https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metsä Board Husumin taivekartonkikapasiteetin laajennus valmistui

Modernisoinnin myötä taivekartongin (FBB) vuotuinen tuotantokapasiteetti kasvaa 200 000 tonnilla 600 000 tonniin. Uudistus tekee samalla Husumin BM1:stä Euroopan suurimman ja nykyaikaisimman kartonkikoneen.

b88fc596bbe120f2_800x800ar

Husumin sellu- ja kartonkitehdas syyskuussa. Kuva: Metsä Board.sa

Taivekartongin tuotantokapasiteetin laajennushanke on saatu päätökseen Husumin integroidulla sellu- ja kartonkitehtaalla Ruotsissa. Kartonkikone 1:n (BM1) modernisoinnin myötä taivekartongin (FBB) vuotuinen tuotantokapasiteetti kasvaa 200 000 tonnilla 600 000 tonniin. 

Taivekartonkikapasiteetin kasvattamisella vastataan uusiutuvista raaka-aineista valmistettujen pakkausmateriaalien kasvavaan kysyntään. Husumin BM1-tuotantolinjalla valmistetaan taivekartonkia, joka on kevyttä lujuusominaisuuksista tinkimättä, mikä säästää raaka-aineiden käyttöä ja auttaa pienentämään pakkausten hiilijalanjälkeä.

Kapasiteetin laajennus toteutettiin pidentämällä kartonkikonetta ja lisäämällä koneen kuivauskapasiteettia. Kartonkikoneen pidentäminen oli vain osa laajaa projektia. Parannuksia on tehty myös muissa osissa tuotantolinjaa ajettavuuden ja tuotteiden tasalaatuisuuden edelleen parantamiseksi. Päällystyskonetta on kehitetty vastaamaan kartonkikoneen suurempiin nopeuksiin ja suurempiin konerulliin. Samalla tehtaan sisäistä logistiikkaa on parannettu ja konerullien kuljetus kartonkikoneiden, päällystyskoneen, ekstruusiopäällystyslinjan sekä pituusleikkurin välillä on nyt täysin automatisoitu. Tavoitteena on saavuttaa täysi tuotantokapasiteetti vuoden 2025 loppuun mennessä.

– Husumin tuotantokapasiteetin kasvattamisella vastaamme kiertotaloutta tukevien pakkausmateriaalien kasvavaan kysyntään. Äskettäin valmistunut Husumin sellutehtaan uudistamisen ensimmäinen vaihe lisää entisestään biopohjaisen energian tuotantoa ja integraatin energiatehokkuutta. Tämä auttaa pienentämään tuotteidemme hiilijalanjälkeä entisestään mikä auttaa myös asiakkaita saavuttamaan ympäristötavoitteensa, Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio sanoo.

Lisäkapasiteetti suunnataan pääasiassa Pohjois-Amerikan ja Euroopan markkinoille, joilla Metsä Boardin kevyiden ja huippulaatuisten kartonkien kysynnän kasvun odotetaan jatkuvan.

Husum BM1 valmistaa korkealuokkaisia kevyitä taivekartonkeja, joiden neliöpainoalue on 175-355 g/m2. Kartonkeja käytetään kuluttajapakkauksiin kuten esimerkiksi kuivaruuan ja pakasteiden, suklaan, makeisten, lääke- ja terveydenhuoltotuotteiden sekä kosmetiikan pakkauksiin, tarjoilupakkauksiin sekä graafisiin sovelluksiin.

Uusimmat artikkelit

Wärtsilän ja 200 yrityksen yhteistyöprojekti kehittää autonomisia nollapäästöisiä tasapainotusratkaisuja energiasiirtymää varten

Projektin tavoitteena on tarjota joustavia autonomisia voimalaitoskonsepteja, jotka pystyvät toimimaan 100 prosentin e-polttoaineella, kuten vihreällä vedyllä ja sen johdannaisilla, vuoden 2028 loppuun mennessä.

22.2.2024 | Alan Uutiset

Outokumpu sijoittui ensimmäiseksi ruostumattoman terästeollisuuden ja suomalaisyritysten keskuudessa Corporate Knightin Clean200- listauksessa

Kaiken kaikkiaan Clean200-yritykset tekivät vastuullista liikevaihtoa yli 2,2 biljoonaa dollaria vuonna 2022. Kestävän liiketoiminnan osuus oli keskimäärin 54,7 prosenttia yritysten kokonaisliikevaihdosta.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

LUT-yliopisto rakentaa osaamiskeskittymän ennätyksellisellä viiden miljoonan lahjoituksella

Yrittäjäpariskunta Jalo ja Anja Paanasen LUT yliopistolle tekemä lahjoitus on tiettävästi suurin yksityislahjoitus suomalaiselle yliopistolle. Lahjoituksella lisätään myynnin perus- ja täydennyskoulutusta.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.