https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Insta kehittänyt luotettavan tavan mitata teollisen prosessin suorituskykyä

Instan kehittämän OCE-menetelmän (Overall Controller Efficiency) toimivuus teollisen tuotantoprosessin suorituskyvyn mittaamisessa on todennettu tieteellisessä tutkimuksessa.

InstaPekkaSavolainenJaMikaRiikonen

Kuvassa johtaja Pekka Savolainen ja liiketoimintajohtaja Mika Riikonen. kuva: Insta

Osana Insta Industrial Dataplatform -kokonaisuutta OCE-sovellus voidaan asentaa käytännössa kaikkiin automaatiojärjestelmiin ja sen avulla pystytään ylläpitämään ja parantamaan prosessin suorituskykyä kustannustehokkaasti.

Menetelmää arvioidaan Applied Sciences -lehdessä julkaistussa, Oulun yliopiston kanssa yhteistyössä kirjoitetussa artikkelissa Comparison of Single Control Loop Performance Monitoring Methods . Artikkeli perustuu tutkimukseen datalähtöisistä, teollisessa tuotannossa käytettävistä ohjaussuorituskyvyn seurantamenetelmistä.

Tutkimuksessa OCE-menetelmää verrataan toisiin tieteellisestä kirjallisuudesta tunnettuihin menetelmiin teollisessa prosessisimulaatiossa.

Instan kehittämä OCE-menetelmä toimi yhtenä parhaista

OCE-luku (Overall Controller Efficiency) kertoo automaatiojärjestelmän säätäjän tehokkuudesta osana tuotantoprosessia. Käsitteen idea pohjaa yleisemmin tunnettuun OEE-lukuun (Overall Equipment Effectiveness), jonka avulla voidaan seurata ja parantaa tuotantolaitosten ja yksittäisten tuotantokoneiden tehokkuutta.

Artikkelin mukaan tutkituista menetelmistä OCE toimi kolmen muun menetelmän ohella parhaiten ensimmäisessä simulaatiotapauksessa ja pystyi tunnistamaan kaikki simuloidut vikaskenaariot.

OCE-lukua käytetään seuraamaan yksittäisen säätäjän toimintaa, sekä sen nykyistä että tulevaa kykyä toimia sille asetetussa tehtävässä. OCE kehitettiin alun perin pitkäaikaisten ilmiöiden havaitsemiseen (esimerkiksi kulumisesta johtuva ryömiminen), mutta julkaistussa artikkelissa on tutkittu sen soveltumista nimenomaan lyhytaikaisten ilmiöiden havaitsemiseen.

Artikkeli on luettavissa ilmaiseksi verkossa Applied Sciences -lehdessä, jonka julkaissut MDPI ( Multidisciplinary Digital Publishing Institute ) on maailman suurimpia avoimesti saatavilla olevien vertaisarvioitujen tieteellisten verkkojulkaisujen kustantajia.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.