https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Ovako otti vedyntuotantolaitoksen käyttöön Hoforsin tehtaallaan Ruotsissa

Vedyntuotantolaitos on maailman ensimmäinen laitos, joka tuottaa fossiilivapaata vetyä teräksen kuumentamiseen ennen valssausta. Tämä vähentää kyseisen tuotantovaiheen päästöt lähes nollaan.

9fb61aec3b597f80_800x800ar_contentwidth (1)

Hoforsin vedyntuotantolaitos on suurin Euroopassa käytössä olevista laitoksista ja samalla Ruotsin suurin elektrolyysilaitos. Kuva: Ovako

Vihkiäistilaisuuteen 5. syyskuuta osallistuivat muun muassa Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson ja Japanin suurlähettiläs Masaki Noke.

– Ruotsi on nyt fossiilivapaan vallankumouksen keskus teräksenvalmistuksessa. Se, mitä Ovako saa aikaan täällä tänään, on ratkaiseva askel – tämä on vihreää siirtymää käytännössä, ei enää vain pelkkiä sanoja, pääministeri Kristersson totesi avauspuheessaan.

– Hoforsin terästehdas on perustettu jo 1500-luvulla, ja uusi vedyntuotantolaitos aloittaa uuden luvun ruotsalaisen teräksenvalmistuksen historiassa. Terästuotteiden kuumentamiseen on aikaisemmin tarvittu suuria määriä fossiilisia polttoaineita. Meistä tulee nyt maailman ensimmäinen teräksenvalmistaja, joka käyttää fossiilivapaata vetyä teräksen kuumentamiseen ennen valssausta, mikä vähentää tämän tuotantovaiheen päästöt lähes nollaan, Ovakon konsernijohtaja Marcus Hedblom sanoo. 

Uuden laitoksen tuottamaa fossiilivapaata vetyä käytetään teräksen kuumentamiseen viereisissä valssaamoissa, mikä eliminoi hiilidioksidipäästöt lähes kokonaan. Teräksen kuumentamisen lisäksi vetyä käytetään polttokennokäyttöisten ajoneuvojen polttoaineena, ja laitoksen ylijäämälämpö johdetaan kaukolämpöverkkoon. 

Hoforsin tuotantolaitos on suurin Euroopassa käytössä olevista laitoksista. 20 MW:n laitos tuottaa 3 880 kuutiometriä fossiilivapaata vetyä tunnissa.

 – Vedyntuotantolaitos vahvistaa Ruotsin asemaa kestävän kehityksen innovaatioissa. Ilmastoneutraalin teräksen kysyntä on kasvussa, ja olemme siinä jo johtavassa asemassa. Teollisuudessa ollaan erittäin kiinnostuneita tämän tyyppisistä uusista ratkaisuista. Nyt toimimme edelläkävijänä ja näytämme, kuinka vaativa teollinen lämpötekniikka pystytään tekemään täysin fossiilivapaiksi muuallakin kuin terästeollisuudessa, Hedblom sanoo. 

a2efa88d0dd13bc9_800x800ar (1)

Hoforsin terästehdas on perustettu jo 1500-luvulla. Kuva: Ovako

Ovakon suunnitelmissa on käyttää paikallisesti tuotettua vetyä vuoteen 2030 mennessä kaikissa terästä valssaavissa yksiköissä. Edellytyksenä on, että fossiilivapaata sähköä on hyvin saatavilla elektrolyysiprosessin tarpeisiin. 

Ruotsin energiaviranomainen (Energimyndigheten) ja EU ovat tukeneet noin 180 miljoonaaa kruunua maksaneen vedyntuotantolaitoksen kehitystyötä. Ovakon kumppaneita ovat muun muassa Volvo Group, Hitachi Energy, H2 Green Steel ja Nel Hydrogen. 

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.