https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Ribbon has been cut_3-OG

Nauhanleikkaus. Kuvassa Mika Joukio, Metsä Boardin toimitusjohtaja; Viveka Beckemann, VD, Skogsindustrierna (Ruotsin metsäteollisuusliiton pääjohtaja) ja Jussi Linnaranta, Metsäliitto Osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja. Kuva Metsä Board

Metsä Boardin uusi taivekartonkikone vihittiin käyttöön 11. huhtikuuta Ruotsin Husumissa. 

Vuonna 2016 tehtaalla käynnistyi taivekartonkikone BM1, jonka kapasiteetti oli 400 000 tonnia vuodessa.

Vuonna 2023 valmistui 230 miljoonan euron investointi koneen vuotuisen kapasiteetin kasvattamiseksi. Nyt tehtaan taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta.

– Husumin taivekartonkikapasiteettiin tehdyn investoinnin myötä Metsä Boardilla on hyvät edellytykset vastata kuitupohjaisten pakkausmateriaalien kasvavaan kysyntään. Olemme sitoutuneet tukemaan asiakkaitamme laadukkailla ja resurssitehokkailla ratkaisuilla, jotka auttavat korvaamaan fossiilipohjaisia materiaaleja ja tukevat kiertotaloutta, Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio sanoo yhtiön tiedotteessa.

Hanke on sisältänyt myös muita uudistuksia tehtaalla ja varastokapasiteetin kasvattamista satamassa. Investoinnin keskeisimmät osat ovat kartonkikoneen kuivatusosan laajennus, uusi pituusleikkuri ja automatisoitu rullankäsittelyjärjestelmä. Uusi, täysin automaattinen konerullien siirto- ja ohjausjärjestelmä on ainutlaatuinen kartonkiteollisuudessa.

– Moderni teknologia ja korkeatasoiset automaatioratkaisut parantavat työturvallisuutta ja luovat paljon uusia kehitysmahdollisuuksia, Husumin kartonki- ja sellutehtaan johtaja Olov Winblad von Walter toteaa.

Husumin tehdas on yksi Örnsköldsvikin kunnan suurimmista työnantajista. Tehtaan tärkeimmät markkinat ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka.

978bb9f0b5cac2e1_800x800ar

Husumin tehdas tuottaa taivekartonkia, päällystämätöntä valkoista kraftlaineria ja valkaistua kemiallista sellua. Kuva: Metsä Board

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto on lopulta ohi – palasi yöllä sähköntuotantoon

37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia. Teollisuuden Voima arvioi jo ennakkoon ensimmäisen vuosihuollon olevan työläs. Sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustosen mukaan nyt päättyneistä huolloista saatiin arvokasta oppia tulevaisuuteen.

16.5.2024 | Alan Uutiset

Suomen kolmanneksi suurin tuulipuisto vihittiin käyttöön Pjelaxissa

Fortumin ja Helenin yhteishanke, 56 tuulivoimalan Pjelax-tuulipuisto tuottaa vuosittain noin viisi prosenttia Suomen koko tuulivoimatuotannosta.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Valmet toimittaa kattilauusinnan E.ONin voimalaitokselle Skotlantiin

Valmet toimittaa kattilauusinnan E.ONin Steven's Croftin biomassavoimalaitokselle Lockerbie’hin, Skotlantiin Isossa-Britanniassa.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.