https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metsä Board Husumin taivekartonkikapasiteetin laajennus valmistui

Modernisoinnin myötä taivekartongin (FBB) vuotuinen tuotantokapasiteetti kasvaa 200 000 tonnilla 600 000 tonniin. Uudistus tekee samalla Husumin BM1:stä Euroopan suurimman ja nykyaikaisimman kartonkikoneen.

b88fc596bbe120f2_800x800ar

Husumin sellu- ja kartonkitehdas syyskuussa. Kuva: Metsä Board.sa

Taivekartongin tuotantokapasiteetin laajennushanke on saatu päätökseen Husumin integroidulla sellu- ja kartonkitehtaalla Ruotsissa. Kartonkikone 1:n (BM1) modernisoinnin myötä taivekartongin (FBB) vuotuinen tuotantokapasiteetti kasvaa 200 000 tonnilla 600 000 tonniin. 

Taivekartonkikapasiteetin kasvattamisella vastataan uusiutuvista raaka-aineista valmistettujen pakkausmateriaalien kasvavaan kysyntään. Husumin BM1-tuotantolinjalla valmistetaan taivekartonkia, joka on kevyttä lujuusominaisuuksista tinkimättä, mikä säästää raaka-aineiden käyttöä ja auttaa pienentämään pakkausten hiilijalanjälkeä.

Kapasiteetin laajennus toteutettiin pidentämällä kartonkikonetta ja lisäämällä koneen kuivauskapasiteettia. Kartonkikoneen pidentäminen oli vain osa laajaa projektia. Parannuksia on tehty myös muissa osissa tuotantolinjaa ajettavuuden ja tuotteiden tasalaatuisuuden edelleen parantamiseksi. Päällystyskonetta on kehitetty vastaamaan kartonkikoneen suurempiin nopeuksiin ja suurempiin konerulliin. Samalla tehtaan sisäistä logistiikkaa on parannettu ja konerullien kuljetus kartonkikoneiden, päällystyskoneen, ekstruusiopäällystyslinjan sekä pituusleikkurin välillä on nyt täysin automatisoitu. Tavoitteena on saavuttaa täysi tuotantokapasiteetti vuoden 2025 loppuun mennessä.

– Husumin tuotantokapasiteetin kasvattamisella vastaamme kiertotaloutta tukevien pakkausmateriaalien kasvavaan kysyntään. Äskettäin valmistunut Husumin sellutehtaan uudistamisen ensimmäinen vaihe lisää entisestään biopohjaisen energian tuotantoa ja integraatin energiatehokkuutta. Tämä auttaa pienentämään tuotteidemme hiilijalanjälkeä entisestään mikä auttaa myös asiakkaita saavuttamaan ympäristötavoitteensa, Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio sanoo.

Lisäkapasiteetti suunnataan pääasiassa Pohjois-Amerikan ja Euroopan markkinoille, joilla Metsä Boardin kevyiden ja huippulaatuisten kartonkien kysynnän kasvun odotetaan jatkuvan.

Husum BM1 valmistaa korkealuokkaisia kevyitä taivekartonkeja, joiden neliöpainoalue on 175-355 g/m2. Kartonkeja käytetään kuluttajapakkauksiin kuten esimerkiksi kuivaruuan ja pakasteiden, suklaan, makeisten, lääke- ja terveydenhuoltotuotteiden sekä kosmetiikan pakkauksiin, tarjoilupakkauksiin sekä graafisiin sovelluksiin.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.