https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Promaint 5/2014

Liity nyt Promaint ry:n jäseneksi

Liity nyt Promaint ry:n jäseneksi ja saat muiden jäsenetujen lisäksi Promaint-lehden (lisäetuna tällä hetkellä myös Maintworld-lehden)! Yhdistyksen jäsenien käytössä on myös alan johtavan ammattilehden lehtiarkisto. Lehden verkkosivuilla on luettavissa vain kaksi uusinta lehteä.

Jäsenedut ja liittyminen

Promaint 5/2014

Tutkimus ja koulutus

Aurinko mullistaa energiantuotannon: varastointia vaille valmis

Aurinko on maailman demokraattisimmin jakautunut energiaresurssi. Jos jaetaan eniten ja vähiten aurinko-energiaa saavien alueiden vuosittaiset säteilymäärät toisillaan, kertoimeksi saadaan noin 2,5. Energian varastointi haastaa tutkijoita. 

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Turbiiniöljyn terveystarkastus

Turbiinit ovat voimalaitosten sydämiä ja niiden toiminnan varmistaminen pitäisi olla voimaloissa kaiken toiminnan keskiössä. Turbiiniöljyjen säännöllinen analysointi on yksi tärkeä osa tätä riskien hallintaa. Se on kuin terveystarkastus, ettei sydän pettäisi yllättäen.

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Esineiden Internet avaa vientimarkkinat

Suomalainen Kaptas Oy laajentaa vientiin Esineiden Internetin ja proaktiivisen ylläpitopalvelun avulla. Syntyvän tiedon avulla huoltomiehiä ei lennätetä ulkomaille turhaan ja linjojen käyttöasteet pysyvät korkeina.

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Savukaasupesuri parantaa lämpöyhtiön kannattavuutta

Savukaasupesuriteknologian käytölle on useita perusteluja. Yksi merkittävimmistä on sen tuoma liiketaloudellinen hyöty, sillä lämpölaitosten savupiipuista katoaa taivaalle edelleen suunnaton määrä hyödynnettävissä olevaa lämpöenergiaa.

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Energiatehokas paineilma haastaa tuotantolaitokset

Pneumatiikan energiansäästöpotentiaalin ei pitäisi tulla uutisena enää juuri kenellekään automaation ja kunnossapidon parissa työskentelevälle. Paineilman käyttö energianlähteenä tarjoaa monien ilmeisien etujen varjopuolena myös yhden huonoimmista hyötysuhteista, tyypillisesti vain noin viisi prosenttia.

Laite- ja korjaustekniikat

Turbiini vaurioitui Hanasaaressa

Tiistain, 12. marraskuuta 2013, piti olla aivan tavallinen päivä Hanasaaressa. Ohjelmassa oli kolmosblokin ylösajo. Yhdeksän vuorokautta aikaisemmin vaurioitunut generaattorin virtamuuntaja oli vaihdettu uuteen ja koneisto oli valmis käynnistettäväksi talven pakkasia varten. Aluksi normaalilta vaikuttanut käynnistys päätyi lähes kolme kuukautta kestäneeseen korjausseisokkiin.

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Teollisuus nousee palveluilla - viisi teesiä tuotteistamisesta

Pitkään on ollut puhetta, että palveluliiketoiminta tasaa suhdanteita ja vie yli laskusuhdanteen. Tuotteistamalla palvelut sanat muuttuvat teoiksi.

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Muuta hukkalämpö energiaksi

Motivan tutkimusten mukaan teollisuuden energian käytöstä karkaa hukkalämpönä ympäristöön noin 37 prosenttia. Tästä hukkalämmöstä on mahdollista hyödyntää 4 TWh, joka teollisuuden vuotuisissa energiakustannuksissa vastaa yli 200 miljoonaa euroa.

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Toimintavarmuus kunniaan

– Laitteet täytyy tuntea itse, muistuttaa kunnonvalvonnan asiantuntija Veli Lumme. Hän on seurannut alan kehittymistä useita vuosikymmeniä ja suunta on oikea. Eteenpäin meno edellyttää jatkuvaa panostusta osaamistasoon.

Tutkimus ja koulutus

Työkalupakki kunnossapitoverkoston johtamiseen

Teollisuuden dream team taklaa verkostohaasteet. Kuinka muodostetaan yhteen hiileen puhaltava usean osapuolen toimintaympäristö?

Laite- ja korjaustekniikat

Vaatimuksia hitsaustoiminnoille - CE-merkintävelvoite astui voimaan

Kantavien teräs- ja alumiinikokoonpanojen CE-merkintävelvoite astui voimaan 1.7.2014. Suurelle osalle rakennustuotteita merkintävelvoite tuli pakolliseksi Euroopassa jo 1.7.2013 rakennustuoteasetuksen (EU 305/2011) astuttua voimaan kaikissa EU- ja ETA-maissa.

Tutkimus ja koulutus

Keinovikojen erot näyttämissä 1/2

Ydinvoimalaitosten komponenttien rikkomattomien määräaikaistarkastusten pätevöinnissä käytetään erityyppisiä keinovikoja. NDT-tarkastusten luotettavuuden arvioimiseksi keinovikojen tulee vastata riittävän hyvin todellisia käytön aikana syntyneitä vikoja.

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Sähkölaitteiston lämpökuvaus voi säästää tulipalolta

Sähkölaitteiston lämpökuvauksen avulla on mahdollista huomata paloriskejä, jotka pahimmassa tapauksessa saattavat aiheuttaa mittaviakin kustannuksia ja liiketoiminnan keskeytymisiä.

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Kirje korjaamolle: Kyllä joku korjaa

Joku hoitaa tämän. Joku korjaa pois. Joku siivoaa paikan. Onko Joku siis suomalainen nimi? Näin ei ole, mutta alussa olleet lauseet kuuluvat jokapäiväiseen toimintaamme. Työpaikallamme on yhteisiä tiloja, joiden kunnosta me kaikki olemme vastuussa. Tämä vastuu kannetaan kuitenkin eri tavoilla.