https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Fingridin kunnossapito on kansainvälistä kärkiluokkaa

Fingrid sijoittui jälleen kerran parhaiden yhtiöiden joukkoon sähkönsiirtoverkkojen kunnossapidon tehokkuutta mittaavassa  International Transmission Operations and Maintenance Study -vertailussa.

FINGRID

Fingrid on osallistunut ITOMSvertailuun vuodesta 1995, ja kuulunut siitä lähtien tutkimuksessa tunnistettuihin huippusuoriutujiin. Kuva: Fingrid

Kahden vuoden välein tehtävässä ITOMS -vertailussa arvioidaan eri sähkönsiirtoyhtiöiden kunnossapidon tehokkuutta. Nyt julkaistussa tutkimuksessa tarkasteltiin vuoden 2021 kunnossapitotoimintaa, ja vertailussa oli mukana yhteensä 25 verkkoyhtiötä eri puolilta maailmaa.

Fingridin kantaverkon käyttövarmuus oli jälleen kerran huippuluokkaa. Kunnossapidon kustannukset olivat hieman keskimääräistä pienemmät, vaikka joillain osa-alueilla kustannukset kasvoivatkin hieman vertailujoukkoa enemmän.

Sähköasemien kunnossapidossa Fingrid sai huippusuoriutuja-maininnan. Erityisen hyvin onnistuttiin katkaisijoiden kunnossapidossa, jossa sekä käyttövarmuus että kustannustaso todettiin vertailujoukon parhaimmiksi.

– Huippuluokan kunnossapito edellyttää pitkäjänteistä työtä sekä uudistumiskykyä. Käytössä olevia prosesseja ja toimintatapoja on uskallettava haastaa ja pyrittävä kehittämään kaiken aikaa. Tästä viimeisimpänä esimerkkinä on digitaalinen kunnonvalvonta sähköasemilla. Sen avulla meillä on ajantasainen tieto komponenttien kunnosta ja voimme tehdä toimenpiteet oikea-aikaisesti ja tehokkaasti – emme turhan aikaisin, mutta toisaalta hyvissä ajoin ennen komponenttien vikaantumista, kertoo Fingridin omaisuuden hallinnan johtaja Timo Kiiveri.

– Tulokset osoittavat, että kiivaasta investointitahdista huolimatta emme ole unohtaneet nykyisen verkon kunnossapitoa. Se on tärkeää perustyötä, jolla pidämme moottorimme, kantaverkon, käynnissä kaiken aikaa.

FINGRID-KAAVIO

ITOMS-tutkimuksen painotettu kokonaissijoittuminen. Pystyakselilla on kuvattu käyttövarmuutta (ylhäällä korkea, alhaalla matala) ja vaaka-akselilla kustannuksia (vasemmalla korkeat, oikealla alhaiset). Osallistujayhtiöt on kuvattu pisteinä kuvaajalle. Fingridin sijoittuminen on korostettu punaisella pisteellä ja tekstillä. Fingrid sijoittuu kuvaajan oikeaan yläneljännekseen, jossa kustannukset ovat keskiarvoa alhaisemmat ja käyttövarmuus keskiarvoa korkeampi.

Uusimmat artikkelit

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

18.11.2024 | Alan Uutiset

Gasum lähtee Tanskan biokaasumarkkinoille

Gasum ostaa Hærup Biogas ApS:n biokaasulaitoksen. Tanska on houkutteleva paikka biokaasun tuotannolle vahvan maataloussektorinsa ansiosta – raaka-ainetta riittää. Maa on Euroopan neljänneksi suurin biokaasun tuottaja.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.