https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

Helen-Sähköverkko-Schneider-Electric-RM-AirSeT_promaint

Kuva: Schneider Electric

Ilmastolle haitallinen SF6-kaasu kielletään EU:ssa vuoteen 2031 mennessä kokonaan, mutta keskijännitettä koskeva kielto astuu voimaan jo aikaisemmin. Vuodesta 2026 alkaen asennettavien keskijännitteisten kojeistojen tulee olla ensisijaisesti SF6-vapaita.

Schneider Electric on kehittänyt eristeenä käytetylle kaasulle päästöttömän vaihtoehdon. Ensimmäinen Suomeen toimitettu RM AirSeT -kojeisto asennettiin Helen Sähköverkon käyttöön.
Ilmastolle haitallinen SF6-kaasu on ollut sähköisissä kytkinlaitteissa suosituin kaasu yli 50 vuoden ajan. Se on väritön, hajuton ja synteettinen kaasu, joka on erittäin tehokas eristysmateriaali keski- ja korkeajännitteisissä sähköasennuksissa. SF6:lla on kuitenkin kaikista tunnetuista aineista suurin ilmaston lämpenemispotentiaali. SF6 lämmittää ilmastoa jopa 23 500 kertaa enemmän kuin hiilidioksidi.

Helen Sähköverkko on etsinyt aktiivisesti vaihtoehtoja SF6-kaasun korvaamiseksi.

– Helen-konsernilla on kunnianhimoiset päästövähennystavoitteet hiilineutraalille energiajärjestelmälle 2030, ja olemme etsineet aktiivisesti keinoja päästöjen vähentämiseksi myös sähköverkon osalta. SF6 on voimakas kasvihuonekaasu ja on hienoa, että sen korvaamiseksi löytyy nyt vaihtoehtoja. SF6-vapaan kojeiston käyttöönotto on yksi konkreettisista teoistamme kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi, sillä kojeiston uusi teknologia ei sisällä lainkaan ympäristölle haitallisia F-kaasuja, Helen Sähköverkko Oy:n kehityspäällikkö Oskari Patjas kertoo.

– SF6-vapaa tekniikka yhdistettynä digitaaliteknologian käyttöönottoon lisää hiilettömyyttä, sähköverkon optimointia ja tehokkuutta merkittävästi. myyntipäällikkö Konsta Leino Schneider Electriciltä toteaa.

Uusimmat artikkelit

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

18.11.2024 | Alan Uutiset

Gasum lähtee Tanskan biokaasumarkkinoille

Gasum ostaa Hærup Biogas ApS:n biokaasulaitoksen. Tanska on houkutteleva paikka biokaasun tuotannolle vahvan maataloussektorinsa ansiosta – raaka-ainetta riittää. Maa on Euroopan neljänneksi suurin biokaasun tuottaja.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.