https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Fescon tehosti toimintaansa lean-koulutuksella

Fescon hankki Taitotalolta lean-mallin koulutusta työnjohtajille ja tuotannon päälliköille. Koulutus tuotti useita kehitysprojekteja.

b4d8e0c390c9b202_800x800ar

Fescon kehittää ja valmistaa erilaisia laasti-, hiekka- ja pinnoitustuotteita. Arja Salo työssään. Kuva. Fescon

Fesconin toimitusjohtaja Kimmo Peltola kertoo, että ennen lean-koulutusta yhtiössä oli suunniteltu jo pidemmän aikaa mallin käyttöönottoa.

– Odotimme sopivaa hetkeä, jolloin saisimme isomman määrän henkilöstöä mukaan. Keväällä 2023 oli sopiva aika toteuttaa koulutus, hän sanoo.

Fesconilla ei ollut aikaisempaa kokemusta leanin käytöstä. Osa henkilöstöstä tunsi mallin ennestään, ja osa oli käynyt lean-koulutuksia, mutta useimmille malli oli kokonaan uusi.

Fescon on suurin suomalainen rakennusalan laasti- ja hiekkatuotteiden kehittäjä ja valmistaja. Vuonna 2022 konsernin liikevaihto oli 46,4 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä oli 107.

Hukka pois prosesseista

Lean-mallin keskiössä on hukan välttäminen yrityksen kaikissa toiminnoissa. Mallin avulla pyritään poistamaan turhia toimintoja eri prosesseista. Lopputuloksena asiakastyytyväisyys ja palvelun laatu paranevat ja toiminnan kustannukset pienenevät ja esimerkiksi tuotannon läpimenoaika lyhenee.

Vaikka koulutukseen suhtauduttiin aluksi hieman varauksellisesti, heti ensimmäisestä koulutuspäivästä alkaen osallistujien kokemukset koulutuksesta olivat positiivisia.

– Meillä oli samaan aikaan myös prosessikuvausten päivitys meneillään.

peltola

– Osaava henkilöstö ja oikea-aikaiset jalostetut prosessit ovat kilpailuetumme, toimitusjohtaja Kimmo Peltola sanoo. Kuva: Fescon

Peltola on tyytyväinen siihen, miten hyvällä prosentilla työnjohto ja tuotannon päälliköt osallistuivat koulutukseen. Henkilöstö oli sitoutunutta ja poissa koulutuksesta oltiin ainoastaan todella akuuteista ja hyvistä syistä.

Peltolan mukaan Taitotalon järjestämä lean-koulutus oli käytännönläheistä. Siihen kuului harjoitustöitä, joita tehtiin yksikkökohtaisesti.

Koulutus tuotti runsaasti kehitysprojekteja

Ennen koulutusta Fesconin johto päätti, että leanilla ei tavoitella kuuta taivaalta, vaan luodaan jatkuvan parantamisen käytäntö osaksi yrityksen rutiinitoimintaa.

– Tavoitteena on, että jokaisessa yksikössä on lean-projekti koko ajan meneillään.

Peltola kertoo, että koulutuksen aikana ja sen jälkeen lean-mallilla on syntynyt paljon erilaisia kehitysprojekteja. Esimerkiksi Hausjärven laboratoriossa otettiin käyttöön 5S-menetelmä, jonka tavoitteena on kasvattaa työn tuottavuutta ja turvallisuutta. Lisäksi Hausjärven kuivalaastituotannossa, jonka toimintaan liittyy Fesconin suurimmat varastot, varastojärjestelyt muotoiltiin uudestaan.

– Otimme käyttöön käsivaraston useimmin kerätyille tavaroille. Se vaikuttaa myös turvallisuuteen, koska varastotyöntekijöiden tarvitsee liikkua vähemmän ulkona. Myös lattiamerkintöjä ja testituotteiden laboratorioyhteistyötä kehitettiin.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.