https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 12.12.2024

Kriisit mullistavat maailmaa

Syksyn aikana olen osallistunut muutamiin tapahtumiin ja kuunnellut useita puhujia. Yksi teema tuntuu aina nousevan esiin: sodat ja uhat. Tällä hetkellä Lähi-idän kriisissä ovat osallisina Iran, Israel ja palestiinalaiset, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan jatkuu, ja nyt myös Kiinan ja Taiwanin välille on syntynyt jännitteitä.

19831F38-D1B7-4276-97E7-348F5E2CF9D2_rgb

Jukka Punkari
Kunnossapitopäällikkö,
Tampereen Energia Oy

Kaikki tämä on herättänyt runsaasti keskustelua huoltovarmuudesta, tuontienergiasta, tulevaisuudesta ja ylipäätään siitä, kuinka voimme pärjätä nykymaailmassa. Erilaiset kyberuhat ja -hyökkäykset ovat jo arkipäivää, ja niihin on varauduttu mielestäni erittäin hyvin. Alan asiantuntijat ja osaajat ovat hyvin tietoisia siitä, mitä on odotettavissa nyt ja tulevaisuudessa.

Ala kehittyy harppauksin

Olen ollut 2000-luvun alusta alkaen tekemisissä kunnossapidon kanssa. Ala on kehittynyt valtavasti, erityisesti työturvallisuuden osalta, johon nykyään panostetaan ja josta keskustellaan laajasti yrityksissä. Samaan aikaan myös asentajien ja suunnittelijoiden sekä työn- ja yrityksen johdon työkalut ovat kehittyneet paljon. Tämän kehityksen kanssa on kuitenkin syytä olla tarkkana.

Erilaiset anturit ja sensorit, joita tuotantoon lisätään laitteiden tuottaman tiedon hyödyntämiseksi paremmin, tuovat mukanaan kyberuhkia yrityksille. Suosittelenkin aina tarkkaan selvittämään, millä laitteilla ja mistä dataa kerätään sekä mihin se viedään.

Kunnossapito työllistää

Suomen teollisuus tarvitsee riittävät resurssit selviytyäkseen nykymaailman haasteista. Teollisuuden eri haarat kuten elintarvike-, energia-, logistiikka-, ruoka ja huoltovarmuusteollisuus tarvitsevat osaajia ja asiantuntijoita.

Meidän on varmistettava, että myös kunnossapidon tehtäviin löytyy riittävä osaaminen ja asiantuntemus. Kaikkea ei tekoäly pysty tulevaisuudessakaan toteuttamaan ja tekemään, vaan jatkossakin tarvitaan ammattilaisia, jotka hoitavat haastavat tilanteet ammattitaidolla ja osaamisella.

Nuorissa on tulevaisuus

Miten saamme nuoret kiinnostumaan kunnossapitoalasta ja hakeutumaan koulutuksiin? Olemme keskustelleet tästä oppilaitosten kanssa, ja yksi keino on tarjota nuorille työharjoittelupaikkoja ja kannustaa heitä näin hakeutumaan alalle. Joillakin teollisuuden aloilla on jo havaittavissa pulaa osaajista, mistä olen keskustellut muutamien yhteistyökumppanien kanssa. Ihmisillä on valtavasti tietoa, ja on hienoa, että elämme nyt maailmassa, jossa tietoa pyritään jakamaan avoimesti.

Kannustan kokeneita alan ammattilaisia lisäkouluttamaan itseään ja ottamaan nuoria mukaan toimintaan ja työelämään. Koulutuksen ja osaamisen jatkuva kehittäminen on tärkeää nyt ja tulevaisuudessa. Näin voimme varmistaa, että pärjäämme jatkossakin, vaikka maailmantilanne järkkyisikin.

Uusimmat artikkelit

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

12.12.2024 | Alan Uutiset

Suomeen sijoitetaan uusi yhteiseurooppalainen supertietokone ja EU:n tekoälytehdas

EuroHPC tekee merkittäviä investointeja – Suomi mukana uuden sukupolven supertietokoneiden ja tekoälytehtaiden kehityksessä.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

26.11.2024 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopiston johtama uusi konsortio tutkii vety-argon-kierron mahdollisuuksia

Hydrogen-Argon Power Cycle (iHAPC) tutkimus pilotoi vety-argon-kierron käyttöä energiantuotannossa. Tavoitteena on osoittaa, että teknologia on täysin päästötön sekä myös hyötysuhteeltaan ainutlaatuinen.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.