https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Insta kehittänyt luotettavan tavan mitata teollisen prosessin suorituskykyä

Instan kehittämän OCE-menetelmän (Overall Controller Efficiency) toimivuus teollisen tuotantoprosessin suorituskyvyn mittaamisessa on todennettu tieteellisessä tutkimuksessa.

InstaPekkaSavolainenJaMikaRiikonen

Kuvassa johtaja Pekka Savolainen ja liiketoimintajohtaja Mika Riikonen. kuva: Insta

Osana Insta Industrial Dataplatform -kokonaisuutta OCE-sovellus voidaan asentaa käytännössa kaikkiin automaatiojärjestelmiin ja sen avulla pystytään ylläpitämään ja parantamaan prosessin suorituskykyä kustannustehokkaasti.

Menetelmää arvioidaan Applied Sciences -lehdessä julkaistussa, Oulun yliopiston kanssa yhteistyössä kirjoitetussa artikkelissa Comparison of Single Control Loop Performance Monitoring Methods . Artikkeli perustuu tutkimukseen datalähtöisistä, teollisessa tuotannossa käytettävistä ohjaussuorituskyvyn seurantamenetelmistä.

Tutkimuksessa OCE-menetelmää verrataan toisiin tieteellisestä kirjallisuudesta tunnettuihin menetelmiin teollisessa prosessisimulaatiossa.

Instan kehittämä OCE-menetelmä toimi yhtenä parhaista

OCE-luku (Overall Controller Efficiency) kertoo automaatiojärjestelmän säätäjän tehokkuudesta osana tuotantoprosessia. Käsitteen idea pohjaa yleisemmin tunnettuun OEE-lukuun (Overall Equipment Effectiveness), jonka avulla voidaan seurata ja parantaa tuotantolaitosten ja yksittäisten tuotantokoneiden tehokkuutta.

Artikkelin mukaan tutkituista menetelmistä OCE toimi kolmen muun menetelmän ohella parhaiten ensimmäisessä simulaatiotapauksessa ja pystyi tunnistamaan kaikki simuloidut vikaskenaariot.

OCE-lukua käytetään seuraamaan yksittäisen säätäjän toimintaa, sekä sen nykyistä että tulevaa kykyä toimia sille asetetussa tehtävässä. OCE kehitettiin alun perin pitkäaikaisten ilmiöiden havaitsemiseen (esimerkiksi kulumisesta johtuva ryömiminen), mutta julkaistussa artikkelissa on tutkittu sen soveltumista nimenomaan lyhytaikaisten ilmiöiden havaitsemiseen.

Artikkeli on luettavissa ilmaiseksi verkossa Applied Sciences -lehdessä, jonka julkaissut MDPI ( Multidisciplinary Digital Publishing Institute ) on maailman suurimpia avoimesti saatavilla olevien vertaisarvioitujen tieteellisten verkkojulkaisujen kustantajia.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.