https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Gasum aloittaa laajennushankkeen Riihimäen biokaasulaitoksella

Gasumin Riihimäen biokaasulaitoksella aloitetaan merkittävä mädätteen käsittelyyn keskittyvä uudistus tuotannon tehostamiseksi. Hanke edistää myös kierrätysravinteiden käyttöä.

901b9142dd905800_800x800ar

Kuva: Gasum

Energiayhtiö Gasum on tehnyt investointipäätöksen 7,5 miljoonan euron hankkeesta, jonka tavoitteena on laajentaa ja parantaa nykyistä biokaasulaitosta Riihimäellä. Vuodesta 2016 toiminnassa ollut laitos tuottaa vuosittain noin 45 gigawattituntia (GWh) biometaania kaasunsiirtoverkkoon täyttäen teollisuuden ja liikenteen uusiutuvan energian tarpeita.

Hankkeen tavoitteena on toteuttaa haihdutusjärjestelmä, joka poistaa nestettä tehokkaammin biokaasun tuotannossa syntyvästä mädätteestä. Tämä lisäys prosessiin paitsi tehostaa toimintaa myös mahdollistaa typen talteenoton arvokkaan ammoniakkiveden muodossa.

– Laitos käsittelee pääasiassa biojätettä, puhdistamolietettä ja teollisuuden sivuvirtoja, ja syntyvä mädätysjäännös on perinteisesti hyödynnetty maataloudessa tarjoten viljelylle välttämättömiä ravinteita lannoitteina. Mädätteen hyödyntäminen on kuitenkin kohdannut haasteita hiljattain uudistuneen lannoitesääntelyn vuoksi, Gasumin Head of Renewable Gas Ari Suomilammi kertoo yhtiön tiedotteessa.

Vähennyksiä kuljetuskustannuksissa ja päästöissä

Investointi sisältää haihduttimen ylimääräisen veden poistamiseksi ja käänteisosmoosijärjestelmän arvokkaiden ravinteiden erottamiseksi ja talteenottamiseksi mädätteestä. Tuloksena oleva tuote on multaa muistuttava kiinteä mädätysjäännös, joka soveltuu maatalouskäyttöön sekä maisemointiin. Lisäksi paksua ravinnetiivistettä voidaan hyödyntää lannoitteina ja ammoniakkivettä teollisissa prosesseissa.

Päästövähennyksiin liittyen investointiin kuuluu orgaanista typpeä sisältävän ammoniakkiliuoksen tuotanto, jolla korvataan fossiilista alkuperää olevaa typpeä, erityisesti ureaa. Tämän korvaavan tuotteen käyttö on tärkeää hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Se auttaa vähentämään noin 1 000 tonnia päästöjä vuosittain verrattuna tavallisen urean valmistukseen.

– Noin 40 000 tonnin vuosittainen vedenpoisto vähentää merkittävästi kuljetuskustannuksia ja niihin liittyviä päästöjä, jolloin vuodessa vähenee tuhannen rekkakuorman tarve. Tämä paitsi edistää ekologista kestävyyttä myös parantaa laitoksen taloudellista kannattavuutta, Suomilammi sanoo.

Olemassa olevien biokaasulaitosten tuotannon lisääminen tukee Gasumin strategista tavoitetta tuoda markkinoille vuodessa seitsemän terawattituntia (7 TWh) uusiutuvaa kaasua vuoteen 2027 mennessä, mikä tarkoittaa Gasumin asiakkaille 1,8 miljoonan tonnin vuotuista yhteenlaskettua hiilidioksidivähennystä.

– Tämä investointi heijastaa sitoutumistamme kestäviin käytäntöihin ja toimii mallina tuleville biokaasulaitoksille, jotka haluavat parantaa ympäristövaikutuksiaan. Kyse ei ole vain päästöjen vähentämisestä, vaan myös mädätteen käytön edistämisestä ilmaston ja ympäristön kannalta suotuisalla tavalla, Suomilammi sanoo.

Investointipäätös Riihimäen laajennukseen tehtiin tammikuussa 2024, jolloin suunnittelu- ja hankintavaihe käynnistyi. Tavoitteena on saada laajennus käyttöön toukokuuhun 2025 mennessä. Hanke on saanut ympäristöministeriöltä avustusta investointisummasta 40 prosenttia.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.