https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Oulun Energia rakentaa Nokian tarpeisiin älykkään energiakeskuksen

Energiakeskus tuottaa Nokian toimintojen tarvitseman jäähdytyksen. Syntyvä hukkalämpö hyödynnetään Oulun Energian kaukolämpöverkossa.

alykamp_contentwidth

Havainnekuva älykampuksesta, Arkkitehtitoimisto Ala

Oulun Energia ja Nokia ovat solmineet sopimuksen energiakeskuksen rakentamisesta Nokian vuonna 2025 valmistuvien toimi- ja tuotantotilojen yhteyteen Oulun Linnanmaalle.

– Hukkalämpöjen hyödyntäminen kaukolämpöverkossa on osa Oulun Energian strategiaa matkalla kohti hiilineutraalia energiantuotantoa vuonna 2030. Haluamme olla luomassa innovatiivista, kestävää ja vastuullista energiajärjestelmää, sanoo energiapalveluiden liiketoimintajohtaja Tommi Kantola Oulun Energialta.

Hanke on kokoluokaltaan merkittävä Oulun Energialle ja koko Oulun alueelle.

Oulun Energian rakentama energiakeskus tarjoaa Nokialle sen tarvitseman kylmäenergian. Energiakeskuksen toiminnasta syntyvästä hukkalämmöstä tuotetaan vastuullisesti arviolta 70000 megawattituntia hiilineutraalia kaukolämpöä vuodessa. Tuotettu kaukolämpö vastaa noin neljää prosenttia Oulun Energian vuotuisesta kaukolämmön tarpeesta.

– Nokian uudessa älykampuksessa yhdistyvät korkea teknologia ja kestävän kehityksen periaatteet. Kampuksen yhteyteen rakennettavalla innovatiivisella energiakeskuksella on tärkeä rooli puhtaan energian ratkaisujen varmistamisessa ja olemme iloisia yhteistyöstä Oulun Energian kanssa, Nokian Oulun yksikön johtaja Jarkko Pyykkönen sanoo.

Oulun Energia suunnittelee ja toteuttaa energiakeskuksen Nokialle palveluna ja se sisältää lämpöpumppulaitoksen rakentamisen, jäähdytyksen toimittamisen sekä hukkalämmön talteenoton kaukolämpöverkkoon. Rakennustyöt alkavat loppukesästä 2023 ja energiakeskuksen on määrä valmistua ja olla tuotannossa vuoden 2025 alkupuolella.

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.