https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 16.2.2024

Osaatko sinä suhtautua rakentavasti vääjäämättömiin muutoksiin?

Tätä kirjoittaessani olen juuri palannut ostamastamme vuonna 1972 valmistuneesta paritalon puolikkaasta.

Osaatko sinä  suhtautua rakentavasti vääjäämättömiin muutoksiin?

Tomi Rauvanto, myynti- ja markkinointijohtaja, Caverion Industria Oy

Meneillään on projekti, jossa 50-vuotta vanha kiinteistö muunnetaan 2020-luvun tasoiselle tekniikalle. Lattialämmitystä ja valaistuksia voi ohjata jatkossa kännykällä – moni asia toimii datalla, joka mitä todennäköisemmin sijaitsee pilvessä.

MYÖS TEOLLISUUDESSA KEHITYS johtaa vääjäämättä kohti kaikkien tuotantolaitosten datan siirtymiseen pilveen. Algoritmit, tekoäly, konenäkö ja ääni-analytiikka tulevat niin tuotannon kuin kunnossapidonkin avuksi. Laite- ja prosessiviat huomataan kuukausia ennen kuin kokenut konemestari olisi ne huomannut. Tuotanto, kunnossapito, kiinteistöt ja varastojen hallinta katselevat samaa järjestelmää eri suunnista. Kasvavissa määrin toiminnot eivät sijaitse enää edes samalla tontilla. On tarpeen kysyä arvostammeko riittävästi arvokkaita bittejämme - osaammeko suojella niitä riittävästi synkkenevässä maailman tilanteessa? Osaammeko kotimaisessa teollisuudessa panostaa näihin riittävästi juuri nyt? Osaamista tarvitsemme varmasti tai ainakin apua tahoilta, jotka jo osaavat.

TALOOMME ASENNETAAN 50 vuodessa muuttuneiden asetuksien sekä älykkyyden mahdollistamiseksi ja paloturvallisuudenkin vuoksi uusi sähköjärjestelmä. Eristykset uusitaan villoista uretaaniin ja uusien ikkunoidenkin U-arvot ovat ihan eri sfääreissä kuin entiset. Energia on kallista ja vastuullisuus velvoittaa.

TEOLLISUUS ON RYHTYNYT rohkeasti hakemaan keinoja energian säästöön, vastuulliseen tuottamiseen sekä käyttämiseen. Vihreä siirtymä luo uusia työpaikkoja rakkaaseen Suomeemme. Kaikki kivet ja kannot käännetään, kun kyse on kustannuksista, mutta taitaa tuo aika käydä vähiin myös maailman laajuisen lämpenemisen suhteen. On oltava rohkea ja tehtävä muutos niin kotona kuin töissäkin. Näen työni kautta teollisuutta useiden sektoreiden kautta ja voin ilolla todeta, että olemme todella tekemässä isoa muutosta juuri nyt. On meille kaikille tärkeää, ettemme sulje silmiämme vaan katsomme kiinnostuneesti tulevaisuuteen.

EI KIRJOITUSTA ILMAN mainintaa turvallisuudesta. Hankin remonttia varten uusia työkaluja ja henkilökohtainen työaika remontissa sijoittuu usein päivätyö jälkeiseen iltaan. Väsyneenä ei pidä tehdä rakentamista - tästä muistutuksena minulla on nyt vasemmassa kädessäni komea arpirivi juuri poistetuista tikeistä.

KUNNOSSAPITOTYÖ ON TÄYNNÄ vaaroja. Perustehtävät on yhä tehtävä käsin. Samalla tavalla kuin tekoäly auttaa meitä näkemään vikaantumisia ennakkoon, on meidän kehityttävä miettimään aiemmin ja paremmin jokaisen työntehtävän turvallisuutta. On meistä kiinni, kasvaako turvallisuusäly teollisuudessa! Mutta meitä ihmisiä tarvitaan aina!

Tomi Rauvanto

Uusimmat artikkelit

12.4.2024 | Alan Uutiset

Volvo Cars käyttää biokaasua ensimmäisessä ilmastoneutraalissa tehtaassaan Kiinassa

Volvon tehdas Taizhoussa on siirtynyt käyttämään biokaasua. Taizhou on toinen Volvon ilmastoneutraali autotehdas Göteborgissa sijaitsevan Torslandan-tuotantolaitoksen jälkeen.

Kunnossapitokonkari opiskelee työn ohella alan erikoisammattitutkintoa

L&T Ympäristöpalveluiden laitostyöntekijä Kari Asikainen suorittaa aikuisena jo kolmatta tutkintoa. Taitotalossa suoritettava Kunnossapidon erikoisammattitutkinto auttaa etenemään hallinnollisiin tehtäviin.

SSAB:n vihreä energian jätti-investointi meni Ruotsiin, Raahen terästehtaan vuoro myöhemmin

Uusi huippumoderni fossiilivapaan teräksen minimill-tuotantolaitos rakennetaan Ruotsiin. Tehtaan uudistus vähentää Ruotsin hiilidioksidipäästöjä seitsemän prosenttia. SSAB kertoo liiketoiminnallisten syiden puoltaneen hankkeen etenemistä seuraavaksi Luulajan tehtaassa.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.