https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

94de8d5cfe0d1ad3_800x800ar

Taempana on 3D tulostettu lävistin ennen koneistusta ja edessä viimeistelty ja laserkarkaistu lävistin käytön jälkeen. Kuva:SSAB

Sitomavannetta käytetään mahdollistamaan teräskelojen turvallinen kuljetus ja estämään kelojen aukeaminen. Nämä teräsvanteet lukitaan lävistimellä, joka sitoo vanteen päät yhteen.

Osa SSAB:n Ruotsin Borlängen tehtaan sitomakoneista on vanhoja, eikä laitetoimittaja enää kykene toimittamaan niihin varaosia. Ongelma pakotti kunnossapidon etsimään uuden toimitusketjun varaosille. Yksi mahdollinen menetelmä nopeaan valmistukseen on 3D-tulostus, ja sitä päätettiin testata.

Lävistimet valmistettiin 3D-tulostuksella SSAB:n Oxelösundin tehtaalla Ruotsissa. Tulostuksen jälkeen lävistimet koneistettiin mittojenmukaisiksi ja lähettiin laserkarkaistaviksi kuluvilta pinnoiltaan.

9e339c62cec30394_800x800ar

Vasemmalla sidottu kela. Keskellä näkyy, miltä vanne näyttää sidonnan jälkeen lukituskohdasta. Oikealla sitomapää, jonka keskellä on lävistin, joka on valmistettu 3D-tulostuksella ja laserkarkaistu. Kuva: SSAB

– SSAB TS2 -jauheesta 3D-tulostettu materiaali on kovaa ja sitkeää, ja laserkarkaisemalla materiaalin saimme tuotteen, joka ylitti odotuksemme, kertoo Jesper Vang, SSAB:n Head of Powder Technology.

Nyt SSAB:n tehtailta etsitään uusia osia, joissa voitaisiin hyödyntää 3D-tulostusta ja laserkarkaisua.

Laserkarkaisussa työkappaleen pinta kuumennetaan lasersäteellä haluttuun lämpötilaan ja säteen liikkuessa pois kuumentunut alue karkenee nopeasti ympäröivän aineen vaikutuksesta ja muodostaa kovan pinnan. Karkaisun kohdistaminen vain tarvittuihin kohtiin pienentää energian tarvetta ja muodonmuutoksia.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.