« 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 17 »

Taloudellisempaa aurinkosähköä – ensimmäinen takamittarointi asennuksen yhteydessä

Solarvoima Oy on asentanut aurinkovoimalan ja takamittaroinnin liikekiinteistöön Espoossa. Kytkentätapa mahdollistaa aurinkovoiman laajan hyödyntämisen kiinteistön eri osissa ja samalla kiinteistö-osakeyhtiöstä tulee sähkön jakelija.

Raskaat työkoneet automaattisiksi tulevaisuudessa

Automaatio tekee tuloaan raskaiden materiaalien käsittelyyn. Jarmo Nurmi kehitti väitöstyössään kunnonvalvontamenetelmiä ja energiaystävällisiä ohjausratkaisuja tulevaisuudessa automatisoitaviin raskaisiin hydraulisiin robottimanipulaattoreihin.

Olkiluoto 3 -projektin kylmäkokeet käynnistyivät

Olkiluoto 3 -projektin vuoden 2017 ensimmäinen merkittävä virstanpylväs on saavutettu, kylmäkokeet ovat alkaneet. Kokeiden päävaihe on niin sanotun primääripiirin painekoe, jolla varmistetaan primääripiirin tiiveys.

Suomi on merkittävässä roolissa kansainvälisessä tuulivoimatutkimuksessa

Tuulivoiman kustannukset ovat puolittuneet alle kymmenessä vuodessa ja Suomen tuulivoimakapasiteetti on kasvanut merkittävästi samalla kun maailman tuulivoiman tuotanto on kasvanut vastaamaan noin neljää prosenttia koko sähkönkulutuksesta.

Perheyrityksen puristusliitosteknologia siirtyy digiaikaan

Metallintyöstökoneiden valmistuksesta ja puristusliitosteknologiastaan tunnettu härmäläinen Lillbacka Powerco Oy tuo perinteisen konepajateknologian tähän päivään teknisiä ratkaisuja ja toimintatapoja digitalisoimalla.

JMG Cranesin pick and carry -nosturi on yksi Swedish Steel Prize 2017 -finalisteista

JMG Cranes on valittu yhdeksi Swedish Steel Prize 2017 -finalisteista sen kehitettyä uuden, luokkansa parhaan MC 580 pick and carry -nosturin, jolla on suuri hyötykuorma ja joka on suunniteltu helpoksi kuljettaa.

Huolla, ettet joudu korjaamaan

Teollisuuden 24/7 -valvonta FAG SmartQB -kunnonvalvontaratkaisulla säästää yllättäviltä tuotantokatkoilta. Tuotantolaitteiston värähtelyjä analysoimalla SmartQB-kunnonvalvonta huomaa poikkeamat laitteiston toiminnassa ja ennakoi tulevat laakereiden korjaustarpeet ja laitteiston rikkoontumiset. SmartQB tunnistaa erilaisia vian syitä, kuten laakerivaurion, epätasapainon, lämpötilan nousun ja merkittävät muutokset värähtelyssä.  Nämä poikkeamat generoivat laitteen näytölle automaattisesti selväkielisen ilmoituksen mahdollisesta vian aiheuttajasta.