https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

esmart_drone

Caruna pilotoi sähköverkkojen kuvaamista Kirkkonummella hieman tavallista isommalla dronella. Kuva: Caruna

Carunalla on Suomessa yli 88 000 kilometriä sähköverkkoa, jota pitää tarkkailla, kunnostaa, huoltaa ja valvoa kellon ympäri. Valvontaa on jo aiemmin digitalisoitu, mutta uudessa pilotissa myös vuosittaisia kunnossapitotarkastuksia automatisoidaan.

– Nykyinen tarkastusprosessi pitää sisällään paljon ihmisen manuaalisesti tekemää työtä: ihminen kävelee maastossa tarkastamassa ilmajohdon, pylväät ja jakokaapit – katsoo esimerkiksi ovatko orret ja eristimet ehjät. Nyt kokeilemme, voiko kunnossapitoon käyttää dronea ja tekoälyä, Carunan innovaatiopäällikkö Verneri Kohonen kertoo.

Uuden teknologian avulla sähköverkko kuvataan dronella, jonka jälkeen tekoäly analysoi kuvat ja tunnistaa viat tai mahdolliset riskipaikat. Manuaalisen työn määrä vähenee huomattavasti.

– Caruna saa jatkuvasti urakoitsijoilta valokuvia sähköverkon kohteista, kuten jakokaapeista, joten jatkossa tekoälyn apua voidaan ehkä käyttää myös niiden analysoimisessa, Kohonen sanoo.

Sähköverkkoa kuvataan hieman tavallista isommalla teollisen kokoluokan dronella, joka lentää lähellä sähköverkkoja muutamien kymmenien kilometrien verran. Turvaetäisyys sähköverkosta on muutamia metrejä, ja lento on automatisoitu niin, että drone osaa väistää sähkölinjat ja tolpat.

– Dronen ja tekoälyn käyttämisellä voi olla suuri potentiaali kunnossapidolle jatkossa, Kohonen sanoo.

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Metsä Groupin Kemin tehtailla valmistaudutaan uuden biotehtaan käyttöönottoon

Tehdas tulee valmistamaan vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua sekä lukuisia muita biotuotteita.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.