https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

sähköverkko

Analytiikan avulla suurenkin tehtaan tuhansista lämmityspiireistä tunnistetaan säästökohteet ja lämmityksiä säädetään sen mukaan. Kuva: Planray

– Analytiikka parantaa kunnossapitoa. Sen avulla suurenkin tehtaan lämmityspiireistä voidaan tunnistaa ennakkoon ne, jotka osoittavat merkkejä vikaantumisesta, Planray Oy:n toimitusjohtaja Toni Piirainen kertoo.

– Säästöt voivat olla niin valtavia, että niitä voi olla vaikea uskoa todeksi, hän lisää.

Tilastokeskuksen huhtikuussa 2022 julkaiseman selvityksen mukaan teollisuus kuluttaa suurimman osan eli 43,5 prosenttia Suomessa tuotetusta energiasta

Tehtaiden lämmitysmenetelmissä löytyy suuria eroja: osa tehtaista saattaa vielä tänäkin päivänä lämmetä höyryllä tai varsin vanhakantaisilla sähkölämmityksillä.

– Alkeellisin sähköä hyödyntävä tapa lämmönsäätelyyn on mekaaninen eli kapillaaritermostaatti.

Mekaaniset termostaatit toimivat piirikohtaisesti pitkälti oman onnensa nojassa eri puolilla tehdasta.

– Ne ovat usein epätarkkoja, eivätkä esimerkiksi näytä paikallisia lämpötilan mittaustuloksia. Lämmityksen tilasta ei näin voi saada varmuutta.

Osassa tehtaita on käytössä myös digitaalisia termostaatteja, mutta silti niitä ei ole useinkaan kytketty järjestelmään, joka seuraisi niiden toimintaa. Tehdasta tai prosessin osia saatetaan tästä syystä esimerkiksi lämmittää turhaan, jolloin sekä rahaa että energiaa valuu hukkaan.

Analytiikan avulla saadaan säästöjä

Kajaanissa sijaitseva Planray perustettiin vuonna 1992 ajatuksena kehittää keskitetty ja tehoa säätävä lämmitysjärjestelmä.

Yrityksen palveluihin kuuluvat sähkösaattokeskukset, yksittäiset sähkösaattosäätimet sekä valvontaohjelmisto, jota tehtaiden operaattorit käyttävät. Lisäksi tarjontaan kuuluu sähkösaattojen analytiikkapalvelua.

– Analytiikan avulla suurenkin tehtaan tuhansista lämmityspiireistä tunnistetaan juuri ne tietyt säästökohteet ja lämmityksiä säädetään sen mukaan. Tämä on huipputeknologiaa. Tehtaan koosta riippuen voidaan puhua jopa satojen tuhansien eurojen säästöstä vuosittain, Toni Piirainen valaisee.

– Analytiikka parantaa myös laitteiden ennakoivaa kunnossapitoa. Kun lämmitysjärjestelmässä tapahtuvat viat havaitaan etukäteen, voidaan varaosat tilata ja vaihtaa hyvissä ajoin. Näin prosessia ei tarvitse yksittäisen osan vikaantumisen vuoksi pahimmillaan pysäyttää kokonaan.

– Näiden modernien sähkösaattojen kysyntä on viime vuosina ollut selvässä kasvussa. Suomessa on tehty uusia teollisia investointeja ja vanhoja tuotantolaitoksia on päivitetty.

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Alan Uutiset

Puolet vientiyrityksistä on hajauttanut toimitusketjuja, puolet kasvattanut varastoja

Suomalaiset vientiyritykset jatkavat vauhdilla toimitusketjujensa hajauttamista ja kasvattavat varastoja reaktiona maailmankaupan epävarmuuksiin. Vain harva yritys on palauttanut toimintoja Suomeen tai lähialueelle, EK:n Vientibarometri osoittaa.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.

Valmet kehitti uuden meesauunin liekin profilointisovelluksen sellutehtaille

Sovellus välittää reaaliaikaista tietoa meesauunin liekin lämpötilasta ja profiilista.