https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

94de8d5cfe0d1ad3_800x800ar

Taempana on 3D tulostettu lävistin ennen koneistusta ja edessä viimeistelty ja laserkarkaistu lävistin käytön jälkeen. Kuva:SSAB

Sitomavannetta käytetään mahdollistamaan teräskelojen turvallinen kuljetus ja estämään kelojen aukeaminen. Nämä teräsvanteet lukitaan lävistimellä, joka sitoo vanteen päät yhteen.

Osa SSAB:n Ruotsin Borlängen tehtaan sitomakoneista on vanhoja, eikä laitetoimittaja enää kykene toimittamaan niihin varaosia. Ongelma pakotti kunnossapidon etsimään uuden toimitusketjun varaosille. Yksi mahdollinen menetelmä nopeaan valmistukseen on 3D-tulostus, ja sitä päätettiin testata.

Lävistimet valmistettiin 3D-tulostuksella SSAB:n Oxelösundin tehtaalla Ruotsissa. Tulostuksen jälkeen lävistimet koneistettiin mittojenmukaisiksi ja lähettiin laserkarkaistaviksi kuluvilta pinnoiltaan.

9e339c62cec30394_800x800ar

Vasemmalla sidottu kela. Keskellä näkyy, miltä vanne näyttää sidonnan jälkeen lukituskohdasta. Oikealla sitomapää, jonka keskellä on lävistin, joka on valmistettu 3D-tulostuksella ja laserkarkaistu. Kuva: SSAB

– SSAB TS2 -jauheesta 3D-tulostettu materiaali on kovaa ja sitkeää, ja laserkarkaisemalla materiaalin saimme tuotteen, joka ylitti odotuksemme, kertoo Jesper Vang, SSAB:n Head of Powder Technology.

Nyt SSAB:n tehtailta etsitään uusia osia, joissa voitaisiin hyödyntää 3D-tulostusta ja laserkarkaisua.

Laserkarkaisussa työkappaleen pinta kuumennetaan lasersäteellä haluttuun lämpötilaan ja säteen liikkuessa pois kuumentunut alue karkenee nopeasti ympäröivän aineen vaikutuksesta ja muodostaa kovan pinnan. Karkaisun kohdistaminen vain tarvittuihin kohtiin pienentää energian tarvetta ja muodonmuutoksia.

Uusimmat artikkelit

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.