https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

94de8d5cfe0d1ad3_800x800ar

Taempana on 3D tulostettu lävistin ennen koneistusta ja edessä viimeistelty ja laserkarkaistu lävistin käytön jälkeen. Kuva:SSAB

Sitomavannetta käytetään mahdollistamaan teräskelojen turvallinen kuljetus ja estämään kelojen aukeaminen. Nämä teräsvanteet lukitaan lävistimellä, joka sitoo vanteen päät yhteen.

Osa SSAB:n Ruotsin Borlängen tehtaan sitomakoneista on vanhoja, eikä laitetoimittaja enää kykene toimittamaan niihin varaosia. Ongelma pakotti kunnossapidon etsimään uuden toimitusketjun varaosille. Yksi mahdollinen menetelmä nopeaan valmistukseen on 3D-tulostus, ja sitä päätettiin testata.

Lävistimet valmistettiin 3D-tulostuksella SSAB:n Oxelösundin tehtaalla Ruotsissa. Tulostuksen jälkeen lävistimet koneistettiin mittojenmukaisiksi ja lähettiin laserkarkaistaviksi kuluvilta pinnoiltaan.

9e339c62cec30394_800x800ar

Vasemmalla sidottu kela. Keskellä näkyy, miltä vanne näyttää sidonnan jälkeen lukituskohdasta. Oikealla sitomapää, jonka keskellä on lävistin, joka on valmistettu 3D-tulostuksella ja laserkarkaistu. Kuva: SSAB

– SSAB TS2 -jauheesta 3D-tulostettu materiaali on kovaa ja sitkeää, ja laserkarkaisemalla materiaalin saimme tuotteen, joka ylitti odotuksemme, kertoo Jesper Vang, SSAB:n Head of Powder Technology.

Nyt SSAB:n tehtailta etsitään uusia osia, joissa voitaisiin hyödyntää 3D-tulostusta ja laserkarkaisua.

Laserkarkaisussa työkappaleen pinta kuumennetaan lasersäteellä haluttuun lämpötilaan ja säteen liikkuessa pois kuumentunut alue karkenee nopeasti ympäröivän aineen vaikutuksesta ja muodostaa kovan pinnan. Karkaisun kohdistaminen vain tarvittuihin kohtiin pienentää energian tarvetta ja muodonmuutoksia.

Uusimmat artikkelit

12.4.2024 | Alan Uutiset

Volvo Cars käyttää biokaasua ensimmäisessä ilmastoneutraalissa tehtaassaan Kiinassa

Volvon tehdas Taizhoussa on siirtynyt käyttämään biokaasua. Taizhou on toinen Volvon ilmastoneutraali autotehdas Göteborgissa sijaitsevan Torslandan-tuotantolaitoksen jälkeen.

Kunnossapitokonkari opiskelee työn ohella alan erikoisammattitutkintoa

L&T Ympäristöpalveluiden laitostyöntekijä Kari Asikainen suorittaa aikuisena jo kolmatta tutkintoa. Taitotalossa suoritettava Kunnossapidon erikoisammattitutkinto auttaa etenemään hallinnollisiin tehtäviin.

SSAB:n vihreä energian jätti-investointi meni Ruotsiin, Raahen terästehtaan vuoro myöhemmin

Uusi huippumoderni fossiilivapaan teräksen minimill-tuotantolaitos rakennetaan Ruotsiin. Tehtaan uudistus vähentää Ruotsin hiilidioksidipäästöjä seitsemän prosenttia. SSAB kertoo liiketoiminnallisten syiden puoltaneen hankkeen etenemistä seuraavaksi Luulajan tehtaassa.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.