https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metsä Board Husumin uusi soodakattila ja turbiini vihittiin käyttöön

Metsä Boardin uusittu sellutehdas Husumissa, Ruotsissa on vihittiin käyttöön 3. toukokuuta. 

a65fe85635ba2c4e_800x800ar

Husumin tehdas tuottaa taivekartonkia, päällystämätöntä valkoista kraftlaineria ja valkaistua kemiallista sellua. Kuva: Metsä Board

Husumin sellutehtaan uusi soodakattila ja turbiini käynnistyivät joulukuun lopulla. Uudet laitteet ja prosessit lisäävät tehtaan biopohjaisen energian tuotantoa ja nostavat tehdasintegraatin sähköomavaraisuuden yli 80 prosenttiin.

Investoinnin kokonaisarvo oli noin 380 miljoonaa euroa. Uudistamisen toisessa vaiheessa tullaan tekemään investointipäätös myös tehtaan kuitulinjan uusimisesta.

– Uudistaminen vahvistaa Husumin tehdasintegraatin asemaa tehokkaana ja kestävänä alustana kartonkituotannon pitkäjänteiselle kehittämiselle ja on tärkeä askel kohti tavoitettamme täysin fossiilittomista tehtaista, toteaa Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio.

Uudistuksen myötä kaksi vanhaa soodakattilaa vaihtui yhteen ja kolme turbiinia yhteen.

– Koska uusi soodakattila on aivan uutta sukupolvea, olemme kouluttaneet henkilökuntaa laajasti, tehtaanjohtaja Olov Winblad von Walter sanoo.

Hankkeessa uusittiin myös valvomo ja toimisto, ja käyttö- ja kunnossapitohenkilöstö työskentelevät samassa kerrokseen.

– Tällä tavoin voimme luoda uusia integroituja työskentelytapoja teknikkojen, insinöörien, kunnossapidon ja käyttäjien välille, Winblad von Walter jatkaa.

Husumin tehtaalla on meneillään myös investointiohjelma, jonka tavoite on kasvattaa taivekartongin vuotuista tuotantokapasiteettia noin 200 000 tonnilla. Investoinnin arvioidaan valmistuvan vuoden 2023 neljännellä kvartaalilla.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto on lopulta ohi – palasi yöllä sähköntuotantoon

37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia. Teollisuuden Voima arvioi jo ennakkoon ensimmäisen vuosihuollon olevan työläs. Sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustosen mukaan nyt päättyneistä huolloista saatiin arvokasta oppia tulevaisuuteen.

16.5.2024 | Alan Uutiset

Suomen kolmanneksi suurin tuulipuisto vihittiin käyttöön Pjelaxissa

Fortumin ja Helenin yhteishanke, 56 tuulivoimalan Pjelax-tuulipuisto tuottaa vuosittain noin viisi prosenttia Suomen koko tuulivoimatuotannosta.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.