sähköverkko

Analytiikan avulla suurenkin tehtaan tuhansista lämmityspiireistä tunnistetaan säästökohteet ja lämmityksiä säädetään sen mukaan. Kuva: Planray

– Analytiikka parantaa kunnossapitoa. Sen avulla suurenkin tehtaan lämmityspiireistä voidaan tunnistaa ennakkoon ne, jotka osoittavat merkkejä vikaantumisesta, Planray Oy:n toimitusjohtaja Toni Piirainen kertoo.

– Säästöt voivat olla niin valtavia, että niitä voi olla vaikea uskoa todeksi, hän lisää.

Tilastokeskuksen huhtikuussa 2022 julkaiseman selvityksen mukaan teollisuus kuluttaa suurimman osan eli 43,5 prosenttia Suomessa tuotetusta energiasta

Tehtaiden lämmitysmenetelmissä löytyy suuria eroja: osa tehtaista saattaa vielä tänäkin päivänä lämmetä höyryllä tai varsin vanhakantaisilla sähkölämmityksillä.

– Alkeellisin sähköä hyödyntävä tapa lämmönsäätelyyn on mekaaninen eli kapillaaritermostaatti.

Mekaaniset termostaatit toimivat piirikohtaisesti pitkälti oman onnensa nojassa eri puolilla tehdasta.

– Ne ovat usein epätarkkoja, eivätkä esimerkiksi näytä paikallisia lämpötilan mittaustuloksia. Lämmityksen tilasta ei näin voi saada varmuutta.

Osassa tehtaita on käytössä myös digitaalisia termostaatteja, mutta silti niitä ei ole useinkaan kytketty järjestelmään, joka seuraisi niiden toimintaa. Tehdasta tai prosessin osia saatetaan tästä syystä esimerkiksi lämmittää turhaan, jolloin sekä rahaa että energiaa valuu hukkaan.

Analytiikan avulla saadaan säästöjä

Kajaanissa sijaitseva Planray perustettiin vuonna 1992 ajatuksena kehittää keskitetty ja tehoa säätävä lämmitysjärjestelmä.

Yrityksen palveluihin kuuluvat sähkösaattokeskukset, yksittäiset sähkösaattosäätimet sekä valvontaohjelmisto, jota tehtaiden operaattorit käyttävät. Lisäksi tarjontaan kuuluu sähkösaattojen analytiikkapalvelua.

– Analytiikan avulla suurenkin tehtaan tuhansista lämmityspiireistä tunnistetaan juuri ne tietyt säästökohteet ja lämmityksiä säädetään sen mukaan. Tämä on huipputeknologiaa. Tehtaan koosta riippuen voidaan puhua jopa satojen tuhansien eurojen säästöstä vuosittain, Toni Piirainen valaisee.

– Analytiikka parantaa myös laitteiden ennakoivaa kunnossapitoa. Kun lämmitysjärjestelmässä tapahtuvat viat havaitaan etukäteen, voidaan varaosat tilata ja vaihtaa hyvissä ajoin. Näin prosessia ei tarvitse yksittäisen osan vikaantumisen vuoksi pahimmillaan pysäyttää kokonaan.

– Näiden modernien sähkösaattojen kysyntä on viime vuosina ollut selvässä kasvussa. Suomessa on tehty uusia teollisia investointeja ja vanhoja tuotantolaitoksia on päivitetty.

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.