https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Prysmian Groupin 220 miljoonan euron tehdasinvestointi Kirkkonummella etenee

Osana tehdaslaajennuksia maailman suurin kaapelivalmistaja Prysmian Group rakentaa uuden kaapelinvalmistustornin Pikkalan tehtaalle. Uusi torni on nyt saavuttanut 185 metrin harjakorkeutensa. Prysmianin suunnitelmien mukaan torni otetaan tuotantokäyttöön vuonna 2025. Tornin rakentamisesta vastaa YIT.

Pysmia_Group_promaint

Prysmian Group: Uusi kaapelinvalmistustorni. Kuva: Teemu Kiiskinen

Maaliskuussa 2022 Prysmian Group ilmoitti 100 miljoonan euron tehdasinvestoinnista, jonka osana yhtiö rakentaa uuden kaapelinvalmistustornin Pikkalan tehtaalle. Kesäkuussa 2023 yhtiö kertoi 120 miljoonan euron lisäinvestoinnista tehtaan tuotantokapasiteetin kasvattamiseen vuoteen 2025 mennessä. Investointien odotetaan tuovan yhteensä noin 300 uutta työpaikkaa Pikkalaan tuotteiden valmistukseen sekä korkean osaamisen asiantuntijatehtäviin.

Tornin sisään tulee entistä korkeampi pystysuora vulkanointilinja. Investoinnin myötä suurjännitteisten meri- ja maakaapeleiden tuotanto Pikkalassa voidaan yli kaksinkertaistaa.

Prysmian Group varautuu näin maa- ja merikaapeleiden kysynnän rajuun kasvuun. Pikkalassa valmistettuja suurjännitteisiä merikaapeleita tullaan käyttämään laajasti muun muassa suurten merituulivoimapuistojen sähkönsiirtoon Suomen ja Pohjois-Euroopan alueilla. Suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan odotetaan kasvavan noin 8 miljardista eurosta 15 miljardiin euroon vuoteen 2030 mennessä.

– Investointimme Pikkalan tehtaalle etenee tavoitteidemme mukaisesti. Uusi kaapelitorni on nyt rakennettu suunniteltuun harjakorkeuteensa, ja voimme siirtyä investointimme seuraavaan vaiheeseen. Ensi vuoden aikana torniin rakennetaan tuotantolinjat ja tuotantokäyttöön se otetaan vuonna 2025. Investoinnin edetessä myös uusien työntekijöiden rekrytointi vauhdittuu. Palkkaamme kaikkiaan noin 300 uutta työntekijää tuotantoon ja asiantuntijatehtäviin Pikkalaan, Prysmian Group Finlandin maajohtaja Ferdinando Quartuccio sanoo.

– Pikkalan tehdas on Prysmian Groupin globaalissa strategiassa yksi kolmesta huipputeknisestä osaamiskeskuksesta, jonka valmistamia suurjännitteisiä meri- ja maakaapeleita käytetään laajasti tuulivoimapuistoissa kaikkialla maailmassa. Investointimme Pikkalan tehtaalle on suora investointi vihreään siirtymään ja tukee uusiutuvan energian käyttöönottoa. Investointi vahvistaa entisestään Pikkalan tehtaan strategista merkitystä, ja sitä pidetään jo nyt Prysmian-konsernin energiasiirtymän lippulaivatehtaana. Uusiutuvan energian käytön ansiosta Pikkalan tehdaskiinteistö oli myös ensimmäinen alallaan maailmassa saavuttaessaan nollapäästötavoitteen, Quartuccio jatkaa.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.