https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metsä Board Husumin uusi soodakattila ja turbiini vihittiin käyttöön

Metsä Boardin uusittu sellutehdas Husumissa, Ruotsissa on vihittiin käyttöön 3. toukokuuta. 

a65fe85635ba2c4e_800x800ar

Husumin tehdas tuottaa taivekartonkia, päällystämätöntä valkoista kraftlaineria ja valkaistua kemiallista sellua. Kuva: Metsä Board

Husumin sellutehtaan uusi soodakattila ja turbiini käynnistyivät joulukuun lopulla. Uudet laitteet ja prosessit lisäävät tehtaan biopohjaisen energian tuotantoa ja nostavat tehdasintegraatin sähköomavaraisuuden yli 80 prosenttiin.

Investoinnin kokonaisarvo oli noin 380 miljoonaa euroa. Uudistamisen toisessa vaiheessa tullaan tekemään investointipäätös myös tehtaan kuitulinjan uusimisesta.

– Uudistaminen vahvistaa Husumin tehdasintegraatin asemaa tehokkaana ja kestävänä alustana kartonkituotannon pitkäjänteiselle kehittämiselle ja on tärkeä askel kohti tavoitettamme täysin fossiilittomista tehtaista, toteaa Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio.

Uudistuksen myötä kaksi vanhaa soodakattilaa vaihtui yhteen ja kolme turbiinia yhteen.

– Koska uusi soodakattila on aivan uutta sukupolvea, olemme kouluttaneet henkilökuntaa laajasti, tehtaanjohtaja Olov Winblad von Walter sanoo.

Hankkeessa uusittiin myös valvomo ja toimisto, ja käyttö- ja kunnossapitohenkilöstö työskentelevät samassa kerrokseen.

– Tällä tavoin voimme luoda uusia integroituja työskentelytapoja teknikkojen, insinöörien, kunnossapidon ja käyttäjien välille, Winblad von Walter jatkaa.

Husumin tehtaalla on meneillään myös investointiohjelma, jonka tavoite on kasvattaa taivekartongin vuotuista tuotantokapasiteettia noin 200 000 tonnilla. Investoinnin arvioidaan valmistuvan vuoden 2023 neljännellä kvartaalilla.

Uusimmat artikkelit

Tampereen Naistenlahden uusi biovoimalaitos leikkaa 20 prosenttia kaupungin hiilidioksidipäästöistä

Tänään käyttöön vihitty Tampereen Sähkölaitoksen Naistenlahden biovoimalaitoksen kiertoleijukattilan pääpolttoaineita ovat uusiutuvat metsäperäiset biomassat.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

16.5.2023 | Alan Uutiset

Destia voitti jälleen Savon radan kunnossapitosopimuksen

Destia jatkaa Savon radan ja sen turvalaitteiden kunnossapitäjänä lokakuuhun 2028 Väyläviraston uusittua Destian sopimuksen. 

HVK julkaisi yrityksille suunnatun oppaan kyberturvallisuudesta

Pilvipalveluita ei tarvitse nähdä riskinä̈ huoltovarmuudelle, vaan oikein käytettynä ne tukevat jatkuvuudenhallintaa.

5.4.2023 | Kumppaniartikkeli

Prosessilaitteiden optimointi ja kierrätys on vastuullisuutta

“Kerromme asiakkaillemme avoimesti, kun käytämme kierrätettyjä komponentteja ja myymme uudenveroisiksi kunnostettuja “pre-owned”-laitteistoja.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.