https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Oulun Energia rakentaa Nokian tarpeisiin älykkään energiakeskuksen

Energiakeskus tuottaa Nokian toimintojen tarvitseman jäähdytyksen. Syntyvä hukkalämpö hyödynnetään Oulun Energian kaukolämpöverkossa.

alykamp_contentwidth

Havainnekuva älykampuksesta, Arkkitehtitoimisto Ala

Oulun Energia ja Nokia ovat solmineet sopimuksen energiakeskuksen rakentamisesta Nokian vuonna 2025 valmistuvien toimi- ja tuotantotilojen yhteyteen Oulun Linnanmaalle.

– Hukkalämpöjen hyödyntäminen kaukolämpöverkossa on osa Oulun Energian strategiaa matkalla kohti hiilineutraalia energiantuotantoa vuonna 2030. Haluamme olla luomassa innovatiivista, kestävää ja vastuullista energiajärjestelmää, sanoo energiapalveluiden liiketoimintajohtaja Tommi Kantola Oulun Energialta.

Hanke on kokoluokaltaan merkittävä Oulun Energialle ja koko Oulun alueelle.

Oulun Energian rakentama energiakeskus tarjoaa Nokialle sen tarvitseman kylmäenergian. Energiakeskuksen toiminnasta syntyvästä hukkalämmöstä tuotetaan vastuullisesti arviolta 70000 megawattituntia hiilineutraalia kaukolämpöä vuodessa. Tuotettu kaukolämpö vastaa noin neljää prosenttia Oulun Energian vuotuisesta kaukolämmön tarpeesta.

– Nokian uudessa älykampuksessa yhdistyvät korkea teknologia ja kestävän kehityksen periaatteet. Kampuksen yhteyteen rakennettavalla innovatiivisella energiakeskuksella on tärkeä rooli puhtaan energian ratkaisujen varmistamisessa ja olemme iloisia yhteistyöstä Oulun Energian kanssa, Nokian Oulun yksikön johtaja Jarkko Pyykkönen sanoo.

Oulun Energia suunnittelee ja toteuttaa energiakeskuksen Nokialle palveluna ja se sisältää lämpöpumppulaitoksen rakentamisen, jäähdytyksen toimittamisen sekä hukkalämmön talteenoton kaukolämpöverkkoon. Rakennustyöt alkavat loppukesästä 2023 ja energiakeskuksen on määrä valmistua ja olla tuotannossa vuoden 2025 alkupuolella.

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.