https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

94de8d5cfe0d1ad3_800x800ar

Taempana on 3D tulostettu lävistin ennen koneistusta ja edessä viimeistelty ja laserkarkaistu lävistin käytön jälkeen. Kuva:SSAB

Sitomavannetta käytetään mahdollistamaan teräskelojen turvallinen kuljetus ja estämään kelojen aukeaminen. Nämä teräsvanteet lukitaan lävistimellä, joka sitoo vanteen päät yhteen.

Osa SSAB:n Ruotsin Borlängen tehtaan sitomakoneista on vanhoja, eikä laitetoimittaja enää kykene toimittamaan niihin varaosia. Ongelma pakotti kunnossapidon etsimään uuden toimitusketjun varaosille. Yksi mahdollinen menetelmä nopeaan valmistukseen on 3D-tulostus, ja sitä päätettiin testata.

Lävistimet valmistettiin 3D-tulostuksella SSAB:n Oxelösundin tehtaalla Ruotsissa. Tulostuksen jälkeen lävistimet koneistettiin mittojenmukaisiksi ja lähettiin laserkarkaistaviksi kuluvilta pinnoiltaan.

9e339c62cec30394_800x800ar

Vasemmalla sidottu kela. Keskellä näkyy, miltä vanne näyttää sidonnan jälkeen lukituskohdasta. Oikealla sitomapää, jonka keskellä on lävistin, joka on valmistettu 3D-tulostuksella ja laserkarkaistu. Kuva: SSAB

– SSAB TS2 -jauheesta 3D-tulostettu materiaali on kovaa ja sitkeää, ja laserkarkaisemalla materiaalin saimme tuotteen, joka ylitti odotuksemme, kertoo Jesper Vang, SSAB:n Head of Powder Technology.

Nyt SSAB:n tehtailta etsitään uusia osia, joissa voitaisiin hyödyntää 3D-tulostusta ja laserkarkaisua.

Laserkarkaisussa työkappaleen pinta kuumennetaan lasersäteellä haluttuun lämpötilaan ja säteen liikkuessa pois kuumentunut alue karkenee nopeasti ympäröivän aineen vaikutuksesta ja muodostaa kovan pinnan. Karkaisun kohdistaminen vain tarvittuihin kohtiin pienentää energian tarvetta ja muodonmuutoksia.

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.