https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

PVO-Vesivoima investoi ensimmäiseen ultrakondensaattoriinsa – pilottihanke käyntiin ensi vuonna

Iijoen Kierikin vesivoimalaitoksen alueelle sijoittuvalla pilottihankkeella kerätään kokemusta mahdollista laajempaa investointia varten. Teknologia pidentää voimalaitoksen elinkaarta. Tavoitteena on rakentaa ultrakondensaattoreilla toteutettu energiavarasto yhtiön jokaiselle vesivoimalaitokselle

8d123e4f-82c5-4e29-97d9-16c550764e95-w_960

Kierikin voimalaitos. Kuva: Kai Tirkkonen

Pohjolan Voiman tytäryhtiö PVO-Vesivoima on päättänyt investoida 3 megawatin ultrakondensaattoreilla toteutettuun energiavarastohankkeeseen. Iijoen Kierikin vesivoimalaitoksen alueelle sijoittuva hanke on PVO-Vesivoiman ensimmäinen. Sen rakennustöiden suunnitellaan käynnistyvän vuoden 2024 puolella.

Pilottihankkeella kerätään käytännön kokemusta mahdollista laajempaa investointia varten. PVO-Vesivoiman suunnitelmana on rakentaa ultrakondensaattoreilla toteutettu energiavarasto yhtiön jokaiselle vesivoimalaitokselle.

Sään mukaan vaihtelevan energiatuotannon, erityisesti tuulivoiman, osuuden merkittävä kasvu on muuttanut energiamarkkinaa. Sähköverkkoon tarvitaan säätökykyä, jotta se pysyy vakaana silloinkin, kun sähköntuotannossa ja -kysynnässä tulee muutoksia. Vesivoimalaitoksen yhteydessä toimivan ultrakondensaattorin avulla voidaan vastata hyvin nopeasti muutoksiin. 

– Nyt tehtävä investointi nivoutuu suoraan uusiutuvan energian kasvuun. Laitostemme säätöominaisuuksia kehittämällä ja teknologioihin investoimalla olemme mukana tukemassa sitä. Säätökykyä vahvistamalla varmistamme vakaamman sähköjärjestelmän, joka on Suomelle entistäkin tärkeämpää, Pohjolan Voiman tuotannon kehityksen päällikkö Markus Pyykönen sanoo.

Ultrakondensaattori on sähköstaattinen laite, jonka teho saadaan käyttöön alle sekunnissa ilman merkittävää varauskyvyn menettämistä. 

– Olemme todella tyytyväisiä investointipäätökseen. Hanke on tärkeä osa Iijoen vesivoimaloidemme digitalisoitumista ja toimintajärjestelmien kokonaiskehitystyötä. Pääsemme pilotoimaan teknologiaa, joka pidentää voimalaitoksemme elinkaarta. Turbiini kuluu vähemmän, koska ultrakondensaattori vastaa säätöön alle sekunnissa ja säästää siten vesivoimalaitoksen mekaanista koneistoa, PVO-Vesivoiman kehityspäällikkö Antti-Pekka Sipola sanoo.

PVO-Vesivoima tuottaa sähköä vesivoimalaitoksilla Iijoella, Kemijoella ja Kokemäenjoella. Yhtiön sähköntuotanto on keskimäärin 1,7 terawattituntia vuodessa.

Uusimmat artikkelit

Wärtsilän ja 200 yrityksen yhteistyöprojekti kehittää autonomisia nollapäästöisiä tasapainotusratkaisuja energiasiirtymää varten

Projektin tavoitteena on tarjota joustavia autonomisia voimalaitoskonsepteja, jotka pystyvät toimimaan 100 prosentin e-polttoaineella, kuten vihreällä vedyllä ja sen johdannaisilla, vuoden 2028 loppuun mennessä.

22.2.2024 | Alan Uutiset

Outokumpu sijoittui ensimmäiseksi ruostumattoman terästeollisuuden ja suomalaisyritysten keskuudessa Corporate Knightin Clean200- listauksessa

Kaiken kaikkiaan Clean200-yritykset tekivät vastuullista liikevaihtoa yli 2,2 biljoonaa dollaria vuonna 2022. Kestävän liiketoiminnan osuus oli keskimäärin 54,7 prosenttia yritysten kokonaisliikevaihdosta.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

LUT-yliopisto rakentaa osaamiskeskittymän ennätyksellisellä viiden miljoonan lahjoituksella

Yrittäjäpariskunta Jalo ja Anja Paanasen LUT yliopistolle tekemä lahjoitus on tiettävästi suurin yksityislahjoitus suomalaiselle yliopistolle. Lahjoituksella lisätään myynnin perus- ja täydennyskoulutusta.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.