Ainutlaatuisia automaatioratkaisuja maailman moderneimmalla välipalatehtaalla

Insta Automation oli mukana luomassa Valio Oy:n uutta elokuussa käyttöön otettua välipalatehdasta. Riihimäen välipalatehdas on Valio Oy:n historian suurin yksittäinen investointi, jonka rakennustyöt käynnistyivät kolme vuotta sitten. Vaatimukset uudelle tehtaalle olivat kunnianhimoiset.

valio

– Tavoitteena oli rakentaa kilpailukykyinen, tehokas, tulevaisuuden haasteisiin vastaava, joustava, ympäristön huomioon ottava ja turvallinen tehdas, Valion projektijohtaja Jukka Partti luettelee. Uusi tehdas tarjoaa Partin mukaan mahdollisuuden tuottaa uusia innovatiivisia tuotteita ja muuttaa tuotteiden ominaisuuksia joustavasti kuluttajien toiveiden mukaan. Joustavuuden ohella tehtaan etuna on sen ekologisuus ja energiatehokkuus – tehdas säästää energiaa kolmanneksen Riihimäen vanhaan tehtaaseen verrattuna. 

Yhteistyökumppania valitessaan Valio vakuuttui Instan osaamisesta ja kapasiteetin riittävyydestä.

– Insta onnistui rakentamaan kilpailukykyisen tarjouksen ja vakuuttamaan osaamisensa ja kapasiteettinsa riittävyyden, Partti summaa.

- Digitalisaatiokehityksen myötä automaatiosuunnittelun ja automaatiojärjestelmien rooli kasvaa voimakkaasti, erityisesti MES- ja IoT-alueilla, toteaa Insta Automation Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtinen. Älykkäästi suunnitellulla ja koordinoiduilla automaatio- ja MES-järjestelmällä voidaan parhaassa tapauksessa nostaa dramaattisesti tuotantolinjan tuottavuutta. Erityisen tärkeää on huomioida automaation digitaalinen turvallisuus, sanoo Lehtinen. Kaiken kaikkiaan instalaiset tekivät vajaan 60 henkilötyövuoden rutistuksen sovitussa aikataulussa.

Ympäristön kannalta edistyksellinen tehdas

Ympäristöystävällisyys toteutuu tehtaassa monin tavoin. Resurssitehokkuus on ohjannut tehtaan ja sen toimintojen suunnittelua kautta linjan. Tehtaassa on tehty monia hävikkiä vähentäviä ja luonnonvaroja säästäviä ratkaisuja ja valintoja.

– Tehtaassa materiaalivirrat ovat tehokkaita, sillä tuotteiden valmistus on suoraviivaista ilman turhia välivaiheita. Niin tuotteiden valmistukseen käytettävät raaka-aineet, pakkausmateriaalit kuin valmiit tuotteetkin virtaavat vaiheesta toiseen saumattomasti ilman ylimääräistä käsittelyä, Partti valottaa.

Tehdas käyttää noin 30 prosenttia vähemmän energiaa valmistettavaa tuotekiloa kohden Riihimäen vanhaan tehtaaseen verrattuna. Energiatehokkuuden saavuttamiseksi tehtaassa hyödynnetään tuotteiden valmistuksen aikana syntyvää hukkalämpöä tehokkaasti. Uudenlaisessa jäähdytysvarastossa tuotteet jäähtyvät nopeasti ja energiaa säästäen. Tuotteiden jäähdytyksessä hyödynnetään niin sanottua vapaajäähdytystä, eli viileinä vuodenaikoina jäähdyttämisessä voidaan hyödyntää ulkoilman lämpötilaa. Energiaa säästävän teknologian ja lämmön talteenottojärjestelmien ansiosta uusi tehdas voi käyttää energiantuotannossa jo olemassa olevaa lämmöntuotantolaitosta, jonka kapasiteettia ei ole tarvetta laajentaa. Yli kolme neljäsosaa Valion Riihimäellä käytettävästä lämpöenergiasta tuotetaan uusiutuvalla polttoaineella.

Insta Automation toimitti Valion hankkeeseen muun muassa ohjelmakuvaukset, järjestelmäarkkitehtuurin, väyläteknologian, automaatiokeskusten suunnittelun sekä prosessiautomaation järjestelmäsuunnittelun ja ohjelmoinnin. Lisäksi Insta toimitti myös hajautuskeskusten sekä sähkö-, instrumentointi- ja automaatioasennusten toteutuksen.

www.insta.fi

Uusimmat artikkelit

14.11.2017 | Alan Uutiset

Pohjois-Euroopan energia-alan asiantuntijat koolla Helsingissä

– Globaalilla tasolla tärkein tavoite on nyt energiajärjestelmien irrottaminen hiilestä. Samaan aikaan energian turvallisuus ja kasvun mahdollisuudet tulee varmistaa, sanoo Laura Cozzi. Hän on yksi Helsingissä 14.–15.11. pidettävän Nordic Energy Forumin puhujista. 

Neste ja American Airlines selvittävät yhdessä uusiutuvien polttoaineiden käyttömahdollisuuksia

Neste, maailman johtava uusiutuvan dieselin tuottaja, ja American Airlines, maailman suurin lentoyhtiö, aloittavat yhteistyön, jossa selvitetään mahdollisuuksia pienentää American Airlinesin ympäristöjalanjälkeä Nesteen uusiutuvien polttoaineiden avulla. 

Digitaaliset vara-osat tehostavat teollisuuden vara-osaliiketoiminnan

Tällä hetkellä 5 prosenttia varaosista voitaisiin säilyttää digitaalisissa varastoissa. Tämä parantaisi ja nopeuttaisi osien saatavuutta ja säästäisi merkittävästi kustannuksia. Digitaalisuus mahdollistaa myös osien yksilöllisen räätälöinnin ja älyn lisäämisen.

TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljylle MTU ja TEDOM hyväksynnät

Fuchs Oil Finland Oy:n TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljy, jossa yhdistyy premiumlaadun perusöljyt ja sinkkivapaat erikoislisäaineet, on saanut kaksi uutta hyväksyntää.

Uuden sukupolven induktiiviset FAG HEATER -lämmittimet - Nopeampi lämmitys säästää aikaa ja energiaa

Schaefflerin uuden sukupolven FAG HEATER -lämmittimillä voidaan lämmittää jopa 1600 kg painoiset työkappaleet nopeasti ja tehokkaasti. Uusien lämmittimien entistäkin parempi hyötysuhde tekee niistä markkinajohtajia, joiden korkea suorituskyky ja alhainen energiankulutus tarkoittavat mm. 30-50 % nopeampaa lämmitystä.

7.10.2017 | Tutkimus ja koulutus

Henkilöstön koulutus on investointi, joka tuo tulosta

Oikea osaaminen on strateginen vahvuus, josta ei yritys voi tinkiä. Se tarkoittaa sujuvuutta, tehokkuutta ja turvallisuutta työpaikalla sekä mahdollistaa yrityksen tavoitteiden saavuttamisen.