https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Fingridin kunnossapito on kansainvälistä kärkiluokkaa

Fingrid sijoittui jälleen kerran parhaiden yhtiöiden joukkoon sähkönsiirtoverkkojen kunnossapidon tehokkuutta mittaavassa  International Transmission Operations and Maintenance Study -vertailussa.

FINGRID

Fingrid on osallistunut ITOMSvertailuun vuodesta 1995, ja kuulunut siitä lähtien tutkimuksessa tunnistettuihin huippusuoriutujiin. Kuva: Fingrid

Kahden vuoden välein tehtävässä ITOMS -vertailussa arvioidaan eri sähkönsiirtoyhtiöiden kunnossapidon tehokkuutta. Nyt julkaistussa tutkimuksessa tarkasteltiin vuoden 2021 kunnossapitotoimintaa, ja vertailussa oli mukana yhteensä 25 verkkoyhtiötä eri puolilta maailmaa.

Fingridin kantaverkon käyttövarmuus oli jälleen kerran huippuluokkaa. Kunnossapidon kustannukset olivat hieman keskimääräistä pienemmät, vaikka joillain osa-alueilla kustannukset kasvoivatkin hieman vertailujoukkoa enemmän.

Sähköasemien kunnossapidossa Fingrid sai huippusuoriutuja-maininnan. Erityisen hyvin onnistuttiin katkaisijoiden kunnossapidossa, jossa sekä käyttövarmuus että kustannustaso todettiin vertailujoukon parhaimmiksi.

– Huippuluokan kunnossapito edellyttää pitkäjänteistä työtä sekä uudistumiskykyä. Käytössä olevia prosesseja ja toimintatapoja on uskallettava haastaa ja pyrittävä kehittämään kaiken aikaa. Tästä viimeisimpänä esimerkkinä on digitaalinen kunnonvalvonta sähköasemilla. Sen avulla meillä on ajantasainen tieto komponenttien kunnosta ja voimme tehdä toimenpiteet oikea-aikaisesti ja tehokkaasti – emme turhan aikaisin, mutta toisaalta hyvissä ajoin ennen komponenttien vikaantumista, kertoo Fingridin omaisuuden hallinnan johtaja Timo Kiiveri.

– Tulokset osoittavat, että kiivaasta investointitahdista huolimatta emme ole unohtaneet nykyisen verkon kunnossapitoa. Se on tärkeää perustyötä, jolla pidämme moottorimme, kantaverkon, käynnissä kaiken aikaa.

FINGRID-KAAVIO

ITOMS-tutkimuksen painotettu kokonaissijoittuminen. Pystyakselilla on kuvattu käyttövarmuutta (ylhäällä korkea, alhaalla matala) ja vaaka-akselilla kustannuksia (vasemmalla korkeat, oikealla alhaiset). Osallistujayhtiöt on kuvattu pisteinä kuvaajalle. Fingridin sijoittuminen on korostettu punaisella pisteellä ja tekstillä. Fingrid sijoittuu kuvaajan oikeaan yläneljännekseen, jossa kustannukset ovat keskiarvoa alhaisemmat ja käyttövarmuus keskiarvoa korkeampi.

Uusimmat artikkelit

4.12.2023 | Alan Uutiset

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle

Kauppa sisältää Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa.

SSAB aloitti valokaariuunin rakentamisen Oxelösundiin

SSAB:n mukaan siirtyminen valokaariuuniin vähentää yksin noin kolmen prosenttia yhtiön Ruotsissa toteutettavan tuotannon hiilidioksidipäästöjä.

16.11.2023 | Tutkimus ja koulutus

Taitotalo sai ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon

Taitotalo sai opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2023 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. Kilpailun teemana oli yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

25.9.2023 | Kumppaniartikkeli

Kohti ennakoivaa kunnonvalvontaa

Ennakoivalla kunnonvalvonnalla on merkittävä rooli tehtaiden käytettävyyden, tuottavuuden ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Koneiden ja laitteiden hallitsematon vikaantuminen aiheuttaa odottamattomia kustannuksia toimialasta riippumatta.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.