Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

signify

Lähde: Signify

Yhtiön mukaan UV-C-valaistus on osoitettu luotettavaksi desinfiointimenetelmäksi Bostonin yliopiston suorittamissa laboratoriokokeissa. Tuloksien perusteella UV-C-valonlähteet deaktivoivat COVID-19 -sairauden aiheuttavan viruksen sekunneissa.

Yhtiön uusi UV-C-tuotevalikoima sisältää monenlaiseen ammattikäyttöön suunnattuja valaisimia ja kammioita. 

- Tuotteet on suunnattu eri asiakassegmenteille toimistoista, kouluista, kuntosaleista ja vähittäiskaupoista varastoihin sekä julkisiin liikennevälineisiin, kertoo Signifyn Digital Solutions -osaston johtaja Harsh Chitale.

Käytännössä nämä laitteet ovat hallintalaitteiden ja antureiden avulla toimivia ja käytettävissä ainoastaa silloin, kun ihmisiä tai eläimiä ei ole läsnä samassa tilassa. Lisäksi UV-C-valaisimia löytyy siirrettävinä ja itsenäisesti pystyssä pysyvinä, ja niitä voidaan käyttää esimerkiksi julkisen liikenteen, kuten linja-autojen ja junien, desinfiointiin.

UV-C-desinfiointikammion avulla voidaan desinfioida ihmisten mukana olleita tavaroita kuten puhelimia, kannettavia tietokoneita, lompakoita, laukkuja ennen niiden pääsyä eri toimijoiden tiloihin.

Esimerkiksi kaupoissa ne ovat ihanteellisia palautettujen tavaroiden, silmälasien tai pukuhuoneessa kokeiltujen vaatteiden desinfioimiseksi.

UV-C-valaisimia voidaan käyttää myös desinfiointitunnelien sisällä.

Pohjois-Amerikassa suuri jälleenmyyjä kokeilee UV-C-tunnelia ostoskärryjen desinfioimiseksi. Intiassa puolestaan eräs hotelli aikoo käyttää Signifyn UV-C-tunnelia vieraidensa laukkujen desinfioimiseen sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Teksti: Ossi Hiltunen

Lue Boston Universityn tutkimus tästä

Uusimmat artikkelit

24.9.2020 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi prosessikemian pilotointialusta vauhdittaa bio- ja kiertotaloutta

Uusi prosessikemian pilotointialusta VTT Bioruukki -pilotointikeskuksessa on suunniteltu nopeuttamaan yritysten ja tutkimusorganisaatioiden bio- ja kiertotaloushankkeita. Pilotointialustan avajaisia vietettiin 23.9.

Puuhuoltoketjun työhyvinvoinnissa on haasteita

Luonnonvarakeskus (Luke) selvitti koko puuhuoltoketjun työhyvinvointia tähän saakka laajimman ja ketjun eri ammattiryhmät kattavan kyselyn avulla. Puuhuoltoketjussa tehdään pitkää työpäivää, mutta työolosuhteisiin ollaan tyytyväisiä. Liki puolet vastaajista arvioi työn kuitenkin henkisesti rasittavaksi.

20.9.2020 | Kumppaniartikkeli

Somotec: Lisää kulumiskestävyyttä tuotantoprosessiin

Teollisuuden kasvavat kilpailukyky- ja tehokkuusvaatimukset sekä usein raskaat käyttöolosuhteet edellyttävät laitteiden kulutuksen- ja korroosionkestävyyden jatkuvaa parantamista.

Fingrid valitsi Empowerin sähköasemien ja voimajohtojen kunnossapitopartneriksi

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj:n omistama Empower on valittu Fingridin julkisen hankinnan kilpailutuksessa ”yhdeksi merkittäväksi kunnossapitopartneriksi". Hankinnan kohteena ovat Fingridin sähköasemien ja voimajohtojen peruskunnossapitopalvelut vuosille 2021–2023.

14.9.2020 | Alan Uutiset

Neste aloittaa yt-neuvottelut, suunnittelee lakkauttavansa Naantalin jalostamon toiminnot

Neste suunnittelee Naantalin jalostamotoimintojen lakkauttamista ja toiminnan keskittämistä terminaali- ja satamatoimintoihin sekä Porvoon jalostamon kehittämistä kohti uusiutuvien ja kierrätys- raaka-aineiden prosessointia.

OL3 EPR:n sähköntuotanto alkaa helmikuussa 2022

Teollisuuden Voima Oyj (TVO) on saanut laitostoimittaja Areva-Siemens -konsortiolta päivitetyn aikataulun OL3 EPR -laitosyksikön käyttöönotosta. Sen mukaan polttoaine ladataan reaktoriin maaliskuussa 2021, laitosyksikkö liitetään valtakunnan sähköverkkoon saman vuoden lokakuussa ja säännöllinen sähköntuotanto alkaa helmikuussa 2022.

Liikuteltavat lasertyökalut tuovat joustavuutta kentälle

Uudet laserteknologiat mahdollistavat uuden joustavuuden tehdashalleissa ja kentällä tapahtuvassa työssä. Koherentti valo kohdistaa energian pienelle alueelle, jolloin alusta tai ympäristö ei vahingoitu, mutta työ käy nopeasti, siististi ja tarkasti.