https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Konepajateollisuuden tehokkuuden edistäjä

Metallintyöstössä käytettävät lastuamisnesteet vaikuttavat suoraan konepajateollisuuden tuotannon tehokkuuteen, laatuun, ekologisuuteen sekä koneistajan työskentelyolosuhteisiin. Parhaimmillaan oikealla lastuamisnesteen valinnalla saadaan säästettyä aikaa, rahaa, koneita, ihmisiä ja luontoa.

cleaning_619f24d63e

Pahimmillaan väärät valinnat kuluttavat koneita ennenaikaisesti, lyhentävät työstökoneiden huoltoväliä ja lisäävät tuotannon seisauksia sekä aiheuttavat työterveysongelmia koneistajille ja ylimääräistä kuormaa ympäristölle.

Lastuamisnesteiden parissa jo lähes 30 vuoden ajan työskennellyt konepajateollisuuden asiantuntija Panu Ranta tietää, että pihistely ja ymmärtämätön huolimattomuus työstönesteiden valinnassa voivat tulla kalliiksi.

– Hintakriittisyys saa monet teollisuuden toimijat valitsemaan lastuamisnesteen pelkän nestetiivisteen hankintahinnan perusteella, vaikka todellisuudessa nestetiiviste on lastuamisnestekustannuksista kaikista pienin kuluerä, Ranta herättelee.

Elinkaarikustannukset ratkaisevat

Hankintahinnan lisäksi lastuamisnesteiden aiheuttamat ylläpito-, käsittely-, jäte-, hävikki- ja työterveyskulut tulisi huomioida kustannusarviota ja ostopäätöstä tehdessä.

– Erään saksalaistutkimuksen mukaan lastuamisnesteiden hävittäminen on suurin kuluerä tuotteen elinkaaren kokonaiskustannuksissa (33 %) ja työterveyden hoitokustannukset toiseksi suurin (26 %). Jälkimmäinen yllättää monet, mutta iho-ongelmat ovat työstönesteiden käsittelijöiden keskuudessa valitettavan yleisiä, Ranta kertoo ja kokemus puhuu.

Suurin kustannussäästö saavutetaankin valitsemalla työturvallinen neste, jonka vaihtoväli on pitkä.

– Laadukas lastuamisneste on merkittävä tuotannon tekijä, jonka merkitys jää valitettavan usein tiedon puutteen vuoksi huomioimatta, Ranta toteaa.

Ystävällinen ihmiselle ja ympäristölle

Laadukkailla ja tuotantoon sopivilla työstönestevalinnoilla on potentiaalia pidentää nesteiden vaihtoväliä ja vähentää hävitettävän jätteen määrää moninkertaisesti.

–Sveitsiläisen laatubrändi Blaserin lastuamisnesteiden vaihtoväli on tyypillisesti useita vuosia, monessa kilpailevassa tuotteessa vaihto ja siten myös käytetyn nesteen kustannuksiltaan kallis hävittäminen ja koneiden pesu voidaan pahimmillaan joutua tekemään kahdesti vuodessa, Ranta toteaa.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.