https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Fescon tehosti toimintaansa lean-koulutuksella

Fescon hankki Taitotalolta lean-mallin koulutusta työnjohtajille ja tuotannon päälliköille. Koulutus tuotti useita kehitysprojekteja.

b4d8e0c390c9b202_800x800ar

Fescon kehittää ja valmistaa erilaisia laasti-, hiekka- ja pinnoitustuotteita. Arja Salo työssään. Kuva. Fescon

Fesconin toimitusjohtaja Kimmo Peltola kertoo, että ennen lean-koulutusta yhtiössä oli suunniteltu jo pidemmän aikaa mallin käyttöönottoa.

– Odotimme sopivaa hetkeä, jolloin saisimme isomman määrän henkilöstöä mukaan. Keväällä 2023 oli sopiva aika toteuttaa koulutus, hän sanoo.

Fesconilla ei ollut aikaisempaa kokemusta leanin käytöstä. Osa henkilöstöstä tunsi mallin ennestään, ja osa oli käynyt lean-koulutuksia, mutta useimmille malli oli kokonaan uusi.

Fescon on suurin suomalainen rakennusalan laasti- ja hiekkatuotteiden kehittäjä ja valmistaja. Vuonna 2022 konsernin liikevaihto oli 46,4 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä oli 107.

Hukka pois prosesseista

Lean-mallin keskiössä on hukan välttäminen yrityksen kaikissa toiminnoissa. Mallin avulla pyritään poistamaan turhia toimintoja eri prosesseista. Lopputuloksena asiakastyytyväisyys ja palvelun laatu paranevat ja toiminnan kustannukset pienenevät ja esimerkiksi tuotannon läpimenoaika lyhenee.

Vaikka koulutukseen suhtauduttiin aluksi hieman varauksellisesti, heti ensimmäisestä koulutuspäivästä alkaen osallistujien kokemukset koulutuksesta olivat positiivisia.

– Meillä oli samaan aikaan myös prosessikuvausten päivitys meneillään.

peltola

– Osaava henkilöstö ja oikea-aikaiset jalostetut prosessit ovat kilpailuetumme, toimitusjohtaja Kimmo Peltola sanoo. Kuva: Fescon

Peltola on tyytyväinen siihen, miten hyvällä prosentilla työnjohto ja tuotannon päälliköt osallistuivat koulutukseen. Henkilöstö oli sitoutunutta ja poissa koulutuksesta oltiin ainoastaan todella akuuteista ja hyvistä syistä.

Peltolan mukaan Taitotalon järjestämä lean-koulutus oli käytännönläheistä. Siihen kuului harjoitustöitä, joita tehtiin yksikkökohtaisesti.

Koulutus tuotti runsaasti kehitysprojekteja

Ennen koulutusta Fesconin johto päätti, että leanilla ei tavoitella kuuta taivaalta, vaan luodaan jatkuvan parantamisen käytäntö osaksi yrityksen rutiinitoimintaa.

– Tavoitteena on, että jokaisessa yksikössä on lean-projekti koko ajan meneillään.

Peltola kertoo, että koulutuksen aikana ja sen jälkeen lean-mallilla on syntynyt paljon erilaisia kehitysprojekteja. Esimerkiksi Hausjärven laboratoriossa otettiin käyttöön 5S-menetelmä, jonka tavoitteena on kasvattaa työn tuottavuutta ja turvallisuutta. Lisäksi Hausjärven kuivalaastituotannossa, jonka toimintaan liittyy Fesconin suurimmat varastot, varastojärjestelyt muotoiltiin uudestaan.

– Otimme käyttöön käsivaraston useimmin kerätyille tavaroille. Se vaikuttaa myös turvallisuuteen, koska varastotyöntekijöiden tarvitsee liikkua vähemmän ulkona. Myös lattiamerkintöjä ja testituotteiden laboratorioyhteistyötä kehitettiin.

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.