Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

signify

Lähde: Signify

Yhtiön mukaan UV-C-valaistus on osoitettu luotettavaksi desinfiointimenetelmäksi Bostonin yliopiston suorittamissa laboratoriokokeissa. Tuloksien perusteella UV-C-valonlähteet deaktivoivat COVID-19 -sairauden aiheuttavan viruksen sekunneissa.

Yhtiön uusi UV-C-tuotevalikoima sisältää monenlaiseen ammattikäyttöön suunnattuja valaisimia ja kammioita. 

- Tuotteet on suunnattu eri asiakassegmenteille toimistoista, kouluista, kuntosaleista ja vähittäiskaupoista varastoihin sekä julkisiin liikennevälineisiin, kertoo Signifyn Digital Solutions -osaston johtaja Harsh Chitale.

Käytännössä nämä laitteet ovat hallintalaitteiden ja antureiden avulla toimivia ja käytettävissä ainoastaa silloin, kun ihmisiä tai eläimiä ei ole läsnä samassa tilassa. Lisäksi UV-C-valaisimia löytyy siirrettävinä ja itsenäisesti pystyssä pysyvinä, ja niitä voidaan käyttää esimerkiksi julkisen liikenteen, kuten linja-autojen ja junien, desinfiointiin.

UV-C-desinfiointikammion avulla voidaan desinfioida ihmisten mukana olleita tavaroita kuten puhelimia, kannettavia tietokoneita, lompakoita, laukkuja ennen niiden pääsyä eri toimijoiden tiloihin.

Esimerkiksi kaupoissa ne ovat ihanteellisia palautettujen tavaroiden, silmälasien tai pukuhuoneessa kokeiltujen vaatteiden desinfioimiseksi.

UV-C-valaisimia voidaan käyttää myös desinfiointitunnelien sisällä.

Pohjois-Amerikassa suuri jälleenmyyjä kokeilee UV-C-tunnelia ostoskärryjen desinfioimiseksi. Intiassa puolestaan eräs hotelli aikoo käyttää Signifyn UV-C-tunnelia vieraidensa laukkujen desinfioimiseen sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Teksti: Ossi Hiltunen

Lue Boston Universityn tutkimus tästä

Uusimmat artikkelit

4.7.2020 | Alan Uutiset

EU satsaa kymmeniä miljardeja vetyyn

Euroopan komissio haluaa kymmenien miljardien investointeja vetyyn. Panostus liittyy EU:n elvytyspakettiin, jolla pyritään elvyttämään taloutta koronakriisin iskuista. Vedyn rooli kasvaa erityisesti teollisuudessa sekä raskaan liikenteen ja merenkulun energialähteenä, kertoo Energiateollisuus ry lehdistötiedotteessa. 

Finn Spring hyödyntää lämmön kausivarastointijärjestelmää tilojensa lämmitykseen

Kokkolalainen teknologiayritys Heliostorage toimitti lämmön kausivarastointijärjestelmän juomavalmistaja Finn Springin Toholammin-tehtaalle. Järjestelmä otettiin käyttöön huhtikuussa 2019 ja sen avulla kesän aikana keräämällä lämmöllä saatiin lämmitettyä toimistotilat koko kuluneen talven ajan. 

Teknologiainvestoinnit voivat vähentää liiketoiminnan strategiariskejä – uusi menetelmä tukee päätöksentekoa

Yrityksen investoinnit teknologiaan ovat erittäin tärkeitä menestykselle ja kilpailuedun löytämiselle, mutta ylimitoitetut investoinnit voivat sisältää riskin. Sara Tilabi on kehittänyt tuotantotalouden väitöstutkimuksessaan uuden menetelmän teknologia- ja osaamisinvestointeihin liittyvän päätöksentekoprosessin tueksi.

Sähköt saatu kaikille - verkon vaurioita tarkastetaan helikopterilennoilla

Uuno-myrskyn tekemien tuhojen korjaustyöt Kajaven sähköverkkoon on saatu päätökseen. Korjaustöihin osallistui 30:n henkilön ryhmä seitsemän metsäkoneen voimin. Pahimmat vauriot sähköverkkoihin tulivat Kajaanissa ja Sotkamossa välillä Korvanniemi-Kuluntalahti.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

Destia ottaa käyttöön neuroverkkopohjaisen tievaurioiden tunnistusratkaisun

Destian uusi neuroverkkopohjainen tievaurioiden tunnistusratkaisu pystyy tunnistamaan vauriot jopa kymmenen kertaa nopeammin kuin aiemmin. Lisäksi vauriot voidaan yhtiön mukaan tunnistaa tarkemmin ja kustannustehokkaammin.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.